معرفی سه کارخانه به دادگاه بدلیل آلایندگی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، خراسان جنوبی از استانهای کویری و معدنی کشور است که هر سال از اوایل اردیبهشت تا اواسط شهریور در بیشتر نقاط استان به خصوص مناطق کویری طوفان های فصلی و گرد و غبار به نسبت شدید را دارد. هرچند که گرد و غبار هوای استان در چند سال اخیر تقریبا بیشتر ایام سال را در بر گرفته و آزاردهنده است؛ اما در تابستان و بهار این غبارها به اوج خود می رسید؛ به طوری که دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور در جلسه 13 اردیبهشت ماه جاری بر همین موضوع صحه گذاشته و گفته است: خراسان جنوبی با ۶ میلیون هکتار غبارخیزی در صدر جدول مناطق گرد و غبار قرار دارد و بالاترین میزان غبارخیزی در این استان در مرز ایران و افغانستان در "یزدانآباد" است.
شهرستان های نهبندان، سربیشه، زیرکوه، خوسف و طبس بیشترین میزان گرد و غبار را در طول سال دارند، اما سایر شهرهای استان به خصوص مرکز استان نیز از این قاعده بی بهره نمانده و کمتر روزی را می توان پیدا کرد که هوا در اصلاح عامه مردم "گرد و خاکی" نباشد.
خبرگزاری دانشجو پیش از این نیز طی گزارشی با تیتر" قصه پرغصه اعتباراتی که به گَرد ریزگردهای خراسان جنوبی هم نمیرسد"به صورت مفصل به این موضوع پرداخته است و حالا بر آن شدیم تا در گفتگویی کوتاه با مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی در خصوص سهم صنایع و معادن استان در افزایش این ریزگردها و اینکه چقدر صنایع و به خصوص معادن خراسان جنوبی پایبند به قانونهای زیست محیطی هستند، داشته باشیم.
«اسداله حاتمی»، مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه محیط زیست خراسان جنوبی در حوزه معادن چالشی ندارد، گفت: در خصوص تخریب های زمین، منابع طبیعی استان پای کار است و اجازه تخریب غیر قانونی زمین را نمیدهد.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست بیشتر در خصوص آلودگی هوا و گرد و غبار ارزیابی زیست محیطی را انجام میدهد، افزود: معادن طلا، زغالسنگ، مس، روی و فلز به صورت مرتب توسط کارشناسان محیط زیست از نظر موارد زیست محیطی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
کارخانههای آلاینده بیشتر در شهرهای طبس، خوسف و نهبندان هستند
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی با بیان اینکه بازدیدهای محیط زیست به صورت فصلی انجام می شود و ما در استان مشکلی در خصوص معادن با بخش صنعت نداریم، گفت: بیشتر کارخانهها و معادن آسیب زا در شهرستان خوسف، طبس و نهبندان هستند که به صورت مرتب بازدید توسط کارشناسان انجام میگیرد، بازدیدها به صورت فرم است و گزارش ها فصلی به سازمان ارسال می شود.
حاتمی تصریح کرد: برای بهره برداری از یک طرح در حوزه صنعت و معدن از همه دستگاه های متولی استعلام می گیریم و بعد از آن طرح به سازمان ارسال و از طرح دفاع یا آن طرح رد می شود.
وی اظهار کرد: کارخانه های بزرگ همانند کویر تایر، سیمان قاین و باقران، مشکل زیست محیطی ندارد و مشکلات آن ها به صورت منسجم مدیریت شده است.
به گفته حاتمی کارخانه چدن خوسف و چندین کشتارگاه دیگر طبق بازدیدهای صورت گرفته، دچار مشکلات کوچکی هستند که جلسات متعدد برگزار میشود و مشکلات در حال رفع شدن است.
به گفته این مقام مسئول، در خراسان جنوبی در خصوص آلودگی ها بحران نداریم که ما را به چالش بکشاند، ارتباط محیط زیست با سازمان صنعت و معدن و شرکت شهرک ها برای توسعه استان برقرار و تعامل خوبی وجود دارد و براساس مستندات برخی از کارخانه ها را در ردیف کارخانه های دارای آلایندگی قرار میدهیم و تاکنون دو یا سه واحد از طبس و سایر شهرستان ها بعد از تذکرات لازم به دادگاه معرفی شده است.