به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی افق فراموش شده عصر امروز به همت بسیج دانشجویی و در راستای بررسی مطالبات رهبری در سفر به خراسان شمالی در دانشگاه آزاد بجنورد برگزار شد.
در این دیدار که مدیران ادارات صمت، گردشگری و جهاد کشاورزی حاضر بودند، دانشجویان ابتدا نظرات و مطالبات خود را بیان کردند.
زهرا نوروزی، دانشجو رشته حقوق دانشگاه پیام نور در ابتدا به حوزه کشاورزی اشاره داشت و گفت: حدود ۴۰ درصد جمعیت استان در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند و این موضوع اهمیت حوزه کشاورزی را دو چندان می کند.
وی با تشریح برخی جزییات از ارقام کشاورزی استان ، گفت: خراسان شمالی در حوزه هایی همچون تولید زعفران، ابریشم، عدس، دامداری و مرغداری رتبه های برتر کشور را در اختیار دارد.
نوروزی با اشاره به عدم حمایت از کشاورزان آسیب دیده از بلایای طبیعی ، گفت: کاهش بارندگی مشکلات این حوزه را دو چندان کرده است.
وی افزود: ارایه تسهیلات به کشاورزان با بهره کم برای خرید تجهیزات می تواند راهکار موثری باشد، در حالی که اکنون پرداخت تسهیلات به شدت دشوار است.
این دانشجو به قیمت گذاری صحیح، حذف دلالی و پرداخت بدهی کشاورزان اشاره کرد و تصریح کرد: حل این مشکلات برای ارتقا حوزه کشاورزی ضروری است.
بهنام فر، نماینده سازمان جهاد کشاورزی در این جلسه در پاسخ گفت: سفر رهبر انقلاب باعث شد زیرساخت های بخش تولیدات کشاورزی در استان ایجاد شود.
وی با اشاره به وجود ۱۵ مصوبه مهم از سفر رهبری در حوزه کشاورزی، افزود: حوزه تامین اب، تکمیل زنجیره ارزش ابریشم و گوشت مرغ، راهاندازی صندوق حمایت از کشاورزان و خدمت رسانی به عشایر از جمله این موارد بود.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: ۴ هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال از این سفر به حوزه کشاورزی خراسان شمالی طی ۳ سال تخصیص یافت که بیش از هزار میلیارد آن کمک بلاعوض دولتی به کشاورزان بود.
وی افزود: راندمان آبیاری محصولات کشاورزی با سفر رهبر انقلاب ۴ درصد رشد داشت که عدد قابل توجهی است.
بهنام فر تصریح کرد: پیش از سفر رهبری تنها ۹ هزار تن مرغ تولید می کردیم که بعد سفر این میزان به ۱۹ هزار تن در سال رسیده است که عمده آن از مصوبات سفر رهبری بوده است.
وی افزود: ۲۵ درصد تولید خراسان شمالی به بخش کشاورزی تعلق دارد؛ مجتمع ۷ هزار راسی برای اصلاح نژاد دام سبک راه اندازی کردیم و به رتبه ۷ کشور رسیدیم.
وی با تاکید بر اینکه منابع و تسهیلات عامل اصلی تولید محسوب می شود، گفت: در سال گذشته بیش از ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک کشاورزی پرداخت شد اما می دانیم این عدد نیز کافی نیست زیرا ارزش اقتصادی کشاورزی استان ۱۵ هزار میلیارد تومان است.
بهنام فر با تاکید بر اینکه سایر بانک ها ۱۵ درصد اعتبار خود را برای بخش کشاورزی باید اختصاص دهند، گفت: سعی شده بیشترین همکاری با کشاورزان آسیب دیده از سیل انجام شود.
علیرضا سالاری، دانشجوی دانشگاه آزاد بجنورد دیگر سخنران دانشجویی این مراسم بود که اظهار کرد: مراسم گرامیداشت زیادی تاکنون برگزار شده اما باید پاسخ داده شود که چرا مطالبات ایشان اجرا نشده است.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی دیگر حوزه مورد بحث رهبر انقلاب بوده است، افزود: رهبر انقلاب خواهان برنامه مدون در این حوزه بودند؛ آیا چنین اتفاقی تاکنون رخ داده است و چشم اندازی داریم؟
سالاری گفت: افزایش بازدیدکنندگان از اماکن تاریخی و یا ماندگاری بیشتر مسافران با عنوان شب خوابی در استان، تا زمانی که بر اقتصاد استان اثر نگذارد، جزو عملکرد مثبت محسوب نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه حتی مردم استان از بسیاری اماکن تاریخی و گردشگری مطلع نیستند، خاطرنشان کرد: هیچ المانی از اماکن گردشگری استان در شهرها دیده نمی شود.
این دانشجو برندسازی محصولات صنایع دستی را ضروری برشمرد و بیان داشت: تاکنون برندسازی برای محصولات انجام نشده که نیازمند برنامهریزی و اقدامات رسانه ای است تا منجر به افزایش ارزش افزوده شود.
علی مستوفیان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در پاسخ اظهار داشت: از زمان آغاز مسولیت، نبود برنامه راهبردی را علت اصلی عدم رشد شناسایی کردیم لذا ابتدا این سند ایجاد شد.
وی افزود: برندسازی و معرفی اماکن گردشگری آغاز شده است؛ صنعت گردشگری ماهیت بین بخشی دارد و ۲۳ دستگاه وظیفه قانونی دارند اما همچنان به سند راهبردی گردشگری کشور دست نیافته ایم.
مستوفیان با اشاره به اینکه توسعه فرودگاه یکی از مهمترین علل توسعه گردشگری است، گفت: تا زمانی که خط ریلی، فرودگاه و جاده مناسب نداریم، نمی توانیم به توسعه برسیم.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی گردشگری شهری را یکی از حوزه های مهم برشمرد و تصریح کرد: برای نخستین بار تابلوهای هم شکل در شهرها نصب شده است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۴۷۰۰ درصد پرداخت تسهیلات رشد داشت که در کشور بی نظیر بود.
علی بابایی، مسول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد نیز در این جلسه به حوزه صنعت، معدن و تجارت اشاره داشت و اظهار کرد: رهبر انقلاب در سفر خود به صنایع بزرگ و لزوم ایجاد صنایع پایین دستی اشاره کردند.
وی افزود: صنایع تبدیلی استان دچار کمبود است؛ به عنوان نمونه در تولید زعفران سرآمد هستیم اما صنایع تبدیلی نداریم.
بابایی گفت: عموم تولیدات صنایع بزرگ خراسان شمالی همچون آلومینا بجنورد خام فروشی می شود.
وی با اشاره به افزایش میزان صادرات استان در امارها، گفت: عمده این افزایش نه به خاطر افزایش تولید بلکه به خاطر افزایش نرخ ارز است.
حسین حاجی بیگلو، مدیرکل صمت خراسان شمالی در پاسخ اظهار کرد: چرا بر اساس شاخص ها، وضعیت خراسان شمالی مناسب نیست؟ این سوال اساسی است که باید پاسخ دهیم.
وی افزود: استان فرصت های زیادی دارد اما ما مسولان از آن استفاده نکرده ایم و باید پاسخگوی مردم باشیم.
حاجی بیگلو با اشاره به تاثیر حضور مسولان ملی در استان، بیان کرد: نبود پرواز به خراسان شمالی یک مشکل اساسی است.
مدیرکل صمت خراسان شمالی تصریح کرد: بیشترین اعتبارات استان به سمت حوزه کشاورزی می رود اما این حوزه اشتغال زایی ایجاد نکردیم؛ اعتبارات باید به سمت صنایع تبدیلی حرکت کند.
وی افزود: وضعیت اشتغال استان را به این علت خوب توصیف می کنند که عمده افراد کشاورز هستند اما درآمد کافی ندارند.
حاجی بیگلو گفت: ۳ ماه از سال به خاطر برق و ۳ ماه به خاطر گاز صنایع تعطیل هستند؛ با چنین شرایطی نمی توان به رشد تولید رسید.
وی با تاکید بر اینکه صنایع پایین دستی صنایع بزرگ استان ایجاد شده است، افزود: ۶۰ صنایع پایین دستی در کل کشور از پودر آلومینا جاجرم استفاده می کنند.
حاجی بیگلو گفت: طی دولت سیزدهم ۶۰ کارخانه احیا و ایجاد شد که اقدامی بزرگ و قابل توجهی است.
وی در پایان گفت: با دیپلماسی قوی دولت، میزان صادرات استان از ۲۰ کشور به ۳۸ کشور رسیده است.