کد خبر:۱۱۰۵۶۴۸
نقش جنبش دانشجوی در مسئله فلسطین؛

طوفان‌الاقصی مارپیچ سکوت جریان دانشجویی را شکست + فیلم

در سالگرد اغتشاشات ۱۴٠۱ خیلی‌ها فکر می‌کردند با شروع سال تحصیلی دوباره شاهد التهاب و آشوب باشیم و فضای دانشگاه به‌هم بریزد؛ اما عملیات طوفان‌الاقصی با به راه انداختن موجی از امید و تلاطم در میان اقشار مختلف جامعه باعث شد مارپیچ سکوت جنبش دانشجویی نیز شکسته شود.

تیتربشه///طوفان الاقصی مارپیچ سکوت جریان دانشجویی در دانشگاه را شکست +فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از اجرای عملیات طوفان الاقصی موجی از شگفتی با واکنش‌های فراوان در میان مردم و جوامع مختلف شکل گرفت. در این میان وجود روایت‌های مختلف رسانه‌ای و انبوه اخبار منتشر شده، باعث شد ایفای نقش جنبش دانشجویی برای تبیین در این مسئله بیش از پیش احساس شود.

به همین جهت نشست بررسی نقش جنبش دانشجوی در مسئله فلسطین با حضور علیرضا عرفانیان، مسئول آموزش و عملیات هسته مرکزی بین‌الملل سازمان بسیج دانشجویی، مهدی زمانی، معاون بین‌الملل ناحیه بسیج دانشجویی تهران بزرگ و مجتبی طهماسبی، دبیر هسته بین‌الملل بسیج دانشجویی استان تهران به میزبانی تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو برگزار شد.

زمانی در ابتدا با اشاره به ابعاد عملیات طوفان الاقصی و بی‌سابقه خواندن آن گفت: در تمام درگیری‌های ۵٠ سال اخیر بین کشور‌های عربی و اسرائیل، دست برتر با صهیونیست‌ها بود. اما در این عملیات اسرائیل با یک شکست اطلاعاتی و فراتر از آن با ضربه‌ای ترمیم‌ناپذیر روبرو شد.

وی افزود: حمله پیش‌دستانه نیرو‌های مقاومت باعث شد خواب نیرو‌های اشغالگر تعبیر نشود. در این عملیات شاهد بودیم که مشارکت نیرو‌های مقاومت دست در دست هم و متحدانه بود.

زمانی ادامه داد: از شرق تا غرب عالم شاهد حمایت از مردم فلسطین هستیم و حتی کشور کلمبیا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد و سفیر اسرائیل را از کشورش اخراج کرد.

عرفانیان با اشاره به فضای کنشگری داخل کشور گفت: ما همانند حوادث سال قبل، مجددا روایت صحیحی از ماجرا برای مردم را نتوانستیم ارائه دهیم و همانند اغتشاشات سال قبل دچار جنگ روایت‌ها هستیم.

وی افزود: ما باید زندگی انسان مبارز فلسطینی را روایت کنیم. اینکه جنبش دانشجویی در کجای این قضیه است، سوال اصلی بوده که در طول این یک هفته خودش را با برگزاری تجمعات، اعلام همبستگی و آمادگی برای اعزام و...، نشان داده. از نظر کنشگری مردمی جمهوری اسلامی نسبت به برخی کشور‌های دیگر، در یک جا‌هایی عقب هستیم. آسیب‌شناسی این مسئله به نخبگان این عرصه برمی‌گردد که تا چه حد توانسته‌ایم برای اقشار مختلف مانند طلبه، پزشک، نجار و... که می‌خواهند در این حوزه فعالیت کنند، نقش آفرینی کرده باشیم.

 

کد ویدیو


زمانی با اشاره به صحبت‌های رهبری بیان کرد: در اردیبهشت ماه سال ۱۴٠۱ و در دیدار دانشجویی، رهبری تاکید کردند بیشتر مسئولیت بر حضور سخت افزاری و نرم افزاری در تشکیل نظم نوین جهانی است که دانشجویان و دانشگاهیان باید در صفوف مقدم این جبهه باشند.

وی افزود: رهبری به صراحت وظیفه دانشجویان را مشخص می‌کند، اما ما خیلی عقب هستیم. شاید سوال پیش بیاید با وجود نهاد‌های عریض و طویل در جمهوری اسلامی دانشجو در این عرصه چه کاره است؟ اما حضرت آقا دانشجو را در خط مقدم میداند.

