به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، فرحناز رافع، رییس مرکز ملی فرش ایران در کمیته فرش دستباف استان کرمان با اشاره به اینکه خاستگاه فرش دستباف ایران، فرش کرمان است، افزود: در گذشته فرش کرمان دارای جایگاه ویژه بوده، اما اکنون در استان کرمان تنها فرش شهر راور حرف اول را میزند.
اوبا اشاره به ضرورت فرهنگسازی در حوزه فرش کرمان، افزود: باید دوباره این فرش را احیا کنیم، زیرا این مهم با ابزارهای سنتی امکانپذیر نیست و باید خلاقیت و نوآوری در ارائه و بازاریابی فرش کرمان وجود داشته باشد.
رافع، خبر ورود تولیدکنندهها و سرمایهگذاران جدید در عرصه فرش دستباف کرمان و وعده ایجاد ۳ هزار شغل جدید در این صنعت استان را داد.
او گفت: این میزان اشتغال در قالب کارگاههای متمرکز در استان ایجاد خواهد شد و به کمک این تولیدکنندگان ذائقه مردم در حوزه فرش را تغییر خواهیم داد
ویبا اشاره به ایجاد ۱۹ کارگزاری تخصصی فرش در سطح کشور از عدم حضور و تمایل کرمان برای ایجاد این کارگزاری در استان گلایه کرد و افزود: در آینده نه چندان دور فرشهای دستباف برای صادارت قطعا باید شناسه کالا داشته باشد که در این زمینه در استان کرمان حتی یک تولیدکننده فرش این شناسه را تاکنون دریافت نکرده است.
وی با گلایه از حضور کم رنگ کرمان در ستاد راهبری فرش دستباف کشور، گفت: حضور کرمانیها در این ستاد مستمر نبوده و درخواست میشود ارتباطتان را با مرکز ملی فرش تقویت کنید.
رافع به ضرورت مطالبهگری فعالان حوزه صنعت فرش دستباف کرمان در حوزه دریافت تسهیلات نیز اشاره کرد و افزود: به دنبال ثبت جهانی فرشهای ثبت ملی شده شهربابک و راور هستیم.
وی با تاکید براینکه امکان راهاندازی مرکز تخصصی فرش در استان کرمان وجود دارد، بیان کرد: با حمایت بخش خصوصی این مرکز تخصصی در استان کرمان میتواند ایجاد شود و فرشهای استانهای اصفهان، چهار محال و بختیاری و فارس را نیز پوشش دهد.
او در پایان گفت: طبق تحقیقات بینالمللی در حوزه ضرب المثلها به نام قالی کرمان و صفت ویژه آن (ماندگاری) اشاره شده است.