به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مسعود حمیدینژاد مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره نوجوان خوارزمی که امروز (۱۸ تیرماه) در ناحیه ۴ آموزش و پرورش اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در قدیم شیوه آموزش به گونه امروزی نبود و بیشتر به شیوه مباحثه بود که امروزه آن را در حوزه علمیه میبینیم و درسی که در کلاس فرا گرفته میشود به مباحثه و تجزیه و تحلیل گذاشته میشود و در ذهن ماندگار میشود. اشکالی که در کار ما در آموزش وجود دارد، در میزان ماندگاری علم بین دانشآموزان است؛ چرا که بیشتر دانشآموزان وقتی پایه دوازدهم را تمام میکنند، چیزی از درسها یادشان نیست
وی افزود: در هنرستانها دانشآموز میخواهد جوشکاری یا برق یاد بگیرد اما روی تخته وایتبرد یاد میگیرد؛ پس ابزار کار عملی کجا است؟ ضرورت دارد برنامههایی داشته باشیم و مسابقاتی برگزار کنیم و بچهها را به سمت خلاقیت و نوآوری و گفتوگو با هم سوق دهیم. به این دلیل نیز جشنواره خوارزمی راهاندازی و هر روز شکوفاتر شد. در این دوره بچهها در ۱۳ محور به رقابت پرداختند که پایهگذار برخی از این محورها، خوزستان بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: ما به تلاش دانشآموزان افتخار میکنیم؛ بچههای استثنایی که باید به آنها ویژه توجه شود، بازارچهای با کمک مربیان راه انداخته بودند. در این سالها به آنها کم توجه بودیم.
وی عنوان کرد: ۱۰۰ هزار نفر در این جشنواره شرکت بودند و این یعنی ۱۰۰ هزار ایده وجود دارد و شورای شهر و استانداری باید در این خصوص کمک کنند. این ۱۰۰ هزار نفر باید امکان ارائه خلاقیت را داشته باشند. مگر از بین این دانشآموزان نبود که یک ابتکار ارائه و تبدیل به طرح ملی برای حفاظت از پاکبانها شد؟
حمیدینژاد با بیان اینکه جشنواره خوارزمی تلاشی برای سوق دادن از محفوظات به سمت مهارت است، افزود: باید تلاش شود که با جشنوارهها و برنامههایی مثل جشنواره خوارزمی، دانشآموزان از فضای محفوظات خارج شوند و به سمت کارهای عملی هدایت کرد. باید جشنوارههای این چنینی را گسترش دهیم و در استان خوزستان، قطعا بیش از ۱۰۰ هزار ایده و طرح وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با تاکید بر ضرورت خودباوری بین دانشآموزان گفت: بچهها باور کنند که طرحهایشان میتواند در سطح ملی بدرخشد. جشنواره "الف تا" برای اولین بار در سطح ملی در حال برگزاری است و بیش از یک میلیون طرح در آن ارائه شده که ۲۵۰ طرح برگزیده دارد و ۱۰ طرح از آن از استان خوزستان است و این افتخار است که استعداد و توانمندیهای زیادی داریم.