به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، مسئله مدیریت آب در استان کرمان از مهمترین مسائل این استان است و این بحث همواره دارای چالشهای فراوانی بوده است و در خبرگزاری دانشجو بارها به این مسئله پرداخته شده است.
با توجه به اهمیت مسئله آب برنامه ریزی تحت عنوان «برنامه سازگاری با کم آبی» در کشور صورت گرفته است که متولی این مسئله در کرمان بر عهده شرکت آب منطقهای استان کرمان است که با توجه به اتمام فصل تابستان و نیمه اول سال ۱۴۰۲ برای ارزیابی اقدامات صورت گرفته در مسئله مدیریت آب با علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان گفتگویی داشتیم.
بیشتر بخوانید:
«ناحکمرانی آب» در کرمان / وقتی آبِ خوردن مردم اهرم گروکشی مسئولان استانی میشود
تصمیمات غلطی که جازموریان را خشکاند / آیا ترمز بحران مدیریت آب کرمان کشیده میشود؟
چرا دو حلقه چاه شرکت مس سرچشمه پلمب نشد؟ / هدف پروژه محور پاتاوه-دهدشت تکمیل کریدور جنوب بود +فیلم
ماجرای ۶٠ ساله حقآبه شهرستان شهربابک / لزوم جدا شدن آب صنایع و معادن از آب شرب مردم کرمان
علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو با اشاره به اعلام عملکرد اصلاح شده دستگاههای وظیفهمند در برنامه سازگاری با کم آبی تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۲ گفت: بر اساس اعلام دستگاههای وظیفهمند در مجموع ۶۴۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی از ابتدای برنامه در سال ۱۳۹۹ تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۲ در استان کرمان صورت گرفته است.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای کرمان با اشاره به پیگیری و اجرای برنامه سازگاری با کم آبی در استان کرمان در دولت سیزدهم گفت: با توجه به مدیریت فرابخشی آب تمامی دستگاهها بایستی با توجه به برنامه ملی سازگاری با کم آبی در کاهش برداشت آب مشارکت نمایند و به این منظور گزارش عملکرد دستگاههای وظیفهمند هر ۶ ماه یکبار دریافت و به دبیرخانه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی ارسال میگردد.
وی با اشاره به این که در این برنامه اقدامات پیشـنهادی دستگاههای وظیفهمند بـرای مدیریت مصرف آب، بـا زمانبنـدی معین، در کنـار هـم قـرار گرفـته است و سـهم هـر دستگاه در صرفه جویـی مـورد انتظـار مشخص شده است، تاکید کرد: وظیفه نظارت بر اجرای برنامه سازگاری با کم آبی نیز بر اساس مصوبه کارگروه ملی به عهده استانداران محترم گذاشته شده است.
علی رشیدی با اشاره به اهمیت اجرای برنامههای سـازگاری با کم آبی، افزود: در سالهای گذشته برنامه ریزی و مدیریت منابع آب عمدتا با اجرای طرحها و پروژههای سازهای در بخش آب بوده است، در حالی که پس از تصویب برنامه سازگاری با کم آبی اقدامات ارزشمندی در راستای مدیریت مصرف و جلوگیری از هدررفت آب توسط دستگاههای مخلتف آغاز گردیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان با اشاره به برنامه ریزی برای کاهش برداشت ۱۰۳۰ میلیون مترمکعبی تا سال ۱۴۰۵، افزود: شرکت آب منطقهای کرمان از ابتدای برنامه در سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۱، اقدام به پر و مسلوب المنفعه نمودن ۳۰۵۷ حلقه چاه غیر مجاز نموده است که منجر به صرفه جویی ۷۰.۵۸ میلیون مترمکعبی شده است.
علی رشیدی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده در برنامه سازگاری با کم آبی تا سال ۱۴۰۵ بایستی ۴۷۰۰ حلقه چاه غیر مجاز پر شود و صرفه جویی ۲۳۵ میلیون مترمکعبی برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: شرکت آب منطقهای کرمان، در راستای صرفه جویی مشترک با سازمانهای جهاد کشاورزی از شروع برنامه در سال ۹۹ پروانه بهره برداری ۸۲۳۷ حلقه چاه اصلاح و تعدیل گردیده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال ۱۴۰۵ (۱۷۸۷۱ حلقه)، ۴۶.۰۹ درصد پیشرفت داشته است.
رشیدی همچنین ابراز داشت: در این خصوص تعداد ۲۹۳۷ دستگاه کنتور بر روی چاهها نصب گردیده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال ۱۴۰۵ (۸۴۰۰ دستگاه)، ۳۴.۹۶ درصد پیشرفت داشته است.
علی رشیدی در ادامه با اشاره به اینکه عمده صرفه جویی پیش بینی شده در برنامه سازگاری با کم آبی توسط سازمانهای جهاد کشاورزی برنامه ریزی شده است، گفت: اقدامات اجرایی سازمانهای جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان کرمان در زمینههای اجرای سیستمهای نوین آبیاری، انتقال آب با لوله و کانال، اجرای الگوی کاشت محصولات زراعی، اصلاح الگوی کشت محصولات باغی، توسعه کشتهای گلخانهای با رویکرد انتقال کشت از فضای باز به گلخانه و توسعه گلخانه در سطح شهرستانهای جنوبی است که از طریق برنامههای مصوب شده بخش کشاورزی در افق سال ۱۴۰۵ به میزان ۷۲۲.۶ میلیون متر مکعب صرفه جویی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش عملکرد اعلام شده سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان ۱۲۶.۷۱ میلیون مترمکعب و بر اساس گزارش عملکرد اصلاح شده سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ۴۵۷.۳۱ میلیون مترمکعب صرفه جویی انجام داده اند که نسبت به هدف پیش بینی شده در افق سال ۱۴۰۵ این سازمانها تا پایان نیمه اول ۱۴۰۲ در مجموع ۷۴.۲۷ درصد پیشرفت داشته اند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان بیان کرد: عملکرد صرفه جویی سازمان جهاد کشاورزی جنوب با توجه به بررسیهای انجام شده توسط این سازمان در دوره اخیر نسبت به دوره قبل کاهش یافته است.
علی رشیدی مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان در ادامه گفت: برنامههای مصوب شده بخش آب شرب شرکت آب و فاضلاب استان کرمان شامل اصلاح و بازسازی شبکه، حذف انشعابات غیرمجاز، تعویض کنتورهای خراب و فاقد دقت، خرید تجهیزات کاهنده مصرف آب، نشت یابی شبکههای توزیع، نشتیابی انشعابات، استاندارد سازی و تعویض انشعابات فرسوده و اصلاح و بازسازی انشعابات است که پیش بینی شده است تا سال ۱۴۰۵، ۴۱.۸ میلیون مترمکعب صرفه جویی حاصل شود که طبق اعلام این شرکت تا کنون ۱۹.۳۲ میلیون مترمکعب صرفه جویی محقق شده است که بر اساس هدف سال ۱۴۰۵ تا کنون ۴۶.۲۲ درصد پیشرفت داشته است.
رشیدی همچنین در خصوص برنامههای مصوب بخش صنعت در برنامه سازگاری با کم آبی به منظور کاهش برداشت آب گفت: در این بخش نیز تا سال ۱۴۰۵ صرفه جویی ۳۰.۳ میلیون مترمکعبی پیش بینی شده است که تاکنون طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ۱۴.۰۴ میلیون مترمکعب صرفه جویی محقق شده است که نسبت به هدف پیش بینی شده تا سال ۱۴۰۵ پیشرفت ۴۷ درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان با اشاره به ضرورت راستی آزمایی عملکرد اعلام شده دستگاهها و این که شرکت آب منطقهای نیز یکی از دستگاههای وظیفه مند میباشد، گفت: پیشنهاد شده است، وظیفه نظارت و راستی آزمایی عملکرد اعلام شده دستگاه ها، توسط دانشگاه انجام شود و در این خصوص تفاهم نامهای نیز منعقد شده است و در صورت تامین بودجه اجرایی خواهد شد.