به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، برنامه دادستان روز دوشنبه ۲۹ خردادماه با موضوع سفر دولت به آذربایجان شرقی با حضور روح الله متفکر آزاد، نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی و ارتباط تلفنی با زین العابدین رضوی خرم، استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد.
روح الله متفکرآزاد، نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی در ابتدا ضمن تشکر از رئیس جمهور برای حضور در استان آذربایجان شرقی و توجهشان به پیرامون و تمرکززدایی در عرصه مدیریتی گفت: سفرهای استانی به ما هو سفر ارزش امیدآفرینی دارد، وقتی رئیس جمهور و کابینه در استانی حضور پیدا میکند، این پیام را میرساند که من به همهی مردم توجه دارم و این موضوع در ذات خودش مردم داری، ساده زیستی و مردمی زیستی را منتقل میکند.
متفکرآزاد با اشاره به استقبال کم نظیر و پرشور مردم تبریز و آذربایجان شرقی از حضور آقای رئیسی، تاکید کرد: این حجم از استقبال مردم چند پیام داشت، اول اینکه مردم مسئولین بااخلاص، صادق و تلاشگر را دوست دارند، نکته دوم نباید گول بخوریم که، چون مردم آمدند از ما راضی هستند، خیر مردم ذات دولت خدمتگزار را میفهمند و اشکالاتش را میتوانند تمیز دهند و با کمک و نقد دولت را کمک و اصلاح کنند و پیام سوم به ما مسئولین استان و کشوری این است که باید تلاش شبانه روزی را بیشتر کنیم.
وی افزود: ما به عنوان نماینده مردم که درگیر مسائل پیشرفت و توسعه استان هستیم طبیعتا نقدهایی داریم، میدانیم کجاها نقص وجود دارد، اما برخی از مسائل که برای ما آرزو و برخی دیگر مثل پروژهها و اقدامات ۲ دهه ناتمام بود، اینها را دولت تمام کرد و بعضی از کارها رو به اتمام است.
نماینده مردم تبریز عنوان کرد: البته از دولتهای قبل که زحمت کشیدند باید تشکر کرد، اما دولت همت کرد و رقم درشتی مثل ۷۷۰ میلیارد تومان برای یک پروژه، مثل مسیر ریلی که ۲۲ سال بخاطر اندک بدهی در حال تکمیل و ناتمام بود، کنار گذاشت و در یکسال تحویل داد.
وی افزود: در سفر دوم که دولت دست پر آمده بود از انجام مصوبات سفر اول مردم در پیش رفتن کارها احساس صداقت کردند.
در بخش بعدی برنامه زین العابدین رضوی خرم، استاندار آذربایجان شرقی درباره سفر دولت به این استان گفت: سفر رئیس جمهور در دوسال گذشته نشان از اهمیت آذربایجان شرقی و ظرفیتهای استان است و این سفرها باعث میشود رشد و توسعه استان شتاب بیشتری بگیرد.
وی افزود: سال گذشته وقتی رئیس جمهور سفر داشتند برای ایشان فهرستی از کارهای عقب مانده تهیه شد و ۱۸۳ مصوبه سال گذشته داشتیم که این رقم نهضت تکمیل پروژههای عقب افتاده و نیمه تمام بود و با ۲۲ همت منابع دولتی و ۱۴ همت تسهیلات بانکی صورت گرفت که رقم بی نظیری بود.
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: مسئله اول بحث راه در استان است که حدود ۱۰۰۰ کیلومتر از این راهها با بدهیهای آنچنانی عقب مانده بود؛ در حوزه آب از ۸ سد ۴ سد آبگیری شده بود و ۴ سد دیگر بیش از بیست سال باقی مانده بود؛ راه آهن نیز مطالبه مردمی بعد از بیش از بیست سال در این دولت تکمیل شد.
عابدین خرم ادامه داد: در بحث آبرسانی در شهر میانه فاز اول سد و تصفیه خانه افتتاح شد و نزدیک ۵۰ کیلومتر در ۱۷ روستا شهر میانه آبرسانی شد و این موارد سال گذشته تصویب شد و در سفر رئیس جمهور ۳۰ مصوبه تکمیل شد.
