به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران صبح امروز با حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که با سخنرانی رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه بود، از خبرنگاران برتر ملی و استانی در رشته های مختلف(گزارشنویسی، تیتر، مصاحبه، عکس و ...) با اهدای هدایا و لوح تقدیر تجلیل شد.
رئیس جمهور طی سخنانی با تبریک فرارسیدن روز خبرنگار و اشاره به اهمیت شغل خبرنگاری گفت: خداوند در قرآن به قلم قسم یاد می کند. مسطور قلم باید در جهت بیان حقایق، نجات انسان، پیگیری حقوق افراد و همچنین معرفت افزایی باشد. قلم و خبرنگاران تصویرسازان و تاریخ نگاران از جایگاه بالایی برخوردار هستند که باید با استفاده از ابزاری که در اختیار دارند اخبار و اطلاعات را به مخاطبان انتقال دهند.
رئیس جمهور، نیروی انسانی را یکی از مهمترین محورها در حوزه خبر دانست و گفت: اگرچه با پیشرفت تکنولوژی ابزار انتقال خبر بسیار افزایش یافته اما این نیروی انسانی است که باید نقش محوری را داشته و دست به قلم برده و با هنر خود به بهترین شکل ممکن مطالب را برای مخاطبان پرورش دهد.
رئیسی با تشکر از اهالی رسانه تصریح کرد: جریان رسانهای دشمن به دنبال جلوه دادن باطل به عنوان حق و حق به عنوان باطل است و میخواهد فضا را آلوده نشان دهد. در این جنگ شناختی باید با استفاده از ابزار دفاع شناختی به مقابله با دشمنان رفت. دشمن میخواهد ایمان را در دل مردم تضعیف کند، آنها ایمان و باور مردم را هدف قرار گرفتند و با خبرسازی، تحلیل و مستندسازی میخواهند امید را در دل مردم تبدیل به یاس کنند که شما اهالی رسانه نقش اساسی را در مقابله با این تهاجم دشمنان دارید.
وی خبرنگاران و اصحاب رسانه را پل ارتباطی بین مردم و مسئولان دانست و افزود: اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی و تبیین حقایق برای مردم نقش محوری را بر عهده دارید، البته مأموریت ما در این عرصه مشترک است و ما مسئولان و شما اصحاب رسانه باید با کمک هم حقایق را برای مردم بازگو کنید. رسالت ما این است که ایجاد امید کنیم ما به عنوان دولت و شما اهالی رسانه باید با کار، تلاش و قلم خود ایجاد امید کنیم و در جهت منافع ملی حرکت کنیم. هر کس آگاهانه یا از روی عدم آگاهی ایجاد ناامیدی کند در این جهت عمل نکرده است.
رئیس جمهور گفت: من از زمان تصدی مسئولیتم در دولت از هیچ خبرنگار و رسانهای شکایت نکردم و معتقدم نقد رسانهای و اصحاب رسانه نعمتی برای کشور هستند.
اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: خدا را شاکریم که بعد از وقفهای ۱۰ ساله جشنواره رسانههای ایران به همت همکاران خوبمان در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و همچنین با مشارکت همه دلسوزان در حوزه رسانههای کشور به خوبی برگزار شد. اکنون باید تشکر ویژه از رئیس جمهورمان داشته باشیم که علیرغم تراکم برنامهها و مراسمی که داشتند با روی گشاده دعوت حضور در این نشست را پذیرفتند.
وی در ادامه با اشاره به هدیه رییس جمهوری برای روز خبرنگار، اظهار کرد: آقای رئیسجمهور به این میزان اکتفا نکردند و امروز هدیه ویژه روز خبرنگار را به همه آنهایی که عضو سامانه رسمی خبرنگاری هستند، به پنج برابر افزایش دادهاند.
وزیر ارشاد تصریح کرد: آقای رئیس جمهور من همین جا در محضر شما میگویم که در دوره کمتر از دو ساله حضورتان در دولت، میزان بیمهشدگان حوزه خبرنگاری در صندوق هنر به ۹۸ درصد افزایش پیدا کرده است. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی این را داریم که هر کس در حوزه خبرنگاری به عنوان خبرنگار شناخته میشود با تمام وجود در خدمتشان باشیم.
اسماعیلی همچنین در ادامه درباره مسکن خبرنگاران هم اعلام کرد: با هماهنگیهای بسیار خوب دولت، همچنین با حمایتهای رئیس جمهور به همه خبرنگاران و اصحاب رسانه که در طرح ملی اقدام مسکن ثبت نام کردهاند به موضوع مسکنشان کمک خواهیم کرد. بیمه و مسکن خبرنگاران جزو دغدغههای اصلی وزارت ارشاد است که انشالله با قوت در حال انجام است.
وزیر ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: اکنون از همه اصحاب فرهنگ و رسانه که نظام اسلامی را برای تحقق اهداف الهی و خدمت رسانی به مردم یاری میرسانند تقدیر و تشکر میکنم.
همچنین در این مراسم به پاس سالها فعالیت مستمر رسانهای و مجاهدت و تلاش در عرصه های سیاسی، فرهنگی، علمی و ... از مرحوم دکتر عماد افروغ تقدیر و با اهدای جوایز و هدایایی به خانواده او از زحمات چندین ساله در عرصه رسانه تجلیل شد.
در بخشی از این مراسم اختتامیه کلیپی از فعالیتهای رسانه ای دکتر افروغ پخش شد و سپس همسر و فرزند او هدایا و جوایز و لوح تقدیر را از دست رئیس جمهور دریافت کردند.
یادآور می شود، عماد افروغ (۲۶ دی ۱۳۳۶– ۲۵ فروردین ۱۴۰۲) نویسنده، جامعهشناس، استاد دانشگاه و سیاستمدار اصولگرا ایرانی بود. وی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در دوره هفتم و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود. نظریه نقد درون گفتمانی را او ابداع کرد و بعدها به گفتمانی غالب تبدیل شد. افروغ دارای آثار مختلفی در حوزه های مختلف جامعه شناسی، سیاست و اخلاق است.
در کلیپی که از فعالیتهای دکتر افروغ پخش شد از او به عنوان منتقد مصلح، یاد شده بود. افروغ منتقد صادق و منصف و اندیشمند دلبسته انقلاب اسلامی بود که عدالتخواهی و نقد قدرت از شاخصه های مهم شخصیتی او محسوب می شود.
بزرگداشت دکتر احمد توکلی فعال رسانه ای و سیاستمدار از دیگر بخشهای اختتامیه جشنواره ملی رسانه های ایران بود که از او به همراه همسرش تجلیل شد. همچنین قدردانی و پاسداشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، نماینده سابق مجلس از دیگر بخشهای اختتامیه جشنواره ملی رسانه های ایران بود که از خانواده های آنها با اهدای هدایا و جوایزی تجلیل و قدردانی شد.