به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی پیرهادی، در یکصد و هشتاد و ششمین جلسه شورا، درباره وضعیت سیاست گذاری اظهار داشت: با ضعف مطالعاتی مبتنی بر رهنگاشت و آینده پژوهی و آینده نگاری در شهرداری تهران و در کلان تر، در سح کشور مواجه هستیم.
وی افزود: اگر موضوع آینده پژوهی و آینده نگاری را به درستی انجام ندهیم؛ حتماً در تصمیمات و سیاستگذاریها دچار مشکل میشویم.
پیرهادی با بیان اینکه مطالعات تطبیقی که در شهرداری تهران باید صورت بگیرد؛ در ادوار گذشته ضعفهایی داشته است، اظهار داشت: حتی مطالعات تطبیقی که انجام شده بر روی موردهایی بوده که آنها به درستی انتخاب نشده و مطالعات تطبیقی دچار مشکلات عدیدهای است.
وی با تأکید بر اینکه بحث مسئله یابی، مسئله شناسی و اولویت گذاری در موضوعاتی که در شهر تهران و در کشور با آن مواجهه هستیم، امری ضروری است؛ گفت: وقتی که مسئله یابی، مسئله شناسی و اولویت یابی به درستی انجام نشود؛ در اقداماتی که در شهر انجام میدهیم دچار عارضه میشویم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، ادامه داد: شاید در سیاست گذاریها و در سپهر تصمیم گیری باید به شکل دیگری عمل کنیم و نباید جزیرهای تصمیم بگیریم.
به گفته پیرهادی، اگر تصمیم گیریها را به لایه بالایی، به عنوان دولت، لایه میانی شهرداری و لایه پایینتر جامعه مدنی در نظر بگیریم؛ لایه میانی باید نقش ایفا کند تا در تصمیم گیریها درست عمل شود و حلقه اتصال لایه بالای حکمرانان و مردم باشند. اما در مدیریت شهری به گونهای عمل میشود که مدیریت شهری راه خودش را میرود؛ کلان کشور و جامعه مدنی هم راه خود را میروند. تا وقتی اقدامات را به درستی انجام ندهیم؛ نمیتوانیم چشم انداز مورد انتظار را داشته باشیم.
پیرهادی با بیان نمونهای اظهار داشت: بنده به عنوان نماینده شورای شهر تهران در شورای سیاستگذاری و پژوهشی شهرداری تهران انتخاب شدم؛ چند بار تاکنون به شهرداری تهران نامه زده ام، اما دریغ از اینکه یک جلسه این شورا در شهرداری تهران تشکیل شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: تا وقتی این شورا تشکیل نشود؛ چگونه میخواهیم برای سیاستگذاری و کار پژوهشی اقدام کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از موضوعاتی که امروز در شهرداری تهران به مرکز مطالعات میآید؛ بعضاً مورد نیاز شرکتها و سازمانهای شهرداری نیست.