به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، امان محمد کمالی اظهار داشت: با ورود سامانه ناپایدار جوی کاهش ۱۰ تا ۱۴ درجهای دما، پدیده مه و وزش باد نسبتا شدید و رگبار و رعد برق از صبح سهشنبه در گلستان آغاز و تا ظهر چهارشنبه ادامه خواهد شد.
مدیرکل هواشناسی گلستان خاطرنشان کرد: در این مدت بارش پراکنده باران در مناطق جلگهای و دشتی و نزول برف در مناطق کوهستانی و آبگرفتگی برخی معابر و اختلال در ترددهای جادهای دور از انتظار نیست. وی گفت: احتمال آبگرفتگی معابر، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، لغزندگی جادهها، اختلال در تردد جادهای و احتمال برخورد صاعقه از دیگر پیامدهای احتمالی فعالیت این سامانه در گلستان است.
وی به شهروندان توصیه کرد که از اسکان در حاشیه و بستر رودخانهها خودداری کرده و در ترددهای جادهای احتیاط کنند.
کمالی گفت: آنالیز دادههای هواشناسی حکایت از آن دارد که بیشینه سرعت باد دررمناطق فراساحلی به ۶۰ کیلومتر بر ساعت و ارتفاع امواج به ۱۷۰ سانتیمتر خواهد رسید.
وی افزود: در مدت زمان فعالیت این سامانه، تردد قایقهای صیادی و گردشگری خطرناک است و فعالان مزارع پرورش ماهی در قفس و شاغلان تاسیسات دریایی برای مواجهه با امواج دریا باید نسبت به استحکام سازههای شناور خود اقدام کنند.
کمالی ادامه داد: اهالی شهرهای شمالی استان شامل گمیشان، اینچه برون، گنبد و کلاله هم وقوع طوفان ریزگرد و گرد و خاک را تجربه خواهند کرد.
گفتنی است؛ ۱۵۶ ایستگاه و سامانه هواشناسی از انواع مختلف شامل "سینوپتیک، اقلیم شناسی، باران سنجی، جادهای، جو بالا، باران سنجی خودکار و پایش گرد و غبار" در استان گلستان فعال است.