به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهرا شمس احسان عضو شورای اسلامی شهر تهران در جریان صد و شصت و چهارمین جلسه شورا و پس از ارائه گزارش معاون برنامهریزی توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران با اشاره به مطالبات کارکنان شهرداری تهران و ساماندهی هدفمند نیروی انسانی در شهرداری اظهار داشت: جابهجایی نیروهای انسانی در واحدهای تابعه شهرداری تهران به دلیل تراکم نیرو در مشاغل ستادی و اجرایی و همچنین کمبود پستهای سازمانی باعث شده است زمان جابهجایی برای کارکنان به طور میانگین سه ماه و برای بعضی از مدیران میانی شش ماه به طول انجامد.
شمساحسان با اشاره به انتصاب مدیرانی که زمان سرپرستی آنها طولانی شده است، گفت: این موضوع باعث میشود که مدیر در تصمیمگیری و تصمیم سازی دچار مشکل شود و انتظار میرود این موضوع در اسرع وقت مرتفع شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: عدم تناسب تعداد پستهای شهرداری با تعداد پرسنل شاغل موجب شده ظرفیت سازی برای رسیدن به پستهای بالاتر در عمل با ابهام و اشکال روبرو شود و انتظار است در این راستا اقدامات موثری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از راهبردهای عنوان شده در شهرداری تهران خروج هدایت شده کارکنان است، خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود در برنامه پنج ساله چهارم توسعه شهرداری تهران بازنشستگی انگیزشی کارکنان قراردادی و رسمی مدنظر قرار گیرد و برای آن طرحهایی تدوین شود و در بودجه مدنظر قرار گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از چالشها و موضوعات حوزه مدیریت منابع انسانی جابجایی و تغییر وضعیت نیروهای شرکتها و سازمانهای وابسته به شهرداری تهران است که با برنامهریزی و هماندیشی قابل انجام است تا بتوان مسیر جابجایی آنان را هموار ساخت و از تجربه مدیریتی و کارشناسی آنان در جای جای شهرداری تهران بهرهمند شد.
شمساحسان درباره انتصاب مدیران بهویژه بانوان گفت: باتوجه به عدم تناسب تعداد مدیران زن و مرد در واحدهای تابعه شهرداری و با عنایت به وجود بانوان حائز شرایط که دارای تجربه و تخصص لازم هستند و مراتب شایستگی را در مراحل مختلف کسب کردند انتظار میرود از وجود این عزیزان در مناصب و مسئولیتهای بیشتری بهرهمند شویم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در حوزه تحول اداری گفت: آموزش و توسعه شایستگیهای کارکنان و مدیران از لحاظ برنامه ریزی آموزشی و ترسیم روشهای نوین یادگیری در چند سال اخیر انتظار میرود موضوع اثربخشی یادگیری مجددا لحاظ و این موضوع برای طراحی و اجرای انواع برنامههای تخصصی و مهارتی در کنار برنامههای رفتار سازمانی و تعالی معنوی و انگیزشی کارکنان درنظر گرفته شود تا بهرهوری نیروی انسانی افزایش یابد.
شمساحسان خاطرنشان کرد: انتظار میرود مرکز تحول اداری بر اساس نیازهای واقعی پرسنل آموزشهای موثر را ارائه دهد.
وی در خصوص تفاوت حقوق میان کارکنان قراردادی و رسمی شهرداری تهران است، گفت: همانطور که شاهد بودیم روند افزایشی این تفاوت از سال ۱۴۰۱ شروع و تداوم یافته بهطوری که طبق مقررات اعلامی در سال جاری افزایش حقوق و دستمزد برای کارکنان قراردادی ۲۷ درصد و برای کارکنان رسمی ۲۰ درصد تعیین شده در حالی که هر دو گروه همزمان و با هم مشغول به انجام وظایف محوله و خدمات رسانی به شهروندان عزیز تهرانی هستند.
شمساحسان گفت: از طرف دیگر در ارگانها اجرای نظام هماهنگ کارکنان دولت با شرایط منعطفتر و مناسب تری برای کارکنان در نظر گرفته شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما باید با وجود مشکلات اقتصادی و تورم حال حاضر ترمیم حقوق از طریق راههای ممکن را اجرایی کنیم؛ به طور مثال در شهرداری تهران (شیوه نامه مسیر ارتقاء شغلی) شرایط سخت تری را پیش روی همکاران برای دریافت مزایای فوق العاده کارشناسی در حکم کارگزینی آنان بهوجود میآورد و این موضوع دغدغه حال حاضر کارکنان رسمی شده است که باید تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
شمساحسان اضافه کرد: از طرق قانونی میبایست برای نظام پرداخت در شهرداری تهران راهکاری اندیشیده شود تا در عین افزایش انگیزش و بهره وری نیروی انسانی، تفاوت در ارقام دریافتی کارکنان رسمی و قراردادی نیز به حداقل ممکن برسد و عدالت شهودی را در سیستم مدیریت منابع انسانی و مالی شاهد باشیم.
وی درباره بخشنامه دور کاری گفت: این بخشنامه نیازمند بازنگری است؛ به ویژه در حوزه IT این معاونت اقدامات مرتبط با بازنگری این دستورالعمل را در دستور کار قرار دهد.