زمانی گفت: رهبری یکی از شاخصه‌های هویت دانشجویی را ایستادگی در قضیه فلسطین می‌داند و هشدار می‌دهند که مراقب افرادی که می‌خواهند هویت شما را در داخل دانشگاه از یین ببرند باشید. یکی از ارکان این هویت آرمان فلسطین است. به نوعی می‌توان گفت آرمان فلسطین در هندسه انقلاب اسلامی جایگاه بسیار مهمی دارد.

وی افزود: هرکسی که ادعای انقلابی‌گری دارد باید ناظر به آرمان فلسطین کنش داشته باشد و صرف حرف زدن نباشد. جمع‌های دانشجویی باید نسبت به این مسئله حساس باشند که آرمان فلسطین کجای جنبش دانشجویی قرار دارد؟ البته این بحث‌ها باید در نهایت به کار و عملیات منجر شود و صرفا در لایه حرف و گفتمان باقی نماند.

وی گفت رهبری در تیرماه ۱۳۹۵ به تشکیل جبهه واحد ضد صهیونیستی و ضد آمریکایی در دانشجویان جهان اسلام اشاره داشتند. این مطالبه حضرت آقا از جنبش دانشجویی است و اینکه چقدر محقق شده جای ابهام است. حضرت آقا نه‌تن‌ها کلیت فضا را ترسیم کردند، بلکه به صورت مصداقی عملیات را هم تعریف کردند. از شرق تا غرب عالم را از طریق رسانه‌های اجتماعی امروز می‌توان مورد ارتباط قرار داد و با آزادیخواهان و جوانان مسلمان ارتباط گرفت.

عرفانیان گفت: ما باید از کنش‌های اقتضائی و روزمره دانشجویی عبور کنیم و مجبوریم افزونه فلسطین را روی تمام کنش‌هایمان از نشریه تا قالب برد دانشگاه و مطالعاتمان اضافه کنیم.

وی افزود: مطابق گفته رهبری ملت‌ها نقش آفرین نظم نوین هستند و یکی از نقش‌های ملت ایران دفع فتنه‌هاست. نقش آفرینی بیرونی جنبش دانشجویی مکرر مورد اشاره رهبری بوده است. اگر جنبش دانشجویی دهه شصت را با الان مقایسه کنیم، ما قهرمان‌های امروزی خودمان را برای مردم روایت نکردیم. در حالی که باید از جایی که سکوی حرف‌ماست، از جمله شبکه‌های اجتماعی، استفاده کنیم.

کد ویدیو


زمانی گفت: از ساعات اولیه پس از عملیات طوفان الاقصی شاهد کنش‌های مختلف مردمی و دانشجویی در فضای شهری و دانشگاهی بودیم. اینجا صرف مسئله فلسطین موضوعیت نداشت بلکه مسئله مهم دیگری که اتفاق افتاد شکستن مارپیج سکوت بچه حزب‌اللهی‌ها در دانشگاه بود.

وی ادامه داد: در واقع بچه‌های حزب‌اللهی در این فضا ظهور و بروز پیدا کردند و صدایشان را بالا آوردند. این خیلی مهم است. چون در سالگرد اغتشاشات ۱۴٠۱ قرار داشتیم خیلی‌ها فکر می‌کردند با شروع سال تحصیلی دوباره شاهد التهاب و آشوب هستیم و فضای دانشگاه به‌هم می‌ریزد. کاری که ناظر به مسئله فلسطین انجام شد دست بچه حزب‌اللهی‌ها رو در داخل دانشگاه پر کرد و نیاز است که این فضا ادامه داشته باشد. بچه‌های جنبش دانشجویی باید جدی‌تر وارد عرصه شوند.

زمانی در پایان توضیح داد: مارپیچ سکوت زمانی اتفاق می‌افتد که تصور شود عقیده‌ای که من به آن قائل هستم در اقلیت قرار دارد. به همین خاطر از بروز آن عقیده می‌ترسم؛ و نفرات بعدی هم به همین منوال سکوت می‌کنند. اما وقتی این صدا بلند شود که نشان دهد بحث یک اقلیت نیست، آن ترس شکسته شده و قبح مارپیچ سکوت شکسته می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار