به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، حزبالله لبنان در ادامه قدرتنمایی مرزی با اسرائیل چندین نفر از نیروهای خود را از مرز فلسطین اشغالی عبور داد که باعث ترس و وحشت سیاستمداران رژیم صهیونیستی شده است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی دیروز ادعا کرد دهها سرباز لبنانی و نیروهایی از حزبالله روز چهارشنبه گذشته از نوار مرزی میان لبنان و اراضی اشغالی در منطقه مرزی مناره رژیم صهیونیستی عبور کردند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد این موضوع در حالی رخ داد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال انجام اقداماتی در این منطقه بود. سربازان لبنانی مسلح با یونیفرم نظامیشان بودند. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است نیروهایش در این مکان ترجیح دادند با احتیاط رفتار کرده و از استفاده از وسایلی برای متفرق کردن این نیروها امتناع کنند و تلاش کردند این رخداد را از طریق کانالهای تماس به واسطه نیروهای یونیفل سازمان ملل حل کنند. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد سربازان لبنانی و نیروهای حزبالله ۱۰ دقیقه در این مکان ماندند و در این مدت نپذیرفتند از منطقه مناره عقبنشینی کنند و پس از آن، این موضوع حل شد و آنها به خاک لبنان بازگشتند.
این رادیو از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نقل کرد این رخداد زمانی اتفاق افتاد که ارتش در حال انجام تجاوزاتی به بهانه اقدامات مهندسی در منطقه مرزی لبنان بود. این رخداد چند هفته پس از آن بود که حزبالله چادرهایی را داخل مزارع شبعا ایجاد کرده؛ منطقهای که تحت اشغال رژیم صهیونیستی است. حزبالله ۲ چادر برپا کرده و در آنها نیروهایش مقابل دیدگان نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی حضور دارند. در گزارشهای رژیم صهیونیستی آمده بود حزبالله چادر نخست را تخلیه کرد، اما چادر دیگر در مکان باقی مانده و افراد مسلح حزبالله در آن حضور دارند.
بتازگی رسانههای رژیم صهیونیستی در گزارشهای مختلفی از برپایی ۲ چادر توسط حزبالله لبنان در مناطق مرزی با این رژیم، بشدت ابراز نگرانی کردهاند. در این راستا، شبکه کان اسرائیل در گزارشی مدعی شد حزبالله لبنان چادرهای خود را در عمق ۳۰ متری اراضی اشغالی برپا کرده و کماندوهای این گروه نیز در آن حضور دارند. این شبکه در ادامه گزارشش، استفاده از ژنراتورهای برق در چادرهای مذکور را نشانهای بر اراده حزبالله لبنان جهت حضور دائمی در منطقه توصیف کرد.
در این راستا، شماری از سیاستمداران اسرائیلی بویژه در پارلمان این رژیم خواهان واکنش قاطع دولت بنیامین نتانیاهو به اقدام جدید حزبالله لبنان در مناطق مرزی با این رژیم شدهاند. البته شمار قابل ملاحظهای از شهرکنشینان صهیونیست نیز از حضور نیروهای حزبالله لبنان در مناطق نزدیک به خود بشدت ابراز وحشت و نگرانی میکنند. با این همه، این اقدام حزبالله لبنان، حداقل از ۲ منظر، معماهای قابل تاملی را پیش روی رژیم اشغالگر قدس قرار داده است. اولا رژیم اسرائیل و به طور خاص دولت نتانیاهو تاکنون هیچ اقدامی را جهت برخورد نظامی با چادرهای مذکور انجام نداده که تا حد زیادی نشانهای آشکار از هراس این رژیم از آغاز تنشهای نظامی با گروه حزبالله است. اهمیت این مساله زمانی بیش از پیش آشکار میشود که توجه داشته باشیم اسرائیل در جریان جنگ ۵ روزه اخیر خود با جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه، آماج بیش از ۱۲۰۰ موشک و راکت قرار گرفت و برای آتشبس، دست به دامان میانجیگران بینالمللی شد.
