به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا مهدی، تغییرات کنکور سراسری پس از سالها اوایل سال ۱۴۰۱ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و با رای آوردن مصوبه تغییرات کنکور که شامل تاثیر سوابق تحصیلی و حذف دروس عمومی همچنین دو مرحلهای شدن کنکور بود به تصویب رسید و با ابلاغ رئیس جمهور کنکور ۱۴۰۲ با مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی به مرحله اجرا درآمد.
اما از همان ابتدا که شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد بحث کنکور و تغییرات اساسی در این زمینه شد، مخالفتهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص اعضای کمیسیون آموزش را در پی داشت و نمایندگان همواره معترض بودند که شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتواند قانون مصوب کند و تنها سیاست گذاری در حوزه علم و فناوری را به عهده دارد و اگر قرار است که قانونی در زمینه تغییرات کنکور مصوب شود در حیطه وظایف مجلس است و شورا موظف است که قانون مجلس را به اجرا در بیاورد.
این اختلاف نظرها و پیگیریهای نمایندگان مجلس در این مدت ادامه یافت و نهایتا روز گذشته طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس به تصویب رسید و بر اساس این طرح میزان تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین میشود و به این ترتیب میزان تأثیر و بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری نیز در شورا تصمیم گیری خواهد شد.
مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ملغی میشود
احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به تصویب طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: نکته مهم این طرح این بود که میزان تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین میشود و به این ترتیب میزان تأثیر و بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری نیز در شورا تصمیم گیری خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: امیدواریم طبق ضوابط آئین نامه داخلی مجلس، این طرح طی دو هفته آینده در صحن مجلس مصوب کنیم تا این مصوبه به کنکور ۱۴۰۳ برسد.
وی ادامه داد: با تصویب این طرح، چیزی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده، ملغی خواهد شد. از ابتدا نیز معتقد بودیم شورا حق ورود به این تغییر قانون مجلس را نداشت.
نادری تأکید کرد: شورای سنجش و پذیرش یک شورای کارشناسی کامل بوده که رئیس شورا وزیر علوم، دبیر آن رئیس سازمان سنجش، دو نفر از وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از وزارت بهداشت و معاون آموزشی وزارت علوم حضور دارند. همچنین عضو ناظری از مجلس به انتخاب صحن علنی که بنده هستم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دیگر اعضای ناظر حضور دارند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: بنابراین این شورا صلاحیت لازم برای بررسی میزان تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری و چگونگی تأثیر میزان دروس عمومی را دارد و در این رابطه تصمیم گیری خواهد کرد.
با این تصمیم مجلس شورای اسلامی در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچگونه تصمیم گیری در زمینه کنکور نمی تواند داشته باشد و باید هر گونه تغییرات در حیطه کنکور و برگزاری آزمونها با قوانین شورای سنجش و پذیرش به اجرا درمی آید.