آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۱۴۰۵۰

روزی به‌ نام کهگیلویه و بویراحمد در تقویم رسمی کشور

نشست آینده شورای فرهنگ عمومی قرار است روز استان کهگیلویه وبویراحمد را نامگذاری کرده و در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد.

به گزارش خبرنگار استان ها خبرگزاری دانشجو، در نشست آینده شورای فرهنگ عمومی قرار است روز استان کهگیلویه وبویراحمد مشخص و در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد.

 

طبق گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سه مناسبت حماسه مسجد شهیدان گچساران در ۱۹ آبان سال ۵۷، حماسه پد خندق در ۱۴ تیرماه سال ۶۷ و سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد در ۱۷ خرداد سال ۱۳۷۳ سه مناسبتی است که به شورای فرهنگ عمومی برای تعیین روز استان کهگیلویه و بویراحمد پیشنهاد شده است.

 

به بهانه نام‌گذاری روز استان، به اتفاقاتی که در این روزها رقم خورده می‌پردازیم.

 

۱۹ آبان سال ۵۷ شهادت ۶ نفر در مسجد شهیدان

مسجد شهیدان گچساران یکی از مکان‌های ویژه بین مساجد ایران در نهضت امام خمینی(ره) است؛ ساعت‌های پایانی روز ۱۹ آبان سال ۱۳۵۷ شهردوگنبدان پر از آتش، دود و گلوله شد و ساعت‌ها درگیری ادامه داشت. در آن درگیری ده‌ها نفر از مردم انقلابی گچساران زخمی و ۶ جوان به شهادت رسیدند.

 

در آن حادثه سید نجف بلادیان از طبقه بازاریان، امیرحسین کیامرثی و شهید غریب پرویزی از طبقه کارگر، شهید سید مذکور پارسی دانشجو، شهید محمد فراشبندی دانش آموز و شهید حسین امینی دانش آموز به شهادت رسیدند و شاید هنوز عده‌ای در جریان نباشند که در گچساران چنین اتفاقی افتاده است.

 

حماسه پدخندق در ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۷

پد خندق یکی از عملیات‌های دوران دفاع مقدس بود که در آن رزمندگان استان در ۱۴ تیرماه سال ۱۳۶۷ در جزیزه مجنون تا آخرین گلوله خود را در مقابل دشمن مقاومت کردند.

 

 حدود ۱۵۰ نفر از رزمندگان کهگیلویه و بویراحمدی دوشادوش همدیگر ۱۶ ساعت در یک محیط محدود به نام "دژ یا پد خندق" دشمن را زمین گیر کردند تا نیروهای پیاده نظام ایران خود را به منطقه برسانند.

 

در این نبرد تاریخی حدود ۸۰ نفر از رزمندگان به شهادت رسیدند و سایرین مجروح و پس از اتمام فشنگ حتی با سنگ به جنگ دشمن رفتند و مظلومیتی عاشورایی با جلوه‌هایی از رزم حماسی وعاشقانه را آفریدند.

 

سفر مقام معظم رهبری به کهگیلویه وبویراحمد در دهه ۷۰

کهگیلویه و بویراحمدی‌ها ۱۷ خرداد سال ۱۳۷۳ روز فراموش نشدنی را در تاریخش به ثبت رساند.مردم شهید پرور میزبان مقام معظم رهبری در سفر به این استان بودند.

 

سفری که بیش از ۳۲۹ مصوبه در زمینه‌های آبرسانی، برق‌رسانی، آموزشی، بهداشت، اشتغال، سد سازی و جاده داشت.

 

توسعه در کهگیلویه و بویراحمد پس از این سفر پر خیر و برکت آغاز شد و محور‌های یاسوج - بابامیدان، دروهان دهدشت، ارتباط بین یاسوج به سمیرم و ایجاد فرودگاه یاسوج، سد‌های بزرگ کوثر و سدشاه قاسم، افتتاح شبکه‌های آبیاری و زهکشی از جمله طرح‌های مهمی بود که در سفر رهبر معظم انقلاب به استان اجرای آن‌ها آغاز شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار