به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در حاشیه بازدید خبرنگاران از حوزه امتحان نهایی شهرستان شهریار در نشست خبری، اظهار کرد: سال گذشته تحلیل آزمونها را در دستور کار قرار دادیم و امسال با همکاری معاونت آموزش متوسطه و سازمان پژوهش و برنامهریزی، این اقدام انجام میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون سؤالات امتحان نهایی لو نرفته است و با اقداماتی که انجام شده است امکان لو رفتن وجود ندارد، ادامه داد: آنچه در موضوع امتحان نهایی القا میشود با واقعیت متفاوت است. به هیچ عنوان به اخبار کذبی که در کانالهای فروش سؤال منتشر میشود، توجه نکنید.
زارعی با بیان اینکه امکان ترمیم نمره فقط یکبار وجود دارد، اضافه کرد: امسال ۹۱۱ هزار و ۹۸۰ شرکت کننده در امتحانات نهایی شرکت کردند که ۵۸۰ هزار نفر، دانشآموز هستند و مابقی افراد بزرگسال برای ایجاد سابقه و داوطلبان ترمیم نمره هستند.
وی با بیان اینکه حوزه تصحیح حتی روزهای تعطیل فعال هستند، افزود: باید تا نیمه تیر امسال سابقه تحصیلی دانشآموزان و داوطلبان را به سازمان سنجش ارسال کنیم که بر همین اساس تصحیح الکترونیکی هم هر روز فعال است.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش تصریح کرد: متأسفانه در گذشته معلم، کتاب را کنار میگذاشت و جزوه و تست کار میکرد که البته مطالبه والدین هم بود، اما اکنون با مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، کتاب درسی، معلم و کلاس درس مرجع شده است.
وی از برخورد با ۵۰۰ مورد تقلب و تخلف در امتحانات نهایی خرداد تا کنون خبر داد و گفت: این موارد تقلب و تخلف از همراه داشتن جزوه و یادداشت، بی نظمی در جلسه تا همراه داشتن وسایل الکترونیکی است که پرونده تشکیل شده است و با دانشآموزان خاطی متناسب با تخلف برخورد شده است.
زارعی درباره نحوه طراحی سؤالات امتحانات نهایی اظهار کرد: ۲۵ درصد سؤالات برای تمییز و تفکیک دانشآموزان طراحی میشود و البته مبنای این ۲۵ درصد، طرح سؤالات پیچیده و مشکل نیست بلکه سطوح بالای شناختی را مورد ارزیابی قرار میدهد.
وی افزود: برخی دانشآموزان عنوان میکردند که سؤالات سختتر شده است و انتظار این دانشآموزان این بود که با مطالعات از قبل میتوانند به سؤالات پاسخ دهند در حالی که باید دانشآموزان با مطالعه عمیق برای پاسخ به این سؤالات داشته باشند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با بیان اینکه در تمام حوزههای امتحانی، حفاظت آزمون حضور دارد، اضافه کرد: استفاده از سیگنالیاب، راکت موبایلیاب و دوربین در حوزههای امتحانی الزام بوده است، اما در خصوص سیگنالیاب برخی استانها به دلیل عدم وجود در بازار نتوانستند به طور کامل تهیه کنند که پیشنهاد شد در حوزههای همجوار به صورت مشترک استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه سؤالات امتحانی به صورت رمز شده در اختیار حوزههای امتحانی قرار میگیرد و تا شب قبل از امتحان، حتی سؤالات مشابه و پخش شده در فضای مجازی بررسی میشود، افزود: رمز سؤالات امتحان نهایی فقط در اختیار رئیس حوزه قرار میگیرد و او هم در فرمی در اختیار افراد قرنطینه انتشار میگذارد.
زارعی با تأکید بر اینکه در قانون برای دانشآموزانی که تقلب میکنند و انتشار دهندگان سؤالات امتحانی مجازات پیشبینی شده است، ادامه داد: برای انتشار دهندگان سؤالات امتحانی به غیر از محرومیت از آزمون از یک سال ۱۰ سال، مجازات کیفری وجود دارد. با هماهنگی دادستانی در هر استان هم یک شعبه ویژه برای بررسی تخلفات آزمون پیشبینی شده است.