به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد برزعلی شامگاه پنجشنبه در ششمین جلسه کارگروه تنظیم بازار و کمیته اقدام مشترک استان گلستان اظهار کرد: بر اساس ابلاغ وزارتخانه، ۴۰ درصد تامین بذر مورد نیاز گندمکاران در فصل پاییز بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گلستان است.
محمد برزعلی افزود: همه ساله حدود ۸۰ هزار تن بذر برای کشت پاییزی گندم در گلستان مورد نیاز است که تاکنون ۴۰ هزار تن بذر در انبارهای شرکتهای بذری مورد تایید این سازمان آماده است.
وی ادامه داد: پس از بوجاری، جمع آوری بذور شکسته و اجرای آزمایش جوانه زنی حدود ۳۴ هزار بذر آماده کشت آماده تحویل به زارعان گندمکار است که ۲ هزار تن بیشتر از برنامه تکلیفی جهاد کشاورزی است.
برزعلی گفت: سال گذشته دچار خشکسالی شدید در گلستان بودیم و بخشی از کشاورزان در تامین بذر خود مصرفی خود دچار مشکل شده اند لذا حدود ۹ هزار تن مازاد برای شرایط خاص ذخیره کرده ایم که پس از بوجاری میتوانیم در اختیار زارعان قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: ۱۴ شرکت بذری زیر نظر نظارتهای کارشناسان جهادکشاورزی، تعزیرات و سازمان صنعت معدن و تجارت مهیای آماده سازی بذور هستند.
وی گفت: در برخی مواقع و پس از وقوع بارشهای رگباری شاهد افزایش رطوبت خاک هستیم و این موضوع سبب افزایش تقاضا از سوی گندمکاران میشود.
برزعلی افزود: افزایش تقاضا موجب ازدحام در شرکتهای توزیع بذر میشود که در تلاش هستیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در این جلسه گفت: با توجه به فصل کاشت گندم و نیاز کشاورزان به بذر، مسوولیتی برعهده جهاد کشاورزی استان نهاده شده بود که باید نظارت بر تامین بذر مورد نیاز استان و ثبت میزان موجودی هر انبار در سامانه جامع انبارها را انجام دهد.
درویشعلی حسنزاده ادامه داد: همکاران ما در بخش خدمات، بازرسیها و راستی آزمایی مربوطه را انجام دادند که از ۱۵ انبار معرفی شده، هشت انبار موجودی خود را در سامانه ثبت نکرده و سه انبار هم عدم انطباق موجودی فیزیکی و سیستمی داشتند.