به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گردهمایی مدیران و کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اظهار داشت: بیمهها یکی از پنج موضوع اساسی کشور محسوب میشوند و باید به پایداری صندوقها توجه شود و برای آن چارهاندیشی کرد چرا که مشکلات صندوقها گاهی فراتر از تصور ماست.
او در ادامه گفت: این دومین صندوق باز است که قرار است، بیش از صد سال عمر کند. کل نظام مکلف است به بیمه شدگان روستایی این صندوق خدمات رسانی کنند. ۵ سال گذشته نسبت پشتیبانی صندوق ۲۰۰ نفر بیمه پرداز و یک نفر بازنشسته بوده است که به یکباره این جریان تند شد و اکنون نسبت پشتیبانی صندوق۱۰ به یک است که اگر با این شیب حرکت کنیم در سه سال آینده پشتیبانی صندوق به چهار نفر بیمه پرداز میرسد.
وی افزود: در سال گذشته سازمان تامین اجتماعی مطالعهای را انجام داد که در آن اشاره شده بود که اگر قرار است تا ۶۰ سال آینده پایدار باشد، نیازمند ۷ هزار میلیارد تومان است و این در حالی است که ظرف دو سال به واسطه همسانسازی و متناسبسازی ۳ هزار میلیارد تومان آن صرف میشود؛ یعنی دو سال همسانسازی، ۳۰ سال خسارت زده و یک مجموعه را ۳۰ سال پیرتر کرده است.
عسگریان گفت: صندوق بیمه روستایی باید کیفیت خدمات را افزایش دهد. در کنار خدماتی که این صندوق ارائه کرده است ضریب پشتیبانی و پایداری صندوق مهم است هر فعالیتی در این صندوق باید بر اساس منطق و در راستای توسعه متوازن باشد.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: آگاهانهترین وجه مدیریت باید در صندوق تبیین شود. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با قدرتی که دارد، نقش موثری در تحولات کشور دارد. تضمین درآمد بازنشستگی و تحقق امنیت شغلی کشاورزان، روستائیان و عشایر، نیازمند جذب نیروی کار توانمند در بخشهای تولیدی روستایی و عشایری است، فقدان پوشش بیمه اجتماعی برای سالمندان روستایی، نابرابری اقتصادی بین شهر و روستا را تشدید و نرخ کاهش فقر روستایی را آهستهتر میکند.
علیرضا عسگریان در انتها اذعان داشت: سازمان تامین اجتماعی امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بابت بیمه تکمیلی بازنشستگان پرداخت کرد و سال آینده به ۲۰ هزار میلیارد تومان هم میرسد.