به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، رضا حافظی مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان کرمان در شورای مسکن استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان و محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، اظهار داشت: استان کرمان در طرح نهضت ملی مسکن روند رو به رشدی داشته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر استان کرمان رتبه ۱۹ کشور را در این طرح دارد و جبران عقبماندگیها در حال انجام است، گفت: کرمان رتبه دهم کشور در بحث تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن را نیز دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در شهرهای شمالی استان تقریباً مشکل تامین زمین برای اجرای این طرح را نداریم، افزود: ۲۷۰ هکتار زمین تا حدود دو هفته آینده به شهر رفسنجان الحاق میشود تا مشکل این شهرستان برطرف شود.
وی با بیان اینکه در شهرهای بم، کرمان و زرند باید تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن انجام بدهیم، ادامه داد: ۳ هزار و ۵۹۹ نفر تأیید شده نهایی در شهر بم داریم که حدود هزار و ۲۰۰ نفر نیازمند زمین هستند و تامین زمین برای این متقاضیان در حال پیگیری است.
حافظی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از مجموع متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن استان در شهر کرمان هستند، گفت: برای ۴ هزار و ۲۹۷ نفر تامین زمین انجام شده است و هنوز برای حدود ۸ هزار نفر باید تامین زمین انجام بدهیم.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ۱۸ هزار و ۶۷۴ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن از امروز در استان کرمان آغاز میشود، افزود: بستههای تشویقی خوبی برای بافت فرسوده شهرها تعیین شده که نیازمند مشارکت مردم هستیم.
محمد ساردویی مدیرکل راه و شهرسازی جنوب استان کرمان نیز در این جلسه، اظهار داشت: ۶۳ درصد ثبتنام کنندگان طرح نهضت ملی مسکن در جنوب استان، در شهرستان جیرفت هستند.
وی با بیان اینکه پیگیری شده که ۳۰۶ هکتار الحاق زمین در شهرستانهای کهنوج، عنبرآباد، منوجان، رودبارجنوب و قلعهگنج داشته باشیم، گفت: با الحاق این زمینها، تامین زمین ظرفیت حدود ۸ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی انجام میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب استان کرمان، ادامه داد: در حال حاضر عملیات اجرایی حدود ۳ هزار و ۲۶۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در جنوب استان کرمان در حال انجام است.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: مسکن مهر باقیمانده از سالهای گدشته بلاتکلیف بوده و باید در بازه زمانی مشخص تعیین تکلیف شوند.
او به مجموعه شهید همت اشاره کرد و افزود: کار مطالعاتی از طریق بنیاد مسکن در این منطقه انجام شد و همچنین قرارگاه امام حسن(علیه السلام) نیز به این موضوع ورود کرده و پیشنهاد ما این است که این دو طرح به دلیل ظرفیت منطقه تجمیع شود، ضمن آنکه مسئله بیغوله های این منطقه باید سریعتر حل شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درخصوص مسکن روستایی نیز گفت: مواردی شاهدیم که زمین داده شده اما تسهیلات پرداخت نشده است.
او در ارتباط با بافت فرسوده کرمان اظهار کرد: ساخت و ساز از بافت فرسوده آغاز شود و ظرفیت بافت تاریخی ۴۸۰ هکتار است که باید استانداردهای لازم برای اجرای پروژه های ساخت مسکن با رعایت کامل قوانین و ضوابط اخذ شود.
پورابراهیمی گفت: با توجه به مشکل تامین زمین در شهر کرمان و پیگیری های بنده از وزیر راه و شهرسازی و مجوز مبنی بر رفع پنج سال سابقه سکونت برای تقسیم افراد در شهرهای اطراف مثل ماهان، جوپار، باغین و ... اخذ شد تا به علت کمبود زمین در مرکز استان، از زمینهای شهرهای کوچک اطراف استفاده و سرانه جمعیت این شهرها برای دریافت خدمات شهری به توازن رسد.
او تامین منابع مالی را اصلی ترین مشکل مسکن دانست و عنوان کرد: ساختار تامین مالی با ادبیات سنتی که همان بانک است، دیده شده، بنابراین باید از روشهای جدید برای تامین ساخت مسکن که بازار سرمایه یکی از آنهاست، استفاده کرد.