حال اینکه دولت نتانیاهو بخواهد وارد درگیری تازه نظامی با حزبالله لبنان به عنوان گروهی که توانمندیهای قابل توجه پهپادی، موشکی و نظامی دارد شود، عملا میتواند به معنای شلیک تیر خلاص به دولت مذکور و به اوج رسیدن بحرانها و چالشهای این رژیم باشد. نباید فراموش کنیم اسرائیل کنونی بویژه از حیث داخلی، با بحرانهای عدیده اجتماعی، سیاسی و امنیتی دست و پنجه نرم میکند و در بعد منطقهای نیز بویژه پس از توافق احیای روابط دیپلماتیک ایران و عربستان و تغییر فضا و جو منطقهای، به هیچ عنوان در وضعیت خوبی به سر نمیبرد. نکته مهم در این میان این است که انفعال آن در برابر حزبالله لبنان نیز عملا سطح فشارها علیه این رژیم را به نحو قابل ملاحظهای افزایش خواهد داد. به بیان سادهتر، حزبالله لبنان با ابتکار اخیر خود رژیم صهیونیستی را در موقعیت انتخاب گزینههای بد و بدتر قرار داده است؛ موقعیتی که در آن سوی آن، برای حزبالله دستاوردهای قابل ملاحظهای در صورت وقوع هر سناریویی قرار گرفته است.
دوم اینکه دولت نتانیاهو به تازگی اقدام حزبالله لبنان در برپایی ۲ چادر در مناطق مرزی با این رژیم و استقرار تکاوران حزبالله در آنها را یک حرکت تحریکآمیز دانسته و تاکید کرده نفوذ نیروهای حزبالله به داخل مرزهای رژیم اسرائیل نیز باید قویا از سوی سازمان ملل متحد پیگیری و محکوم شود. این در حالی است که در این رابطه نیز عملا حزبالله لبنان، اسرائیل را به سمت معادلهای که مطلوب آن است، هدایت کرده است. در واقع اگر اسرائیل از نقض مرزهای خود که البته از حیث حقوق بینالملل ماهیتی نامشروع دارد نگران است، باید نسبت به تداوم اشغال بخشهایی از سرزمین لبنان و سوریه نیز پاسخگو باشد.
به بیان سادهتر، رژیم اسرائیل در مقام یک بازیگر اشغالگر حق ندارد از گروه حزبالله لبنان که علیه فعالیتهای اشغالگرانه صهیونیستها اقدام میکند، دست به انتقاد بزند یا از مقامها و سازمانهای بینالمللی نظیر سازمان ملل متحد بخواهد با حزبالله لبنان برخورد کنند؛ معادلهای که در کلیت خود حامل یک پیام محوری است: حزبالله با اقدام جدیدش، عملا اسرائیل را وارد بازیای کرده که حرکت این رژیم به هر سو در قالب آن، صرفا باخت را برای آن رقم خواهد زد. از سوی دیگر نشریه آتلانتیک در گزارشی مفصل درباره تنشهای اخیر بین لبنان و اسرائیل و از سوی دیگر جنگ شهری در جنین که با شکست رژیم صهیونیستی همراه بود به موضوع قدرتنمایی حزبالله لبنان اشاره کرده است.
آتلانتیک مدعی شده ۲ حمله موشکی از خاک لبنان به فلسطین اشغالی نمونه بارز سیاست مدیریت حزبالله لبنان است. این نشریه عنوان میکند حزبالله ۴۰۰ نفر به اصطلاح غیرنظامی را در مرز لبنان و اسرائیل مستقر کرده است که همگی از افراد نزدیک به حماس هستند. همچنین مقاومت لبنان چند ماه قبل یک رزمایش بزرگ با حضور رسانهها در جنوب این کشور برگزار و در آن بخشی از موشکهای خود را رونمایی کرد. این ظهور و بروز جدید نظامی حزبالله از حالت دخالت مستقیم خارج شده و مقاومت لبنان قصد ایجاد یک اتاق عملیات مشترک برای مدیریت مبارزه علیه اسرائیل در درون خاک فلسطین را دارد؛ موضوعی که برخی رسانههای اسرائیلی از آن یاد کردند و به این نکته اشاره داشتند که گزینه اصلی مدیریت این اتاق عملیات و میدان بین حزبالله لبنان و حماس و جهاد اسلامی صالح العاروری، نایبرئیس دفتر سیاسی حماس در لبنان است.
همچنین نشریه آتلانتیک استراتژی اصلی ایران را تجهیز موشکی و راکتی نیروهای نیابتی و متحد با تهران در منطقه اعلام کرد تا آنها با اسرائیل بجنگند و ایران مدیریت میدان را برعهده داشته باشد. تشکیل گردانهای جنین، عرین الاسود، لواءالشهدا، الحزام و قدس در کرانه باختری در چارچوب همین استراتژی است تا ایران جنگ علیه اسرائیل را به داخل کرانه باختری بکشاند. یکی از نکات اصلی کشیده شدن جنگ به داخل کرانه باختری این نکته است که این منطقه بسیار نزدیک به سرزمینهای اشغالی است و به دلیل تبعیضهای چند دههای، مردم این منطقه خواستار مسلح شدن کرانه باختری هستند. همین موضوع سبب شده تا محور مقاومت برای جنگ با اسرائیل از واژه «اتحاد جبههها» استفاده کند.
