محسن صباغی، فعال رسانهای در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص مطالبات کارگران پارس جنوبی بیان کرد: مطالبات کارگران پارس جنوبی چند سالی است در قالب نامه، اعتراض و تجمع انجام شده است، اما حدود یک سالی است به فکر ثبت یک تشکل افتادند و علی رغم مانعهای مختلف توانستند اولین کانون انجمنهای صنفی کارگران را ثبت کنند.
وی افزود: کانون انجمنهای صنفی کارگران پارس جنوبی به عنوان اولین و بزرگترین تشکل کارگری حدود ۱۴ هزار عضو کارگر دارد و مدتی است کارهای ثبت آن انجام شده است.
صباغی درباره سنگ اندازیها در مسیر ثبت تشکل کارگری عنوان کرد: انتظار میرفت که مسئولین به تشکل یابی کارگران و بیان منظم و در چارچوب مطالعات کمک کنند و همکاری و استقبال از کارگران صورت بگیرد، اما متاسفانه سنگاندازیهای زیادی صورت گرفت.
این فعال اجتماعی ادامه داد: بعد از ثبت تشکل یکسری از مطالبات به صورت منظم از سوی کانون انجمنهای صنفی کارگران با نامه نگاریهای متعدد صورت گرفت و از مسئولین درخواست کردند که این مطالبات شنیده شود.
وی درباره مهمترین مطالبات کارگران پارس جنوبی اظهار داشت: مهمترین مطالبه کارگران پارس جنوبی، اجرای کامل و صحیح طبقه بندی مشاغل است که شامل بحث افزایش حقوق و همسان سازی دستمزدها و تبدیل وضعیتهاست که متاسفانه در وزارت نفت اتفاقاتی افتاد که وزارتخانه طرح طبقه بندی را تفسیر کرده است و قصد کردند مدل جدیدی را اجرا کنند که در قانون نیامده است و خلاف قانون است.
صباغی اظهار کرد: یکی از درخواستهای کارگران بحث دو هفته دو هفته است که در وزارت نفت انجام میشود، اما متاسفانه در پالایشگاه پارس جنوبی اینطور نبود و خیلی از کارگران ۲۰ روز کار میکردند و ۱۰ روز استراحت میکردند و اینها یکی از مسائل اعتراضی بود که باید تنظیم شود و مثل کارگران رسمی اجرایی شود که البته بخش زیادی از این پس از اعتراضات سال ۱۴۰۰ مسئله رفع شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مسائل رسیدگی به کمپهای استراحت آنجاست و یکسری فیلم هم از وضعیت کمپها منتشر شد که در برخی از اتاقها حتی لامپ هم وجود نداشت و وسایل سرمایشی و گرمایشی با مشکلاتی مواجه بود.
صباغی درباره اعتراضات اخیر کارگران عنوان کرد: در آبان ماه امسال پس از اینکه صدای مطالبات کارگران پارس جنوبی شنیده نشد؛ کانون انجمنهای صنفی به شورای تامین، استاندار بوشهر و مراجع ذیصلاح نامه زدند و درخواست تجمع مسالمت آمیز داشتند.
این فعال رسانهای اظهار داشت: در اطلاعیه برای اعتراض کارگران پارس جنوبی تاکید شده بود که اعتراض کاملا صنفی است و حضور رسانههای معاند و گروههای سیاسی را محکوم میکنیم و سه مرتبه نامه نگاری در آبان ماه، دی ماه و دو هفته گذشته برای تجمع اعتراضی صورت گرفت، اما شورای تامین پاسخی نداد.
وی در پایان بیان کرد: مسئولین باید از کارگران بابت این مدل از دموکراسی که نشان میدهند، تشکر کنند و این مدل تشکل یابی و حل مسائل در چارچوب جای تقدیر دارد و مسئولین باید این اتفاق را برای جامعه کارگری تبدیل به الگو کنند، اما متاسفانه این پالس به سایر کارگران داده میشود که برای حل مسئله باید ریل ببندید تا دیده شود.
فیلم کامل گفتگو: