به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مراسم رونمایی از دانشنامه دفاع مقدس استان یزد طی سخنانی گفت: امروز یکی از اهداف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با رونمایی از دانشنامه دفاع مقدس استان یزد محقق شده است. از همه محققین، دانشجویان، پژوهشگران و هیئتهای علمی استان یزد که در این مجموعه بزرگ برای رسیدن به نتیجه مطلوب مشارکت داشتهاند تشکر میکنم.
وی با ارائه تعریفی از دانشنامه، آن را شامل محتوای دفاع مقدس که به نظر پژوهشگران و صاحبنظران رسیده و مستند شده دانست و گفت: یعنی هر آنچه در دفاع مقدس از اشخاص و سازمانها گرفته تا قسمتهای مختلف، نقش داشتهاند مورد پژوهش، تحقیق و مقالهنویسی قرار میگیرد که با مرکزیت دانشنامه، بازخوانی، داوری و اشکالگیری میشوند تا اطلاعات و اسناد به صورت مستند و دقیق در یک مجموعه ارائه شوند.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: آنچه در دفاع مقدس ماندگار و ماندنی است آن چیزی است که باید تبدیل به دانش مکتوب و اسنادی شود که قابل نگهداری و عرضه باشد تا همه دوستداران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و محور مقاومت از این اسناد به نحو شایسته استفاده کنند. دانشنامه دفاع مقدس متقنترین و ماندگارترین اثر دفاع مقدس برای استفاده محققان حال و آینده است.
سهرابی گفت: بهرهبرداری از ارزشهای دفاع مقدس در گام دوم انقلاب برای تکمیل زیرساختهای تمدن اسلامی لازمه استفاده از این دانشنامه در سطح کشور است. اگر دفاع مقدس را بنابر فرمایش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی قله بدانیم، مقاومت دامنه این قله است. اتکای آزادیخواهان به این قله نیازمند اسناد و زیرساختهای محتوایی است که دانشنامه، زیرساخت محتوایی و اساسی این موضوع است.
وی بیان کرد: دانشنامه دفاع مقدس کاربردهای بنیادی در حوزههای تاریخی دارد، از جمله جلوگیری از فراموشی ایثارگریها در دوران دفاع مقدس و ممانعت از تحریف، چرا که هرچه زمان میگذرد خطر تحریف بیشتر میشود و همین نقش اسناد و دانشنامه را ضروریتر و برجستهتر میکند.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یادآور شد: اکنون دانشنامه میتواند جزو تحقیقات هیئت علمی و رتبهبندی هیئاتهای علمی قرار گیرد، لذا از همه محققین و اساتید حوزه علوم انسانی دانشگاه دعوت میکنیم در این موضوع همکاری کنند، چرا که هنوز دانشنامه استانهای دیگر ناقص است.
امیر سهرابی با بیان اینکه، دانشنامه دفاع مقدس باید مورد استفاده هنرمندان برای تولید آثارشان باشد گفت: پس از تکمیل کار همه دانشنامههای استانی میتوانیم بگوییم دایرهالمعارف عام درباره دفاع مقدس خواهیم داشت و هرچه در مورد دفاع مقدس بخواهیم در این دانشنامهها موجود است و بدین ترتیب گوشهای از مجاهدتهای رزمندگان اسلام و تاریخ باشکوه دفاع مقدس را بهصورت مستند و مکتوب داریم.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تاکید بر اینکه، دانشنامه دفاع مقدس نگاه علمی و تحقیقی در حوزه دفاع مقدس را تحقق میبخشد و راه را جهت تولید محتوا برای سایر هنرها هموار میسازد، توضیح داد: دانشنامه گفتمانسازی دفاع مقدس و فرهنگ دفاع مقدس را در سطح جامعه و جمعهای حاضر و آیندگان فراهم میکند.
امیر سهرابی در پایان گفت: کار بر روی دانشنامهها جزو ماموریتهای اصلی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است چرا که تحقق این دانشنامهها دفاع مقدس را از تحریف در امان میدارد و حقایق را برای همیشه در تاریخ ثبت و ضبط میکند.