به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دوازدهمین نشست «دانشگاه، خانه گفتگو» با موضوع نقش استادان در تحقق شعار سال با حضور سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و جمعی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست که در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع، محمد قربانی گلشنآبادی معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و جمعی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، اساتید حاضر به ارائه مباحثی درخصوص نقش اساتید در تحقق شعار سال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» پرداختند.
در ادامه، خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه با تشکر از طهرانچی برای فراهم کردن نشست هماندیشی اظهار کرد: در طراحی راهکارهای برون رفت از مسائل کشور همواره به دنبال یک تعامل بین نهاد سیاست گذار و نهاد دانش و پژوهش بوده ایم، گاهی مواقع نهاد دانش و پژوهش را از طریق سفارش موضوعات، قراردادها و پروژهها با نهاد سیاستگذار مرتبط میکردیم تا استادان پس از تحقیقات لازم، جواب را به سیاستمداران انتقال دهند.
خاندوزی تاکید کرد: بده بستان علمی و پژوهشی یعنی اینکه سیاستگذار به آن نیاز دارد یعنی چگونه دانشگاهیان به حل مسائل کشور کمک کنند؟ و از طرفی هم چگونه سیاست گذاران دستاوردهای دانشگاهیان را به کار گیرد؟
وزیر اقتصاد ادامه داد: علاوه بر این، مسئله تربیت نیروهای نخبهای که دانشگاه بتواند تولیدکننده آنها باشد تا آنها در اختیار سیاستگذاران قرار بگیرد، بخش دیگری از ارتباط دانش و پژوهش با سیاست گذاران است. در وزارت اقتصاد و دارایی در دولت جدید تلاش کرده ایم چند مسیر را به صورت همزمان طی کنیم یعنی در پرورش نیروهای نخبه ارتباط شکل گیرد تا فاصله بین نظریات تدریس شده با مسائل کشور از بین برود.
وی افزود: همچنین تلاش کرده ایم اندیشکدهها و پژوهشکدههای اقتصادی را با یکدیگر مرتبط کنیم تا کار جمعی تقویت شود و دیگر عملکرد فردی مدنظر نباشد و در این زمینه هم موفق شدیم. همچنین تلاش کردیم که اقتصاد از معنای خاص بیرون بیاید و از فضای علوم اجتماعی کشور در این زمینه کمک بگیریم و ۴ تا ۵ نشست هم در این حال و هوا برگزار کردیم.
وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: سیاست اقتصادی گاهی در کشور شکست میخورد گاه به این علت است که سیاستگذار ملاحضات اجتماعی آن را در نظر نمیگیرد و میخواهد به صورت انتزاعی مسائل را حل کند که در حوزه سیاسی هم به همین ترتیب است.
خاندوزی ادامه داد: باید از انباشت پژوهش پیشینیان در عرصههای سیاستگذاری اقتصادی و از نظرات وزرا استفاده کنیم که در یک سال و نیم گذشته توانسته ایم هر فصل نشستهای مختلفی برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: باید دربهای نهادهای سیاستگذاری کشور را به شکل ویژه باز کنیم، البته فارغ التحصیلان دانشگاهی در تمام ارگانها مشغول به فعالیت هستند و تراز دانش آموختگان که در دستگاههای دولتی هستند وضعیت خوبی دارد، اما این موضوع به معنای بی نیازی از انباشت دانش کشور نیست و تذکر این موضوع به سیاستگذاران امری مهم است و نیازمند کمک ظرفیت جامعه دانشگاهی در قانون برنامه توسعه هفتم هستیم، ظرف یک ماه آینده در دولت مورد استفاده قرار میگیرد و سپس وارد مجلس شورای اسلامی میشود، برنامه هفتم تنها مختص چند وزارتخانه نیست، بلکه باید از ایدههای مخالف در جهت حل مسائل استفاده کنیم، اساسا توان بروکراتیک کشور به میزانی نیست که ۲۰۰ ماده بنویسیم و وقتی وارد عمل میشویم میبینیم که نصفی از آن به ثمر نمینشیند بلکه باید به سمت برنامههای اولویت گذاری شده با اهداف مشخص حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: در وزارت اقتصاد و دارایی قادر هستیم تا مسائل کشور به دست حکمرانی اقتصادی توأم با هوشمندی و نگاه عدالت حل شود، در غیر اینصورت نمیتوانیم در عمل و حل مسائل سیاسی کشور پیش برویم.
خاندوزی افزود: برای موفقیت در ۵ سال آینده نیازمند نظرات جمعی ارگانهای دولت هستیم، در غیر اینصورت انتظاراتمان محقق نمیشود. تا زمانی که برای رفع مسائل کشور و رسیدن به اهدافمان سوار مسئله نظام اطلاعات و دادههای اقتصادی نشویم و برنامههای خود را ندانیم نتیجه نمیبینیم.