به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا صباحی مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علومپزشکی کرمان در نشست خبری به مناسبت هفتۀ سلامت روان با بیان اینکه در مرکز استان ۲۲۰ تخت روانپزشکی وجود دارد، گفت: اما در کرمان با کمبود تخت روانپزشکی مواجه هستیم.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علومپزشکی بیان کرد: گاهی اوقات مجبور میشویم بیمارانی که اورژانسی هستند و اجبارا نیاز به بستری دارند را در راهرو بستری کنیم.
او افزود: وقتی کسی متاسفانه شیشه یا ترکیبات حشیش مصرف میکند ممکن است که دچار جنون شود و باید بستری شود، زیرا برای اطرافیانش خطرناک است.
وی با اشاره به اختلال سوءمصرف مواد مخدر و شیوع مواد مخدر صنعتی یادآور شد: به دلیل گرایش الگوی سوءمصرف موادمخدر به سمت مواد صنعتی و شدید بودن عوارض آن، نیاز به بستری بیشتر میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یک بخش ۳۰۰ تختی روانپزشکی در مجموعۀ بیمارستان افضلیپور در حال ساخت و چندین سال نیمه تمام باقی مانده بود که با ورود یک خیّر به این حوزه و سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی تکمیل میشود.
صباحی همچنین با اشاره به عوامل موثر در اختلالات روانی، خاطرنشان کرد: تاهل در بروز اختلالات روانی نقش محافظتی دارد و این اختلالات در افراد مجرد، کسانی که از شریک زندگی خود جدا شدهاند و یا همسر آنها فوت کرده، بیشتر است.
وی تاکید کرد: بر اساس آمار، سطح پایین اقتصادی و اجتماعی یک عامل خطر است، اما اینطور نیست هر کس سطح اقتصادی پایینی دارد، مشکل داشته باشد.
سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همۀ ماست
سپس معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز با اشاره به شعار هفتۀ سلامت روان مبنی بر سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همۀ ماست، گفت: انسان موجود اجتماعی است و از محیط خود تاثیر میگیرد و سلامت روان او را تحت تاثیر قرار میدهد.
حمیدرضا برهانینژاد با اشاره به نقش رسانه در تامین سلامت روان، افزود: رسانهها مورد اعتماد مردم هستند و با نحوۀ پوشش اخبار میتوانند به سلامت روان جامعه کمک کنند
اضطراب و افسردگی شایعترین اختلالات روانی در کرمان
در پایان مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز گفت: اضطراب و افسردگی شایعترین اختلالات روانی در کرمان هستند.
علی بهرامنژاد افزود: میانگین شیوع اختلالات روانی در استان کرمان ۲۳ درصد است و در شیوع اختلالات روانی، تفاوت معناداری بین کرمان و سایر استانها وجود ندارد.
او با اشاره به افزایش شیوع اختلالات روانی بعد از کرونا در دنیا ادامه داد: ۳۰ درصد از کسانی که در آیسییو بستری شدند و در چند قدمی مرگ قرار گرفتند، دچار مشکل شدند.
او اظهار داشت:سوگ بعد از فوت در اثر کرونا و از دست دادن شغل و سلامتی در اثر شیوع کرونا عوارض داشت و به سلامت روان مردم آسیب وارد کرد.
بهرامنژاد تاکید کرد: بهطور کلی اختلالات روانی در دنیا رو به افزایش است، زیرا جوامع به سمت صنعتی شدن میروند و در نتیجه دیدگاههای فردی شکل گرفته، تعاملات کمتر شده و هزینههای زندگی افزایش یافته است؛ همچنین با رواج فضای مجازی که کودکان و نوجوانان را درگیر کرده است سلامت روان خانوادهها به خطر افتاده، زیرا اعتیاد دیجیتال افزایش یافته و درگیری خانواده با فرزندان بیشتر شده است که همۀ این موارد اختلالات روانی را افزایش میدهد.