یعنی زمانی که کرانه باختری تحت فشار اسرائیلیهاست از غزه موشک به سمت سرزمینهای اشغالی روانه میشود. شبکه عبریزبان «کان» در این باره اعلام کرد سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی هشدار داده است قدرت بازدارندگی این رژیم در مقابل حزبالله لبنان فرسایش یافته و این اتفاق ممکن است به درگیری همهجانبهای با آن منجر شود. طبق اذعان آمان، این فرسایش بازدارندگی در ادامه اقدامات حزبالله در مرزها و و ایجاد مقرهایی توسط آن در منطقه مزارع شبعا آشکار شد. سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در ادامه اعلام کرد رژیم اشغالگر اینگونه نشان میدهد برخلاف سیاستهای در پیش گرفتهشده در فلسطین، نگران رویارویی با حزبالله نیست و این همان چیزی است که انگیزه حزبالله را برای ادامه به چالش کشاندن آن تقویت میکند. طبق این گزارش، برجستهترین مصداق این چالشها ایجاد مقرهایی توسط حزبالله در مناطق مرزی لبنان و اراضی اشغالی است. مرزهای لبنان و اراضی اشغالی در دوره اخیر شاهد تنشهای مکرر بوده است و ساکنان لبنانی در منطقه کفرشوبا سیمهای خارداری را که رژیم اشغالگر اسرائیل ایجاد کرده بود، برچیدند. یوسی یهوشع، خبرنگار امور نظامی روزنامه یدیعوت آحارانوت در مقالهای نوشت: با اینکه بسیاری در ارتش اسرائیل معتقدند حزبالله خواهان جنگ نیست، اما امکان وقوع جنگ در شرایط کنونی از زمان جنگ دوم لبنان که ۱۷ سال از آن میگذرد، بسیار بالاست. احتمال جنگ با حزبالله افزایش یافته است. این مساله دلایل زیادی دارد که از جمله مهمترین آن تضعیف روابط میان اسرائیل و واشنگتن و بحران داخلی است. این جنگ تجربهای خواهد بود که احتمالا اسرائیل آن را ندیده باشد. دور دیگر درگیری در غزه وجود نخواهد داشت. باید تصویب قوانین قضایی و تظاهرات متوقف شود و برای این حادثه بزرگ آماده شویم. وی گفت: اسرائیل در دوره بسیار سرنوشتسازی قرار دارد، اما آماده جنگ با حزبالله نیست.
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان میداند چه زمانی از لیزر برای رهگیری موشکها استفاده خواهد کرد و میداند چند تیربار دفاعی در اختیار دارد. حزبالله اطلاعات دارد و همه چیز برایش آشکار است. افزایش قدرت حزبالله در طول ۱۷ سال بزرگترین شکست برای اسرائیل است و هیچ کسی آن را حل نکرده است. ما از رهبران اسرائیلی میخواهیم همه چیز را کنار بگذارند و آماده جنگ شوند. بزرگترین جبهه قابل انفجار بین پنج جبهه امنیتی که این هفته فعال بودند لبنان است. بزرگترین چالش برای اسرائیل در حال حاضر تعامل با حزبالله و نصرالله است که در مدت اخیر اسرائیل را به چالش کشیده است. احتمال وقوع جنگ و وخامت اوضاع بسیار بالاست.
۵ جبهه امنیتی که این هفته فعال بودند غزه، سوریه، لبنان، اردوگاه جنین در کرانه باختری و حملات تلآویو هستند. سیدحسن نصرالله در تشخیص نقاط ضعف داخلی اسرائیل ماهر است و کارشناس امور اسرائیل است برای همین آماده ماجراجویی و ریسک است. اخیرا آموس یادلین، رئیس سابق شعبه اطلاعات نظامی در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد بزرگترین تهدید برای اسرائیل حزبالله است. در جنگ آتی ما با یک ارتش نظامی مواجه خواهیم شد. یادلین از قدرت حزبالله طی جنگ آتی صحبت کرد و گفت: احتمالا حزبالله وارد جنگ میشود. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به پرونده قدرت بازدارندگی این رژیم پرداخت و اعلام کرد این قدرت اکنون وجود ندارد و حزبالله لبنان این قدرت را در اختیار دارد. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان ۲۵ مه تهدید کرد اگر رژیم صهیونیستی مرتکب حماقت جدیدی شود با جنگی جدید مواجه خواهد شد.