گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ فتحالله توسلی، نماینده بهار و کبودرآهنگ، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو درخصوص کمبود پزشک در استان حوزه انتخابیهاش گفت: کمبود پزشک متخصص در شهرستانهای ما بسیار زیاد است؛ البته وضعیت مناطق محروم استان بدتر از مرکز استان است. کسی که در شهرستان زندگی میکند حق دارد از خدمات بهداشتی درمانی به موقع استفاده کند و قرار نیست فقط افراد ساکن مرکز استان یا مرکز کشور همه خدمات را داشته باشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: به عنوان مثال در حال حاضر یک بیمار برق گرفتگی روی تخت بیمارستان یکی از شهرستانهای استان همدان است که در کما به سر میبرد. تا به امروز، پزشک متخصص بالاسر این بیمار نرفته است، چرا که وجود ندارد. بنده درباره وی با وزارت بهداشت و دانشگاههای مربوطه صحبت کردهام تا پزشکی بر بالین او برود، چون با مشاوره برخط، درمان این بیمار امکانپذیر نیست و نیاز به معاینه حضوری دارد و خانواده این فرد به شدت نگران هستند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ گفت: نیاز است برای این بیمار سی تی اسکن یا ام آر آی یا کارهای تخصصی انجام شود و خانواده نگران وضعیت او هستند، اما پزشک متخصص در استان کم است و به بالین او نمیرود که این ظلم به آن مردم است و مردم تا لحظه آخر حتی اگر یک درصد احتمال زنده بودن عزیزشان را بدهند از هر کاری دریغ نمیکنند و این حق هر فردی است که در صورت نیاز به او کمک شود و وظیفه همه ما نیز است.
وی یادآور شد: متاسفانه کمبود پزشک متخصص در استان ما هم زیاد است و هم اینکه توزیع ناعادلانه پزشکان متخصص وجود دارد. کسی که در شهرستان زندگی میکند حق دارد از خدمات بهداشتی درمانی به موقع استفاده کند و قرار نیست فقط افراد ساکن مرکز استان یا مرکز کشور همه خدمات را داشته باشند.
توسلی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با توجه به کمبود پزشک متخصص چه مشکلاتی برای بیماران حوزه انتخابیه شما برای رفتن به سایر شهرها به وجود آمده، گفت: ممکن است یک فرد حتی کرایه رفتن به تهران را نداشته باشد یا اگر برود نگران این است کجا اسکان پیدا کند یا باید به مسافرخانه برود یا کنار خیابان بخوابد که در این صورت یا باید هزینه شبی چند صد هزار تومان پرداخت کند یا اگر کنار خیابان بخوابد ممکن است دچار آسیبهای اجتماعی یا سایر مشکلات شود. همه این هزینهها در کنار هزینه درمان و دارو باید در نظر گرفته شود که هزینه درمان هم سرسامآور است. به هر روی، پزشک متخصص در استان همدان کم است و این آسیبزننده است. بنده فقط وزارت بهداشت و درمان را در این امر مقصر نمیدانم و همه دستگاهها باید در این زمینه کمک دهند تا شرایط تغییر کند.
این نماینده استان همدان با اشاره به «بند ج ماده ۶۹» بخش سلامت لایحه برنامه هفتم افزود: متاسفانه نه فقط در حوزه بهداشت و درمان، بلکه در سایر ارگانها نیز با مشکل کمبود یا فقدان آمارهای دقیق مواجه هستیم. تا زمانی که وزارت بهداشت و درمان از تعداد دانشجویان، فارغالتحصیلان و اینکه کجا هستند چه کار میکنند و آیا در داخل کشور هستند یا به خارج رفتهاند، آمار نداشته باشد، قطعاً نمیتواند برنامهریزی درست انجام دهد.