به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، علی رشیدی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره این شرکت سپس در مصاحبهای در مورد اهمیت طرح آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت گفت: با توجه به بحرانی بودن شرایط کمی و کیفی منابع آب شرب شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد، جهت حل این معضل و جلوگیری از تنشهای اجتماعی پیش رو و مهاجرت اهالی منطقه، طرح آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت به میزان ۲۹.۱ میلیون مترمکعب در سال در دستور کار قرار گرفت، که در صورت تامین اعتبار مناسب، امکان اتمام طرح تا پایان دولت سیزدهم میسر میباشد.
علی رشیدی در ادامه تصریح کرد: قطر لوله خط انتقال از سد جیرفت تا تصفیه خانه آب جیرفت ۱۰۰۰ میلیمتر میباشد و از لوله فولادی و چدنی استفاده میشود که جمعاً حدود ۷۰۹۰۰ متر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان اظهار کرد: طرح آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت به پیمانکاری جنرال مکانیک و با کارفرمایی شرکت آب منطقهای در حال انجام است.
وی در مورد اقدامات صورت گرفته در پروژه آبرسانی سد جیرفت گفت: در حال حاضر تجهیز کارگاه و آغاز عملیات خاکی دکاپاژ، عملیات نقشه برداری و پیاده سازی مشترک مسیر خط انتقال و احداث جاده، حفاری ترانشه، تامین لوله و اجرای خط لوله در حال انجام شده است. او در ادامه در خصوص پروژه بند انحرافی و کانال انتقال آب نجف آباد جیرفت گفت: استان کرمان به دلیل واقع شدن در گستره فلات مرکزی ایران، استانی خشک و کم آب محسوب میشود و با کاهش نزولات آسمانی در طی ۱۵ سال اخیر و برداشت غیر مجاز از منابع آب زیرزمینی لازم است تا حداکثر توان جهت برنامه ریزی مناسب در اجرای طرحهای بهینه سازی مصرف آبهای سطحی موجود انجام گیرد.
وی افزود: در همین راستا، احداث شبکههای آبیاری و زهکشی به منظور استفاده بهینه از منابع آب سطحی، به عنوان یک راهکار اساسی برای مقابله با وضعیت کنونی منابع آبی مورد توجه میباشد.
علی رشیدی در پایان اظهار کرد: بند انحرافی وکانال انتقال آب نجف آباد جیرفت با هدف انحراف، تامین و انتقال آب مورد نیاز اراضی تحت پوشش، تامین آب مورد نیاز انهار سنتی و جلوگیری از تخریب سردهنههای نهرهای سنتی در مواقع سیلاب در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۷۴ درصد در حال انجام میباشد.