مقام عالی دولت در استان آذربایجان شرقی درباره طرح نهضت ملی مسکن در این استان اظهار کرد: ما در دولت موظف شدیم سالانه ۵۰ هزار مسکن بسازیم، موضوع مشکلاتی داشت اولین قدم مسئله مسکن اراضی بود که باید در شهرها باید پیش بینی میکردیم و هم اکنون ۹ هزار هکتار اراضی قابل ساخت به موضوع ساخت مسکن اختصاص پیدا کرده و بیش از ۵۰۰ هزار واحد میتوانیم بسازیم و همین الان ۷۴ هزار واحد در دست ساخت است.
وی افزود: در سفر آقای رئیس جمهور ۹۴۰۰ واحد در شهر سهند افتتاح کردیم و در کمتر از دو سال ساخته شد در بیش از ۲۰۰۰ واحد نیز پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد بوده است و هدف ما این است که ساخت مسکن با مشارکت مردم صورت بگیرد.
استاندار آذربایجان شرقی در پاسخ به یکی از سوالات مردمی که در برنامه دادستان مطرح شد، گفت: فاز ۲ خاوران متاسفانه استخوان لای زخم از دولتهای قبل مانده است که وقتی پرونده این پروژه را مطالعه کردم، نزدیک به ۱۰ سال است که آمدهاند مجموعهای از اراضی را تعریف کردهاند که به مردم تحویل دهند، اشکالش این است که اراضی خارج از محدوده و در حریم هم نبوده است، تعداد نفراتی که برای آنجا ثبت نام کردهاند ۳ برابر بیشتر از ظرفیت مساحت زمینی که باید به مردم میدادند بوده است.
وی افزود: ۵ هزار ۲۰۰ نفر ثبتنام کردند و زمینی که در آنجا موجود است کمتر از هزار و ۵۰۰ واحدی که میشود به مردم تحویل داد، این یک مشکل مبنایی و اساسی است که ما را گرفتار کرد، ما به شورای عالی مسکن کشور پیشنهاد دادیم تا بخشی به اراضی فاز ۲ خاوران الحاق شود و این هم پذیرفته شد، تقریبا مراحلش طی شده است و با دستور مستقیم رئیس جمهور ما این ۵ هزار ۲۰۰ خانوار را به صورت قطعی زمینشان را تحویل خواهیم داد.
استاندار آذربایجان شرقی درباره مسئله استقلال مس سونگون توضیح داد: در این مسئله خلط مبحثی صورت گرفته است، استان آذربایجان شرقی بر روی کمربند طلایی مس دنیا قرار دارد در مسئله مس سونگون کنستانتره به صورت خام به منطقه دیگر برای فرآوری منتقل میشد و این مجموعه به استان دیگری وابسته بود و تصمیم دولت در این سفر بر این شد که مسائل توسعه مجموعه مس به استان آذربایجان شرقی واگذار شود.
روح الله متفکر آزاد در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به ملزومات توسعه آذربایجان گفت: ما در زمینهی برق، زیر ساخت پستهای انتقال برق و تولید برق با مشکل جدی رو به رو هستیم، توقع ما از دولت این است که برای توسعه آذربایجان شرقی به برق احتیاج داریم و سرمایهگذار برای شروع فعالیت در استان بدون زیرساخت برق نمیتواند.
روح الله متفکر آزاد، نماینده مردم تبریز در پایان عنوان کرد: برای نیروگاه مسئلهای زیست محیطی وجود دارد، آلایندگی نیروگاه تبریز وقتی مازاد سوزی میکند زیاد است و از طرفی به برق هم نیاز داریم؛ لذا توسعه نیروگاه برق برای ما موضوعیت پیدا میکند که خوشبختانه در این سفر در این خصوص بحث شد و امیدواریم فاز توسعه نیروگاه را که سرمایهگذار حاضر است اقدام کند دولت تمهید مقدمات کند و ما شاهد تحرک و نشاط در حوزه صنعتی با ورود برق باشیم.