به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: جریان دانشجویی در صد روز اخیر، لحظات پرفراز و نشیب فراوانی را تجربه کرده است. جامعه ایرانی اما زیاد با این دسته از حوادث غریبه نیست. در این میان کنشگری اثربخش و هوشمند قشر نخبگانی و مطالبه جنبش دانشجویی است که میتواند پایانبخش حوادث ناگواری مانند حمله تروریستی به گلزار شهدای کرمان و ترور فرماندهان مقاومت باشد. این مهم نیز جز با اتخاذ تصمیماتی قاطع امکانپذیر نخواهد بود.
برای دستیابی به آن نقطه مطلوب نیز باید ابتدا به نقد عملکرد جنبش دانشجویی در همین بازه صد روزه اخیر پرداخت. به همین جهت در دهمین قسمت از فصل سوم برنامه «شانزده آذر» در تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو میزبان محمدمهدی صادقی، مسئول سابق بینالملل بسیج دانشجویی و علی محمولی، دبیر بینالملل اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل بودیم.
ارتباط با جنبش های آزادی بخش از پراهمیت ترین اهداف انقلاب اسلامی بود
صادقی در ابتدا با اشاره به مسئولیت تاریخی جنبش دانشجویی برای نقش آفرینی در عرصه بینالملل گفت: سال ۵۸ زمانی که امام در بیمارستان بستری شدند پیامهای زیادی از گروههای مبارز مسلمان و حتی گروههای چپ مبارز مثل یاسر عرفات برای بیت امام ارسال شد و جویای حال، اما شدند، در همان زمان امام پیامی داد که عمده این پیام درباره مسائل بین الملل بود.
علی محمولی با بیان اینکه فضای بینالملل تغییر کرده و داینامیک شده است، عنوان کرد: نمیشود برای مثال در همان شبی که ترور یا اتفاقی رخ داد، یمن از عربستان تا خود اسرائیل را شخم بزند.
وی افزود: ما الان در وضعیتی هستیم که دست برتر با ماست. اما چون بعضی مسئولین این را زیاد تکرار میکنند، آن عبارت ارزش خود را در بین جامعه حفظ نمیکند.
اولین نشست جنبشهای آزادی بخش در تهران به میزبانی جریان دانشجویی برگزار شده بود
صادقی گفت: ارتباط جریان دانشجویی با جنبشهای آزادی بخش از همان ابتدا مستقیم و مستحکم بود. حرکت جریان دانشجویی و بسیج دانشجویی علاوه بر مسائلی که در داخل است اساسا نسبت خود با مسائل بین الملل را باید با درجه اهمیت بالا دنبال کند.
مسئول سابق بین الملل بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه حق اقدام متقابل در پاسخ به ترورها برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است، توضیح داد: در پاسخ به ترورها باید توازن قوا رخ دهد تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم و حق اقدام متقابل برای جمهوری اسلامی وجود دارد. راهکارهای جنبش دانشجویی تا اینجا بیشتر هیجانی بوده است. این برداشتهای واکنشی چون به سرانجام نمیرسد در نهایت سرخوردگی ایجاد میکند.
وی افزود: در کنشگری ها نیاز به ابتکار عمل داریم. یک بستر خود ارتباط گیری با جریان دانشجویی در کشورهای منطقه است.
به اقدام در سطح منازعات کم شدت نیاز است
صادقی با توضیح نحوۀ اقدام برای ایجاد توازن قوا گفت: از طرف جریان دانشجویی باید مطالبه شود که اتفاقی که در ترورهای اخیر و همینطور در جنگ غزه افتاد از طرف جمهوری اسلامی چه پاسخ متوازنی داشته است؟ این کمک میکند که جدایی حاکمیت از مردم و جریان دانشجویی در رابطه با مسائل بین ملل نیز حل شود.
وی افزود: موضوع جنگ غزه یک لایه برجسته عمومی دارد که تمام دنیا با استفاده از ابزارهای رسانه ای درحال تبیین آن هستند.
صادقی در ادامه گفت: این امکان وجود دارد که مجموعه اقداماتی انجام داد که نه جمهوری اسلامی وارد جنگ شود و نه اینکه باعث تهدید امنیت ایران شود، این اقدامات در ادبیات بین الملل به منازعات کم شدت یاد میشود.
محمولی انتقام سخت اصلی را در نهایت همان نابودی اسرائیل عنوان کرد و گفت: زیرمجموعه اقدامات مورد نیاز این هدف بزرگ باید برای مردم تبیین شود.
فیلم کامل این برنامه را در ادامه مشاهده میکنید: