به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اختصاص خوابگاه به دانشجویان متاهل، از مهمترین وظایف دانشگاهها عنوان شد؛ اما این موضوع در دانشگاه علوم پزشکی مازندران نه تنها در اولویت قرار نگرفت بلکه شفاف سازی در خصوص زمان اجرای آن نیز از سوی مسئولین صورت نپذیرفته است.
مقام معظم رهبری در همین خصوص میفرمایند: مسئلهی جمعیت که بجد هم مورد بحث و اختلاف نظر در جامعه میباشد، مسئله بسیار مهمی است؛ بلاشک از نظر سیاست کلی، کشور باید به سمت افزایش جمعیت برود. (۱۳۹۲/۰۸/۰۶)
طبق ماده ۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین ماده ۱۰ قانون تسهیل ازدواج، وظیفه ساخت خوابگاههای متاهلی در دستور کار دانشگاهها قرار گرفته و برای آن بودجه اختصاصی تعریف شد.
اما پس از گذشت دو سال از تصویب قانون حمایت از جوانی و ابلاغ آن در سال گذشته توسط رئیس جمهور هنوز هم بسیاری از بندهای مربوط به این قانون به اجرا در نیامده است.
بعد از ۲ سال هیچ فعالیت و اقدامی از طرف دانشگاهها نمی بینیم
همهی این موارد در زمانی است که بحران ازدواج و جوانی جمعیت از اهمیت بالایی برخوردار و به یکی از دغدغهی دانشجویان متاهل تبدیل شده است؛ در همین خصوص قنبری، مسئول کانون مطالعات زنان و خانواده حوزه علوم پزشکی اظهار کرد: امروزه با توجه به وضعیت اقتصادی یک جوان چه دانشجو و غیر دانشجو برای ازدواج با ۳ چالش بزرگ سربازی، اشتغال و مسکن رو به رو است، لذا قانون جوانی جمعیت برای حمایت از دانشجویان، دستگاههای مربوطه را مکلف به تجهیز، تامین و تاسیس خوابگاه متاهلی برای دانشجویان خودشان کرده است.
وی گفت: خوابگاه دانشجویی ۲ گروه را در بر میگیرد، اول کسانی که متاهل و گروه دیگر کسانی که مجرد و متقاضی خوابگاه و ازدواج هستند، با توجه به چالشهای موجود دانشجویی و از طرفی مسائل سخت مدیریت زندگی دانشجویی بخواهد به ازدواج فکر کند خیلی سخت است.
قنبری افزود: ما و دانشجویان بعد از ۲ سال هیچ فعالیت و اقدامی از طرف دانشگاههای سراسر کشور نمیبینیم که با پیگیری دانشجویان و دغدغه برخی از مسئولین به این سمت در حال پیشرفت و حرکت هستیم؛ اگر واقعا به دنبال تحکیم خانواده هستیم باید بحث مسکن دانشجویان مرتفع شود تا یکی از دغدغههای مهم متاهلان برطرف و مجردها هم تشویق به ازدواج میشوند چرا که این خوابگاه امیدی برای شروع زندگی برای آنها میشود.
از آنجایی که دانشگاه علوم پزشکی مازندران از خوابگاه مجردی برخوردار و از خوابگاه متاهلی محروم بود، از سال گذشته و هم راستا با مطالبات کشوری جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای دفاع از حقوق دانشجویان و تلاش در جهت اجرای بند هفتم این قانون دست به کار شده و از مسئولان استانی و هیئت رئیسه دانشگاه پیگیر احداث خوابگاه متاهلی شدند.
پیرو تاکید فرهاد غلامی رئیس دانشگاه بر استمرار پیگیری، از طرف دانشجویان بارها برگزاری جلسات شفاف سازی روند اجرای کار و ادامه مطالبات درخواست شد؛ که در نهایت طی جلسات برگزار شده در تیرماه قرار بر این شد که چند واحد خوابگاه متاهلی قبل از شروع ترم جدید و در شهریور ماه در اختیار دانشجویان قرار بگیرد.
در همین راستا به پیشنهاد دانشجویان قرار بر این شد تا زمانی که دانشگاه به توانمندی لازم و تامین بودجه مالی برای ساخت خوابگاه متاهلی دانشجویی برسد، تعدادی واحد برای دانشجویان متاهل اجاره شود که واحدهای مد نظر دانشجویان مورد موافقت دانشگاه قرار نگرفت.
این امر اجرایی نشد و به بهانه اضافه شدن واحدها مکررا به تعویق افتاد اما در نتیجه جلسات مداوم دانشجویان با رئیس و معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، تصمیم بر بازسازی خوابگاه شماره ۵ جهت استفاده متاهلین دانشگاه گرفته شد.
بالا بودن هزینه تامین مسکن برای یک دانشجو آرامش فکری را از ما میگیرد
سید محمد حسینی یکی از دانشجویان متاهل داروسازی که در ترم ۵ مشغول به تحصیل است با اشاره به مشکلات یک دانشجوی متاهل گفت: ۲ سال متاهل هستم، مهمترین دغدغهی بنده تعادل بین تحصیل و کسب درآمد است به گونهای که به هم آسیبی نرساند؛ بالا بودن هزینه تامین مسکن برای یک دانشجو آرامش فکری را از ما میگیرد، دانشجوی متاهل مجبور است بیشتر کار کند تا بتواند به گونهای هزینههای لازمه را تامین کند تا تعادل تحصیل و درآمد بهم میخورد.
وی در ادامه بیان کرد: اگر خوابگاههای دانشجویی تامین شود، او اطمینان پیدا میکند که سر پناهی برای زندگی دارد و خطری او را تهدید نمیکند، خوابگاه دانشجویی یکی از چالشهای بزرگ دانجشویان را برطرف میکند.
پیگیریها و بازدید میدانی تیم مطالبهگری بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نشان میدهد که علی رغم وعده رئیس دانشگاه در جشن جدیدالورودها و مصاحبهی ایام فاطمیه مبنی بر تاسیس و تحویل ۱۷ واحد خوابگاه متاهلی تا پایان آذرماه، تا کنون هیچ تغییری در ساختمان خوابگاه شماره ۵ صورت نگرفته است.
البته شنیدهها حاکی از آن است که مسئولین دانشگاه با وعده افزایش تعداد واحدها به ۳۲ عدد، مدت زمان بیشتری برای تحویل این واحدها به دانشجویان متاهل نیاز دارند.
حال با توجه به این موضوعات و وعدههای مکرر مسئولین استانی و دانشگاهی سوال اینجا است آیا این مدل رفتار و عمل کردن یک جور زمان خریدن را منتقل نمیکند؟ اگر بودجه کافی جهت بازسازی و تعمیر خوابگاه ۵ تامین شده است چرا تا کنون اقدامی در این راستا انجام نگرفته است و اگر بودجهای وجود ندارد چرا وعده دادهاند؟