به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان کرد: یکی از وظایف مهم که امروزه خصوصا در نتیجه گسترش فضای مجازی برعهده ما میباشد آن است که باید به صورت جدی به شعر و ادب فارسی توجه کنیم.
وی ادامه داد: شعر و ادب فارسی خلاصه زبان فارسی است در زیباترین حالت آن و زبان دریچهای رو به جهان است.
کلانتری افزود: به تعبیر متفکران که در این زمینه اندیشیدهاند زبان اساس جهان است؛ یعنی انسان جهان را به واسطه زبان میاندیشد و زبان صرفا حامل معنا نیست و خود زبان تولید کننده معناست و گستره جهانی ما را نشان میدهد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان کرد: هر زبان حامل ارزشها، هنجارها و اهدافی است که نسلی برای نسل دیگر به میراث میگذارد و لذا پاسداشت زبان، پاسداشت ارزشها و هنجارهاست و شیوه تفکر را سامان میدهد.
کلانتری با اشاره به اینکه زبان گستره جهانی ما را مشخص میکند، افزود: به همین علت کسانی که تسلط زبانی بیشتری دارند تسلط بیشتری بر جهان دارد و کسانی که تنوع زبانی را تجربه کردن، تنوع بیشتری از جهان را تجربه خواهند کرد.
وی در ادامه بیان داشت: توجه به شعر و ادب به مثابه مهمترین، شکیلترین و زیباترین بخش زبان، ارج نهادن به تمام ارزشها است.
کلانتری ادامه داد: پاسداشت شعر و ادب فارسی توجه به مضامین و متنوع و متعدد اخلاقی، انسانی و دینی و دیگر ارزشهایی است که در آن تجلی پیدا کرد.
حدادی نژاد معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: تعداد ۱۰۵ اثر از ۴۴ دانشگاه کشور به دبیرخانه یازدهمین جشنواره ملی شعر دانشجویی بهار نارنج ارسال شد.
وی اعلام کرد: موضوعات شعری این جشنواره، بهار و انتظار ظهور، زن، عفت، شکوفای، خلاقیت، تکاپو، برکت محورها (قالب شعری)، کلاسیک (غزل، رباعی، قصیده و…)، شعر نو، شعر بومی مازندرانی و شعر طنز بود.
حدادی نژاد اظهار داشت: در موضوع بهار و انتظار ظهور، فاطمه سلیمان پور از دانشگاه کاشان، امیرحسین منتظر قائم از دانشگاه مرکز شهید مطهری شیراز، علی حسنی از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران به ترتیب رتبه اول تا سوم و آرزو نیک فهم از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری رتبه شایسته تقدیر را کسب نمودند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه افزود: در موضوع زن، عفت شکوفائی، جواد صفری بیدسکان از دانشگاه بیرجند، فاطمه سلیمان پور از دانشگاه کاشان و علی رضا حکمتی از دانشگاه آزاد چالوس به ترتیب رتبه اول تا سوم و عادل حاتمی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری رتبه شایسته تقدیر را کسب نمود.
حدادی نژاد بیان کرد: در موضوع خلاقیت، تکاپو، برکت، سید محمدجواد عسکری باقرآبادی از دانشگاه میبد، مصطفی توفیقی از دانشگاه فردوسی مشهد و مجتبی خرسندی از دانشگاه قم به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کردند.