به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر محرابیان امروز در مراسم رونمایی از تابلوی برق سبز بورس انرژی، اظهار داشت: دلایلی که به سمت انرژیهای تجدیدپذیر میرویم رفع ناترازی در تامین برق، اقتصادی بودن برق تجدیدپذیر، حفظ محیط زیست، کاهش مصرف آب و کاهش ناترازی منابع سوخت بهشمار میرود.
وی افزود: در حال حاضر برخی فکر میکنند برق تجدیدپذیر نسبت به سایر برقها گرانتر تمام میشود در حالی که قیمت سوخت صفر در این مقایسه محاسبه نمیشود.
وزیر نیرو اظهار داشت: هر کیلووات برق در روشهای دیگر ۲۷ صدم لیتر سوخت مایع یا ۲۷ صدم مترمکعب گاز مصرف میکند که اگر قیمت این حاملها محاسبه شود، آنگاه برق تجدیدپذیر ارزانترین شیوه برق خواهد بود.
وی با طرح یک سؤال گفت: با وجود توجیحات فنی و اقتصادی چرا برق تجدیدپذیر توسعه پیدا نکرده است؟ به خاطر اینکه مسئله اقتصاد آن رعایت نشده و این دو نوع برق در رقابت نابرابر با هم قرار دارند.
محرابیان با اشاره به قانون مجلس اظهار داشت: بر اساس این قانون قرار شد از سال اول یک درصد برق صنایع از انرژیهای تجدیدپذیر تامین شود یا اینکه از محل عرضه برق در بورس انرژی تامین شود، همچنین قرار است ۲۰ درصد برق مصرفی بخش اداری از انرژیهای تجدیدپذیر و ۸۰ درصد از محل شبکه برق معمولی تامین شود. برای این منظور باید بخش اداری و صنعت یا باید نیروگاه راهاندازی کند و یا اینکه برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تامین کنند.
وزیر نیرو همچنین گفت: از اول امسال قرار است ۵ درصد برق ادارات از محل برق تجدیدپذیر تامین شود، وگرنه باید از طریق بورس انرژی خریداری کنند و تا ۴ سال آینده این رقم باید به ۲۰ درصد برسد.
وی افزود: برای برق صنایع هم قرار است از سال اول یک درصد و تا ۵ سال حداقل ۵ درصد از برق صنایع از طریق برق تجدیدپذیر تامین شود، بنابراین قانونگذار تقاضای صنایع و ادارات را برای خرید برق تجدیدپذیر فراهم کرده است.
محرابیان افزود: در سازوکار بورس انرژی بر اساس عرضه و تقاضای برق تجدیدپذیر قیمتها تامین میشود و دیگر قیمتگذاری دولت در آن وجود ندارد. از طرفی تقاضای بخش صنعت به میزان ۵ درصد و بخش اداری به میزان ۲۰ درصد برای تامین برق از تجدیدپذیر و یا بورس انرژی پیشبینی شده است.