کد خبر:۱۰۸۰۱۹۷

۱۰ استاندارد بین‌المللی نانو به سرپرستی ایران تدوین شد

با ورود فناوری‌های نوین و نوظهور یکی از دغدغه‌های ایجاد شده تدوین استاندارد‌هایی است که در تولید محصول و ارائه خدمات کاربردی هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استانداردسازی به نوعی یک زیرساخت موثر و راهبردی در توسعه فناوری‌های نوین محسوب می‌شود. استانداردسازی بهترین و کاراترین پشتیبان برای توسعه بازار و تجارت در بازار است و می‌تواند صادرات محصولات را نیز گسترش دهد.

فناوری نانو از جمله فناوری‌هایی است که برای بقا در بازار داخلی و بین‌المللی نیازمند تدوین و تالیف استاندارد‌های مختلف است. بر همین اساس ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در تلاش است تا با استفاده از ظرفیت دانشمندان و نخبگان این حوزه بتواند در تدوین استاندارد‌های جهانی ایفای نقش کند.

بر اساس گزارش‌های موجود تاکنون مجموعا ۱۰۳ استاندارد بین‌المللی در کمیته فنی فناوری نانو ایزو منتشر و از این تعداد حدود ۱۰ استاندارد با مسوولیت ایران تدوین شده است. ۴ استاندارد در حوزه سلامت و ایمنی، ۲ استاندارد در حوزه تعریف و اصطلاحات، ۲ استاندارد در حوزه ویژگی‌های مواد و ۲ استاندارد در حوزه کارایی محصولات تدوین و تالیف شده است. در حال حاضر نیز ۴ استاندارد بین‌المللی دیگر در حوزه فناوری نانو با مسئولیت ایران در حال تدوین است.

در کمیته فنی استاندارد‌های فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۷ کشور به‌عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به‌عنوان عضو ناظر حضور دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار