به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا باهنر در آیین بزرگرداشت روز جهانی عصای سفید که با حضور مدیران ارشد شهری و برخی چهرههای فرهنگی و هنری برگزار شد با اشاره به اینکه افراد دارای معلولیت نعمت هستند و وظیفه داریم به این افراد خدمت کنیم، افزود: قوانینی که در مجلس تصوب و از سوی شورای نگهبان برای اجرا مورد تایید قرار میگیرد بعد از ابلاغ به دستگاهها باید عملیاتی شود و مدیران و مسولان مرتبط نباید و نمیتوانند قوانین مصوب شده در این زمینه را نادیده بگیرند.
وی با اشاره به اینکه در قانون استخدام سهمیه استخدام ۳ درصد از مجموع جذب هر دستگاه به افراد دارای معلولیت اختصاص یافته است به برخی نگرشهای نادرست به این قانون اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد دارای معلولیت توانایی جذب و به کار گیری در دستگاهها و مراکز مختلف را دارند و توانایی خود را اثبات کرده اند بنابراین، این نگاه که فرد دارای معلولیت توانایی استخدام شدن در دستگاهها را ندارد نگرش اشتباهی است که باید اصلاح شود.
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اقدامات ارزشمندی در راستای حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در کشور انجام شده است، اما کارهای بر زمین مانده بسیاری باقی مانده است که باید به سرانجام برسد.
باهنر با بیان اینکه نیازمند کشف استعدادهای افراد دارای معلولیت در جامعه و معرفی توانمندیهای این قشر هستیم، اضافه کرد: سازمان بهزیستی به عنوان نهاد متولی در این حوزه باید مرکزی برای کشف استعدادهای افراد دارای معلولیت ایجاد کند و با اتخاد سازوکارهای لازم از حقوق این قشر جدیتر از گذشته حمایت کند.
وی با قدردانی از اقدامات شهرداری تهران در راستای ایجاد حال خوب و نشاط میان افراد دارای معلولیت خواستارتداوم اجرای این برنامهها و مشارکت بیشتر جامعه هدف در آن شد.
شهرداری در مسیر زیستپذیر کردن شهر تنهاست
مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز درمراسم روز جهانی عصای سفید گفت: وظیفه شهرداری زیستپذیر کردن شهر برای شهروندان است و این مهم صرفا محدود به مسائل کالبدی شهر نیست و منظور ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی است.
حمید صاحب با بیان اینکه شهرداری در مسیر زیست پذیر کردن شهر برای همه اقشار جامعه تنها است برمشارکت و ارتباط بین بخشی برای خدمترسانی شایسته به شهروندان تاکید کرد وافزود: مشکل اصلی همین است که مشارکت بین بخشی دستگاهها برای ارائه خدمات به شهروندان شکل نگرفته است. تلاش شهرداری بر این است که زمینه حضور افراد دارای معلولیت همانند دیگر افراد در بستر شهر فراهم شود.
وی با اشاره به برگزاری دورهمیهای چهارشنبههای افراد دارای معلولیت در محلات تهران گفت: هر چهارشنبه درمیان در محلات و نواحی شهر تهران دورهمی متشکل از برنامههای ورزشی و فرهنگی برگزار میشود و در مجموع ۳۰ برنامه برای اجرا در محلات تدارک دیده شده است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اینکه قانون گذار تکالیفی را برعهده سازمانها نهادهای مختلف برای ارایه خدمت به افراد دارای معلولیت مشخص کرده است، گفت: قوانین تاکید دارند که افراد دارای معلولیت خصوصا افراد نابینا نباید دغدغهای برای حضور در جامعه داشته باشند و از این ر، دستگاه عا و نهادهای مختلف باید به گونهای عمل کنند که این قشر با کمترین مشل در جامعه حضور داشته باشند.
صاحب ادامه داد: شهرداری تهران برای عمل به تکالیف قانون خود برنامههای متنوعی را برای افراد دارای معلولیت تدارک دیده است که به شکل خاص برای افراد دارای کعلولیت بنینایی برگزاری تورهای گردشگری درون و برون استانی و نیز، المپیک بازیهای افراد دارای معلولیت و نیز مسابقات فرهنگی و هنری در دستور کار قرار دارد که بخشی از آن نیز در حال اجرا است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران در پایان از افراد دارای معلویت ونابینایان دعوت کرد تا در برنامهها و رویدادهایی که مدیریت شهری برای ایجاد نشاط برای آنان تدارک دیده است شرکت کنند و برای ارتقا سطح کیفی برنامههای در حال اجرا پیشنهادها و نظرات خود را اعلام کنند.