عبدالجلال ایری، نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان، در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: خشکسالی شدید در فصل زراعی قبلی سبب شد تا گندم و جو کاران اراضی دیم در شمال و شمال غربی استان گلستان نتوانند محصولی برداشت کرده و یا محصول درو شده از بذر کاشته شده هم کمتر بود.
ایری ادامه داد: مجموعه اجرایی علاوه بر اینکه باید فرصتی مناسب برای بازپرداخت تسهیلات پیش بینی کنند باید بذر رایگان و یارانهای برای غلات کاران در نظر بگیرند؛ بسیاری از زارعان توان خرید بذر ندارند.
نماینده مردم کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان گفت: اگر استمهال و تامین بذر رایانهای یا رایگان مهیا نشود کشاورزان باید محصولات خود را سلف بفروشند (پیشفروش کنند)؛ با این رویه کشاورز متحمل زیان گستردهای میشود و نابود خواهد شد.
وی اظهار کرد: بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی گلستان، گندمکاران این استان با وجود خشکسالی شدید توانستند از سطح ۲۸۱ هزار و ۷۱۳ هکتار زمین زیر کشت گندم، ۷۰۵ هزار و ۹۹۶ تُن محصول تولید کنند که از این میزان افزون بر ۵۵۰ هزار تُن گندم به ۸۰ خرید تضمینی تحویل داده شد.
گفتنی است؛ استان گلستان از نظر کمیت و میزان تولید گندم، قبل از مواجه با خشکسالی شدید سال زراعی جاری، رتبه دوم ایران را دارد و این در حالی است که مساحت آن بسیار کمتر از استانهای دارای ظرفیت کشاورزی همچون فارس و خوزستان است و علاوه بر این به باور برخی کارشناسان در بحث کیفیت مقام اول کشور را دارد، زیرا گلوتن موجود در محصول آن بیشتر از سایر نقاط است.