به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز با حضور در خوابگاه دانشجویی حکیمیه در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت حاضر شد و ضمن پرسش و پاسخ با دانشجویان و گفتوگو با آنها به سخنرانی پرداخت.
سعید جلیلی در ابتدای سخنان خود گفت: الان اگر شرایط فعالیت بیشتر از زمان جنگ نباشد کمتر نیست و اگر کار امروز سختتر باشد، ارزشمندتر هم هست. جبهه امروز با جبهه قدیم تفاوت دارد و جبهه امروز شرایط و اقتضائات خاص خود را دارد. در جنگ هر ابزاری به کار گرفته میشود باید متناسب با آن آفند و پدافند داشت.
جلیلی ادامه داد: امروز بسترهای مناسبی برای فعالیت فراهم هست به عنوان مثال همین عرصه فضای مجازی یک عرصه جدی برای فعالیت است. گاهی درون یک جامعه ممکن است نقضهایی وجود داشته باشد که باعث ایجاد مشکلات شود.
وی گفت: دانشجویان میتوانند نسبت به مشکلات نقش مثبت داشته باشند و هر کسی برای حل مسئله وسعی دارد و میتواند اقدام کند. یک جمع جوان دانشجو در حد وسعش باید سعی کند مسئله را دنبال کند و اینها به جامعه نشاط میدهد و از بی تفاوتی خارج میکند.
جلیلی بیان کرد: دولت سایه یک تشکیلات نیست و یک گفتمان است و هر کدام از ما در حد وسعمان باید مسائل کشور را سایه به سایه دنبال کنیم. ما در یک محیط اجتماعی و متاثر از افکار عمومی نقش آفرینی میکنیم و میتوانیم کمک کنیم که اگر یک نفر در دادگاه محکوم نشده است در افکار عمومی محکوم شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: نباید با همه چیز امنیتی برخورد شود و مسئله مهم اقناع افکار عمومی است. مسئله اسناد عادی در دستور کار مجمع است و در حال بررسی است. خیلی از افراد در قوه قضائیه موافق اسناد عادی بودند و حرفهای دانشجویان را نمیپذیرفتند. پیگیری مسئله اسناد عادی توسط جمعی از دانشجویان از سال ۱۳۹۲ صورت گرفت و طرح این مسئله حتی با استقبال رهبری مواجه شد.
وی افزود: حجم بالایی از پروندههای حقوقی ما مربوط به اسناد عادی است. یکی از بحثهایی که الان در محاکم جز موضوعات مهم است مسئله اسناد عادی است.
جلیلی درباره اشتغال دانش آموختگان دانشگاه گفت: دانشجو ده سال از بهترین مقطع زندگی را درس میخواند و اول سوال این است بعد این زمان چه اتفاقی میافتد؟ درس خواندن دانشجویان باید آثار خودش را در فرد و جامعه داشته باشد. یکی از اولویتهای دولت باید اشتغال و ارزآوری باشد. اشتغال باید به معنای واقعی انجام شود نه اینکه یک ساعت کار در هفته را شغل حساب کنیم.
وی افزود: اگر اشتغال را مهم میدانیم باید نقش دانشگاه را در ایجاد شغل تعریف کنیم. ما الان در کشور سرمایه بزرگ نفت و گاز را داریم و باید به بهترین شکل از آن استفاده کنیم تا دیگر مسائل ما را هم حل کند. آموزش و مقالات در دانشگاه هم باید برای ایجاد شغل تعریف شود و باید برخی از ریلها در این مسیر عوض شود.
جلیلی درباره مسئله سوخت و حاملهای انرژی نیز گفت: طرح وان بر اساس این نگاه است که ثروت عمومی مانند سوخت باید در استفاده و مصرف نیز مدیریت صحیحی داشته باشد.
هنوز هم از طرح وان دفاع میکنیم البته این طرح فقط برای بنزین نیست و به مصرف صحیح گاز و برق و دیگر انرژیها کمک میکند.