به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ محمدهادی ذاکرحسین، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر مرکز حقوق کیفری بینالمللی ایران نیز در نشست واکاوی نقش حقوق بینالملل بشردوستانه در خصوص فجایع غزه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی توانسته در بازه زمانی کوتاه و در منطقهای کوچک تمام جنایتهای جنگی را مرتکب شود، گفت: قبلاً گفته میشود یک شورای حقوق بشری در کنار ارتش اسرائیل است که نگذارد آنها مفاد حقوق بشری را نقش کنند، اما در روزهای اخیر رسالت دیگری برای این گروه تعریف شده که مراقبت کنند ارتش اسرائیل هیچ رفتار جنایت جنگی را از قلم نیندازد.
وی به وجود ۵۰ عنوان مجرمانه به عنوان جنایت جنگی در اسناد بینالمللی، اشاره کرد و گفت: گویی رژیم صهیونیستی عهد کرده است که تمام این موارد را مرتکب شود. برخی از این رفتارها از انتقال اجباری جمعیت از شمال غزه به سایر مناطق گرفته تا محروم کردن جمعیت غیرنظامی از مایحتاج زندگی، نقض اصل تفکیک و هدف قرار دادن جمعیت و اموال غیر نظامی، حملات به نهادهای امدادرسان، کادر درمانی و تأسیساتی که به امر درمان اختصاص یافته، هدف قرار دادن اماکن آموزشی، حمله به مساجد و کلیساها و ... از جنایتهای جنگی هستند که اسرائیل روزانه مرتکب آنها میشود.
ذاکر حسین ادامه داد: همانطور که دبیر کل سازمان ملل متحد گفت، نباید فقط غزه امروز را دید بلکه باید تاریخ را نگاه کرد؛ رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت علیه بشریت در کرانه باختری و غزه شده است و در رأس آنها جنایت آپارتاید و سرکوب ساختاری اعراب را انجام میدهد.
رژیم صهیونیستی جنایت آپارتاید را مجدداً احیا کرده
وی تصریح کرد: اگر زمانی داعش معروف شد که جنایت علیه بشریت و بردهداری را احیا کرده و خرید و فروش زنان ایزدی را انجام میدهد، رژیم صهیونیستی جنایت آپارتاید را مجدداً احیا کرده است و تنها رژیم آپارتاید قابل تعریف در جهان است. در رأس جرایم اسرائیل جرم نسل کشی و نابود سازی تمام یا بخشی از ملت فلسطین وجود دارد. رژیم صهیونیستی با ناامین ساختن شمال غزه و از سوی دیگر هدف قرار دادن جمعیتی که به سمت جنوب گسیل شدهاند نشان میدهد فقط به دنبال پاکسازی قومی نیست بلکه اراده کرده ملت فلسطین در شمال غزه را از صحنه روزگار حذف کند.
این استاد دانشگاه در تحلیل این مسئله که اکنون چه باید کرد؟ گفت: نقد میکنند که نهادهای بینالمللی اقدام فایدهمندی انجام ندادهاند؛ این نقد تاحدودی درست است. یکی از رسالتهای نهادهای بینالمللی حقوق بشر پیشگیری و پاسخگو کردن است که در این دو حوزه موفقیت چشمگیری حاصل نشده است، اما یکی از کارکردهای این نهادها بحث ثبت حقیقت و کارکرد بیانی است که این کنشگری میتواند موفقیت آمیز باشد. آنچه در این روزهای فلسطین میگذرد یک جنگ روایتی نیز است و اسرائیل هم در حال روایت سازی است و رفتارهای خود را توجیه و طرف مقابل را به نقص حقوق بینالملل محکوم میکند.
وی تصریح کرد: باید حقیقت ثبت شود چراکه جنایتکاران در تلاش برای تحریف واقعیت هستند. باید هنجارسازی شود؛ رژیم صهیونیستی سرمایهگذاری عظیمی کرده و اقدام به هنجارسازی میکند؛ مثلاً به اماکن غیر نظامی حمله میکنند و اعلام میکنند اگر جمعیت غیر نظامی در همان مناطق بمانند از دید آنها دیگر غیر نظامی نیست. ما باید هنجارسازی تهاجمی داشته باشیم و وضعیت حقوقی شهرکهای اسرائیلی را مطرح کنیم که تاکنون در حقوق بینالملل در خصوص شرایط آنها پاسخی داده نشده است که آیا افرادی که در مناطق اشغال شده حضور دارند و زندگی میکنند را میتوان غیر نظامی نامید.