آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۶۱۶۲
گزارش|

پروژه‌های مسکنی که بدون زمین ماندند/ ساخت مسکن ملی در مازندران با کسری روبروست

طرح نهضت ملی با هدف حل مشکل مسکن در استان‌های مختلف به اجرا درآمد. یکی از چالش‌های پیش روی این طرح تامین زمین است که در استان مازندران به دلیل شرایط خاص جغرافیایی این مشکل بیشتر از استان‌های دیگر به چشم می‌خورد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علیرضا بابابیی؛ می‌توان گفت طرح نهضت ملی مسکن مهم‌ترین وعده انتخاباتی دولت سیزدهم بود؛ سید ابراهیم رئیسی در حالی پیروز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری شد که وعده حل مشکل مردم در زمینه مسکن را داد.


یکی از روش‌ها برای تحقق این هدف اجرای همین طرح نهضت ملی مسکن در استان‌های مختلف بوده است که از همان اوایل روی کار آمدن دولت زمینه‌های این طرح فراهم شد.


با گذشت مدتی از اجرا یکی از معضلات و چالش‌هایی که دولت با آن روبه رو شد تامین زمین در برخی از استان‌ها بود.


از جمله استان‌هایی که در تامین زمین برای ساخت با مشکل مواجه شد استان مازندران است؛ بر اساس برنامه ریزی و چشم انداز تعیین شده برای استان‌های مختلف، قرار بوده در این استان  ۳۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن ملی و طی چهار سال ۱۵۵ هزار مسکن ملی ساخته شود.


با تمام اما و اگر‌هایی که وجود دارد، بر اساس اخرین آمار در بهمن ماه، هزار و ۴۰۰ نفر از متقاضیان نسبت به واریز آورده اولیه اقدام کرده است.


آورده اولیه تعیین شده برای هر متقاضی ۴۰ میلیون تومان بوده است و این افراد در طول ساخت باید مابقی هزینه‌های تعیین شده را پرداخت کنند، اما به دلایل مختلف تاکنون استقبالی صورت نگرفته است.


تجربه تلخ مسکن مهر و وجود ضعف‌های فراوان در این پروژه، عدم تأمین زمین مناسب و بی رغبتی پیمانکاران برای ورود به مسکن ملی از جمله چالش‌های فراروی نهضت ملی به شمار می‌رود.


معاون عمرانی استاندار مازندران در خصوص چاره اندیشی برای کسری زمین استان مازندران در کمیسیون ماده ۵ گفت: با توجه به شرایط خاص جغرافیایی مازندران، این استان با کمبود زمین برای ساخت مسکن مواجه است.


وی با اشاره به اینکه با بلند مرتبه سازی بخش اعظم مشکل کمبود زمین و ترافیک مازندران حل خواهد شد، افزود: برای نهضت ملی مسکن هم اکنون اندکی کسری زمین داریم که با بلند مرتبه سازی و بازآفرینی بافت‌های های فرسوده قابل جبران است.


معاون عمرانی استاندار مازندران از نشست و رایزنی با مقامات ملی برای تصویب طرح بلندمرتبه سازی در مازندران خبر داد و یادآورشد: تاکنون چندین نشست موثر در تهران برگزار گردید و بحث کارشناسی خوبی انجام شد.


علیخانی با بیان اینکه نهضت ملی در راستای تامین مسکن مورد نیاز کشور در دستور کار قرار گرفته است؛ خاطرنشان کرد: مجموعه دستگاه‌های مازندران با مدیریت استاندار در پی تحقق اهداف دولت در بخش مسکن در استان هستند.


عمودی سازی چاره حل کسری زمین در مازندران است

با وجود چالش کمبود زمین در استان مازندران و شرایط جغرافیایی متفاوت این استان نسبت به استان‌های دیگر، تنها راه پیش رو برای حل مشکل زمین ساخت و ساز عمودی در این استان است. البته توسعه عمودی با انتقاد‌هایی از سمت متخصصین همراه است.


تجربه ناموفق توسعه عمودی در استان مازندران، از نیمه کار ماندن ساختمان‌ها تا بدقولی در تحویل ساختمان‌ها به مالکان از جمله معضلات حاکم بر ساخت و ساز آپارتمانی است که البته باید کوشید تا با وجود کمبود زمین در استان مازندران دچار چنین مشکلاتی نشد و مسیر اصلی طرح نهضت ملی مسکن برای خانه دار کردن مردم به انحراف کشیده نشود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار