به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری جشنواره تلویزیونی مستند برگزار شد. در ابتدای این نشست نیز از پوستر هفتمین دوره جشنواره تلویزیونی با حضور یاسر فریادرس دبیر و مهدی میرتیموری دبیر اجرایی جشنواره، رونمایی شد.
یاسر فریادرس جشنواره تلویزیونی مستند را پرمخاطبترین جشنواره در حوزه مستند خواند و افزود: جشنواره تلویزیونی مستند به واسطه پخش از رسانه ملی دارای مخاطبین گسترده است که همین امر باعث شده تا برای اهالی مستند جشنواره باارزشی باشد.
وی افزود: برای دومین سال است که بخش مجموعه مستند را داریم. این بخش به واسطه اینکه مجموعه مستندها امکان شرکت در دیگر جشنوارههای مستند را ندارند دارای اهمیت است.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند با بیان این مطلب که اختتامیه این دوره نیز همچون دوره گذشته در شهرستان برگزار میشود، بیان کرد: تصمصیم داریم تا دراین جشنواره همه ظرفیتهای کشور را درگیر کنیم و محدود به شهر تهران نباشیم. سازمانهایی، چون سازمان سینمایی سوره، شرکت ملی نفت، مرکز هنری رسانهای نهضت و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی اداره کل فرهنگی حامی اصلی این دوره از جشنواره هستند.
فریادرس اظهار داشت: در هفتمین دوره جشنواره سعی کردیم برای انگیزه مضاعف مستندسازان در بخشی از بخشها، جوایز را دوبرابر کنیم. سال گذشته ۶۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره تلویزیونی مستند ارسال شد، در این جشنواره به واسطه اهمیت کیفیت آثار ممکن است تعداد آثار بلند پذیرفته شده متغیر باشد.
وی در ادامه افزود: هیئت انتخاب جشنواره تلویزیونی مستند، برگزیدگان دیگر جشنوارههای مستند را معیار ملاک برای حضور در جشنواره تلویزیونی مستند قرار نمیدهد و گاهی ممکن است برگزیدگان دیگر جشنوارههای مستند، در جشنواره تلویزیونی حضور پیدا نکنند.
فریادرس گفت: درباره اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند با چند شهر از جمله شیراز، تبریز، آبادان و خارک در حال رایزنی هستیم، ولی هنوز شهر اختتامیه قطعی نیست و ممکن است تغیر کند. همچنین امسال نیز در در مراسم اختتامیه دو بزرگداشت خواهیم داشت.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند با گلایه از بیتوجهی به مستندهای حیات وحش در جشنوارههای داخلی اظهار داشت: تلویزیون باید به این ژانر دید حمایتی داشته باشد به همین دلیل برای مستندهای حیاتوحش حق پخش دو برابری در نظر گرفتیم. مخاطب مستند نیز به این ژانرعلاقهمند است.
فریادرس غالب مستندهای ارسال شده به این جشنواره در ادوار گذشته را مستندهای اجتماعی دانست و گفت: تمام تلاش خود را داریم تا در دوره هفتم بیش از پیش به تنوع ژانر اهمیت دهیم چرا که در این جشنواره بخش موضوعی نداریم و کیفیت آثار مورد توجه هیئت انتخابی و هیئت داوران است. در زمینه پخش آثار دفاع مقدس نیز معتقدیم ارزش گذاشتن به این ژانر با پخش آثار با کیفیت همراه است، در بخش مستندنگاری نیز دچار بحران در فضای متن هستیم.
مهدی میر تیموری دبیر اجرایی جشنواره گفت: جشنواره تلویزیونی مستند همه حوزههای مستند را پوشش میدهد. این جشنواره در سه بخش عکس، فیلم و مستندنگاری پذیرای هنرمندان است، درحالیکه جشنوارههای دیگر این تنوع را ندارند.
میر تیموری در انتها با اشاره به فراخوان جشنواره گفت: از امروز فراخوان ارسال آثار منتشر میشود و علاقهمندان تا ۱۵ مردادماه فرصت دارند آثار خود را در ۴ بخش ارسال کنند. ممکن است بنا بر استقبال مخاطبان، زمان دریافت آثار را تمدید نیز کنیم. زمان پخش آثار از شبکه مستند از شهریورماه خواهد بود، اما زمان دقیق مطابق با انتهای فراخوان مشخص میشود. ساعت پخش نیز ۲۱ و ۲۴ هر شب است. هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند از امروز تا ١۵ مرداد آماده دریافت آثار در چهار بخش فیلم مستند، مجموعه مستند، مستندنگاری و عکس مستند است. آثار منتخب این جشنواره در شهریور ماه سال جاری به مدت ۲ ماه در ساعتهای ۲۱ و ۲۴ بصورت اختصاصی روی آنتن شبکه مستند میرود و اختتامیه آن در آبان ماه برگزار خواهد شد.
برای اطلاع از جزئیات جشنواره کلیک کنید