آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۹۳۸۸

فتنه ۸۸، ظرفیت مردم و فرصتی که نباید از دست برود

سوال مهمی که از فعالان عرصه فرهنگ و سیاست کشور پرسیده می­شود، این است که چرا رهبر معظم انقلاب هنوز بر فتنه تاکید و توصیه می‌کنند که آن حادثه تحلیل شود.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ مسعود براتي، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجويي - يک سوال مهمی که از فعالان عرصه فرهنگ و سیاست کشور پرسیده می­شود، این است که چرا رهبر معظم انقلاب هنوز بر فتنه تاکید و توصیه می کنند که آن حادثه تحلیل شود؛ جواب­های مختلفی هم داده می­شود، به طور مثال یکی از جواب­ها که طرفدار زیادی هم دارد، این است که منظور از این تاکیدات بسیار، دستگیری و محاکمه سران فتنه است.
 
در اینجا نمی­خواهم این را رد کنم؛ چرا که به نظر من هم، سران فتنه ظلمی کرده اند، بس بزرگ که باید در دادگاه محاکمه و سزای اعمال خود را ببینند.
 
در این شکی نیست که خسارات فراوانی از طرف سران فتنه به نظام و مردم تحمیل شد؛ انتخاباتی که ظرفیت داشت سکوی پرش جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان باشد، با افعال آنها به چالشی برای نظام اسلامی مبدل شد.
 
به نظر می آید که کمی عمیق­تر باید به این مسئله نگاه کرد. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان بیان كردند که سران فتنه بازیچه قدرت های استکباری و دشمنان انقلاب بودند؛ این فرمايش نشان دهنده آن است که مغز متفکر و رهبر اصلی جریان فتنه، دشمن همیشگی انقلاب اسلامی، یعنی نظام استکبار بوده است.
 
لذا توجه به فتنه و تاکید بر درس گرفتن از آن، به دليل استفاده از تجربه­ها، برای مقابله با همان نظام استکبار می­تواند باشد.
 
سران فتنه افرادي هستند که مقابل عظمت نظام اسلامی، عددی نیستند و همین الان نیز در اذهان مردم جایگاهی ندارند، اما دشمن اصلی هنوز بیدار و فعال است و به همين دليل رهبر معظم انقلاب دوباره هشدار دادند که نباید غافل بود و نباید راحت خوابید.
 
نگاه دیگری به مسئله فتنه سال گذشته می­توان داشت؛ نگاهی ایجابی و فرصت محور برای درک فرصت­ها و ظرفیت­هایی است که فتنه را مقابل جریان انقلاب اسلامی قرار داد (یا بهتر بگویم یادآوری کرد).
 
این نگاه را می­توان با یک بررسی تاریخی از ابتدای انقلاب تا به حال بدست آورد؛ با یک بررسی اجمالی بر حوادثي که در آن انقلاب اسلامی در مقابله با دشمنان خود پیروز میدان بوده است، به این نکته پی خواهیم برد که در تمام این صحنه ها حضور پررنگ مردم ولایی قابل لمس است.
 
انقلاب اسلامی خود بزرگترین حادثه ای است که با رهبری امام خمینی (ره) و حضور موثر مردم در تبعیت از ایشان شکل گرفت.
 
حوادث بعد از انقلاب، بخصوص اقدامات تجزیه طلبانه در شهرهای مختلف کشور، هشت سال دفاع مقدس، دفاع از حقوق هسته ای در مقابل دشمنان و فتنه سال گذشته که فتنه ای برنامه ریزی شده بود، نمونه هایی از رویارویی انقلاب اسلامی با نظام سلطه است که در آن، انقلاب اسلامی با اقتدار بر دشمنانش پیروز شد.
 
حضور مردم تنها در صحنه­های فرهنگی، سیاسی و امنیتی موثر نبوده، بلکه در مسائل اقتصادی نیز موثر بوده است.
 
شروع موفقیت آمیز قانون هدفمند کردن یارانه­ها - که بسیاری از تحلیلگران پیش بینی چنین واکنشی از سوی مردم را نداشتند - و همراهی مردم در این مسئله حیرت بسیاری را برانگیخت؛ این نمونه­ هاي بارز نشان دهنده یک مطلب است و آن اینکه، ظرفیت فراوان و اقیانوس گونه مردم، تنها پشتوانه اجتماعی است که می­تواند برای تحقق آرمان­های بلند انقلاب اسلامی استفاده شود.
 
اگر ظرفیت مردم همراه انقلاب نباشد، هیچ حرکت جدی و موثري در راستای آرمان­ها شکل نخواهد گرفت؛ البته در دورانی بعد از انقلاب نتایج عدم اعتماد به این ظرفیت که با انقلاب ایجاد شده بود را مشاهده كرديم؛ این همان ظرفیتی است که امام خمینی (ره) آن را شناختند و با رهبری آن توانستند مردمی ترین انقلاب قرن بیستم را رقم بزنند، این همان ظرفیتي است که رهبر معظم انقلاب با تکیه بر آن، فتنه عظیم ۸۸ را خنثی كردند.
 
۹ دی نماد و بروز این ظرفیت بود، بر این اساس آنچه که باید از فتنه سال گذشته آموخته شود، درک ظرفیت عظیم مردم است؛ مردمی که به فرموده امام (ره) صاحبان انقلاب هستند.
 
مسئولان کشور باید سازوکارهای لازم جهت استفاده از این ظرفیت را ایجاد کنند؛ چرا كه اگر این فرصت بدست آمده برای انقلاب به سبب غفلت مسئولان امر به درستی استفاده نشود، باز تجربه­های گذشته كه مسئولان نتوانستند از ظرفیت والای دفاع مقدس برای پیشبرد اهداف انقلاب استفاده کنند، تکرار خواهد شد.
 
یکی از سازوکارهای موثر برای ورود ظرفیت مردمی در اداره امور کشور، اصل ۸ قانون اساسی است؛ اصل ۸ قانون اساسی که به اصل امر به معروف و نهی از منکر معروف است، یکی از زیرساخت­های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نظام اسلامی است؛ اصلی است که ظرفیت عظیم مردمی را به کار خواهند انداخت.
 
متاسفانه بعد از گذشت سه دهه از تدوین قانون اساسی، سازوکار اجرایی شدن این اصل مشخص نشده و هنوز در پیچ و خم های دیوان سالاری مانده است؛ اين در حالي است كه نباید فرصت ایجاد شده که هزینه های زیادی نیز برای نظام در بر داشت، از دست برود؛ در اين زمينه نمایندگان مجلس در جایگاه قانونگذار، دولت و جریانات دانشجویی که بازوی مطالبه آرمان­های انقلاب هستند، مسئولند و باید در این راه تلاش کنند./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار