به بهانه پخش مسابقه تلویزیونی «کهکشان» از قاب تلویزیون و رضایت مخاطبین شبکه پنج سیما و شبکه امید از این مسابقه تلویزیونی، با فاطمه دلاوری، سردبیر مسابقه «کهکشان» به گفتگو نشستیم.
دلاوری از ایده شکلگیری ساخت مسابقه تلویزیونی «کهکشان» به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: تصمیم داشتیم تا خاطرات مسابقات میدانی «راز سیب» و «سیمرغ» که جزو مسابقات پرمخاطب بودند را در تلویزیون ایران زنده کنیم. برای طراحی اولیه مسابقه بهسراغ تم جدید «نمایش مسابقه» رفتیم و به این نتیجه رسیدیم تا در مسابقه هم قصهگویی و شخصیت داستانی داشته باشیم هم مسابقه میدانی، از طرفی میخواستیم تا دورههای مختلف ایران را به تصویر بکشیم و از ایران باستان تا آینده کشور را در قالب یک مسابقه تلویزیونی برای مخاطبین به نمایش بگذاریم.
دلاوری تفاوت سردبیری برنامه تلویزیونی با مسابقه تلویزیونی را اینگونه بیان کرد: در مسابقه تلویزیونی مرحله تبدیل ایده به محتوایی که مخاطب قرار است آن را ببیند، خیلی طولانی و پیچیدهتر نسبت به برنامه تلویزیونی است. در برنامه تلویزیونی زمانی که موضوع مشخص میشود، پژوهش را انجام میدهیم سپس مهمان و سوالات را انتخاب میکنیم، ولی وقتی مسابقهای با تم داستانی داشته باشیم مسئله خیلی پیچیدهتر میشود چرا که لازم است محتوای ما تبدیل به چالش، بازی، قصه، آیتم نمایشی و طنز شود همین امر باعث پیچیدهتر شدن و جذابتر شدن کار میشود.
وی ادامه داد: در روند پیشتولید مسابقه «کهکشان»، پژوهش و محتوای ما باید در راستای هدف و موضوع اصلی مسابقه انجام میشد و این امر روی موسیقی، طراحی دکور و طراحی لباس نیز تاثیر میگذاشت که نیازمند ساعتها گفتگو با عوامل مختلف بود.
دلاوری تشریح کرد: میزبانهای ما در هر دوره تاریخی تغییراتی داشتند، در فصل اول نیاز به یک مجری زبر و زرنگ و فعال داشتیم که با شرکت کنندهها همراه باشد و با آنهادر دورههای مختلف تاریخی سفر کند، بههمین دلیل برای فصل یک نیما فلاح انتخاب شد. در فصل دوم مجری در اتاق فرمان حضور داشت و شرکت کنندهها را هدایت میکرد، سپند امیرسلیمانی به دلیل بداههگویی مجری متناسب با نیاز فصل دوم ما بود. محمد مختاری برای اجرای فصل سوم انتخاب شد، این فصل تلفیقی از دوفصل قبل بود و به حضور در مسابقه و اتاق فرمان نیاز بوددر فصل سوم لهجه را نیز اضافه کردیم و شرکت کنندهها با لهجههای محلی خود صحبت میکردند که باعث شیرینتر شدن تعاملات در برنامه شد. به لحاظ تکنولوژی نیز درفصل سوم آینده ایران را با حضور شخصیت هوش مصنوعی به نمایش گذاشتیم.
سردبیر مسابقه تلویزیونی «کهکشان» اظهار داشت: در ابتدای کار هیچ چشماندازی از اینکه برنامه در چند فصل تولید میشود، نداشتیم، ولی میدانستیم وقتی دکوری با این عظمت ساخته شده نباید مسابقه را خلاصه در یک فصل کنیم. در ویژه برنامه نوروزی فصل یک با جهش و رشد مخاطب روبرو شدیم و تلوبیون مسابقه «کهکشان» را جزو سه مسابقه برتر تلویزیون قرار داد، بعد از آن تصمیم به ساخت فصلهای دوم و سوم گرفتیم و اکنون نیز در حال تدارک برای ساخت فصل چهارم مسابقه «کهکشان» هستیم.
دلاوری شاخصترین ویژگی مسابقه کهکشان با باقی مسابقات تلویزیونی را قرار دادن دو ژانر مختلف برای اولینبار در تلویزیون ایران دانست و ادامه داد: ما ژانر نمایش و آیتم طنز را با ژانر مسابقه میدانی ترکیب کردیم، از یک طرف قصه را پیش میبریم و از طرف دیگر مسابقه میدانی را میبینیم در اصل یک رئالیتیشو را با نمایش طنز ادغام کردیم. استفاده از دستگاه VR، AR و دستگاه کینکت هم در برنامههای تلویزیونی داخلی خیلی کم تجربه شده که یکی از وجوه تمایز مسابقه «کهکشان» است که باعث استقبال مخاطب نوجوان و جوان از این مسابقه شد.
فصل سوم مسابقه تلویزیونی «کهکشان» با اجرای محمد مختاری روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ساعت ۲۱ از شبکه پنج سیما و روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه ساعت ۲۳ از شبکه امید پخش میشود.