به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وزش نسیم پائیزی امسال برای مردم آستارا باران بسیاری همراه داشت. بارش رگباری بیش از ۲۱۸ میلیمتر باران و جاری شدن سیل در ۲۷ شهریور آسیبهایی را به واحدهای تجاری و مسکونی، خودروها، تیرهای برق، پلها و راهها، باغها و زمینهای کشاورزی آستارا وارد کرد.
خسارتها هرچند در مدت زمانی کوتاه به زیرساختهای آستارا وارد شد، اما اثر این ویرانی تا مدتها پابرجا بوده و عمران و آبادی دوباره منطقه سیلزده به همیاری و همدلی مردم و دولت نیاز دارد. بیش از ۴۰ گروه در قالب گروههای جهادی، سمنها، گروههای مردمی، خیریههای مردمنهاد، اصناف و هیأت ورزشی در جریان سیل آستارا در میدان مدیریت بحران آستارا حاضر بودند.
در این میان گروههای داوطلب مردمی و دانشجویی به رسم همیشگی خود برای امدادرسانی و کمک جهادی به مردم مناطق آسیب دیده وارد عمل شدند تا رسالت خود را انجام دهند.
مسئول «قرارگاه جهادی عبادالرحمن» بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام که در مناطق سیلزده حاضر هستند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: طبق بازدیدهای میدانی و گزارشهای دریافتی از مسئولین منطقه و نیروهای مردمی و جهادی، آب گرفتگی حاصل از سیل رفع شده و لایروبی گِل و لای نیز انجام شده؛ اما شدت خسارات وارده به زندگی حدود ۱۴۰۰ خانوار، سرسام آور است.
وی افزود: مسئولین شهرستان آستارا و نیروهای جهادی، به خوبی وسط میدان آمدند و کمر همت به خدمت مردم بستند. از تمامی مسئولین و هموطنان برای کمک به مردم منطقه دعوت میکنیم.
مدارس نیز از سیل در امان نبودند
آسیب وارد شده در اثر سیل با ابتدای سال تحصیلی و با آغاز ماه مهر نیز همراه بود. علاوه بر از بین رفتن ۱.۶ هکتار شالیزار و آسیب رسیدن به یکهزار و ۱۳۶ خانه، مدارس نیز از آسیب سیل در امان نبودند.
مدیر آموزش و پرورش آستارا با اشاره به اینکه ۲ باب مدرسه در سیل آسیب دیدند، گفت: یکی مدرسه رفیعیان بود که پس از هماهنگی با فرماندار تخلیه شد و در حال ترمیم آن هستیم؛ دیگری مدرسه شهید مصطفی خمینی عباسآباد بود که محوطهاش به طور تقریبی درست شده، اما حصارهایش ریخته است.
بیژن خالقوردیپور افزود: در آنجا یک کانالی وجود دارد که لایروبی نشده و از این رو حتی با بارشهای کمتر هم پر شده و موجب بروز سیلاب در آن منطقه میگردد که موجب اعتراض و شکایت همسایهها هم شده است.
وی با بیان اینکه در سایر مدرسهها اقدامهای لازم با همکاری گروههای جهادی انجام شد، اظهار کرد: یک مدرسه کانکسی در بالادست کانرود وجود داشت که یکی از خیران برای ساخت مدرسهای ۲ یا ۳ کلاسه به جای آن اعلام آمادگی کرد.
مدیر آموزش و پرورش آستارا عنوان کرد: تنها یک مدرسه کانکسی دیگر در شهرستان داریم که امید میرود آن هم با کمک خیران جمعآوری شود.