به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برای افزایش سرانه فضای سبز، حل مشکل آلودگی هوا، کاهش آلودگیهای صوتی و... توجه توده مردم به مسئله درختکاری بسیار ضروریست، اما نکته مهم درخصوص کاشت درخت توسط مردم، لزوم بومی بودن و کاشت درختان مثمر است.
رابطه محیط زندگی انسان با "درختان" که ریههای زمین هستند به میلیون سالها قبل برمیگردد و درختان از دیرباز تاکنون انسان را از منابع محیط زیستی، اقتصادی و...، خود بهرهمند کردهاند.
هر درختی با اقلیم خاصی سازگار است و اگر در جای دیگری کاشته شود یا رشد نمیکند یا تبدیل به گونه مهاجم میشود؛ بنابراین ضروری است که درختان مناسب هر سرزمینی را بشناسیم و با توجه به این موضوع به کاشت درختان اقدام کنیم.
با وجود تأکیدی که بر کاشت درخت وجود دارد، باید به این نکته توجه کنیم که هر گونهای را نباید در هر اقلیمی کاشت و در واقع کاشت درخت باید مطابق با شرایط اقلیمی هر سرزمین باشد. متأسفانه در کشور ما در مواردی به دلیل اینکه عموماً گونههای غیربومی رشد بسیار سریعی دارند، مسئولان امر برای ایجاد جنگلهای مصنوعی و کمربند سبز رو به استفاده از گونههایی مهاجم و غیربومی مانند "کاج" روی آوردهاند که این کار آسیبی زیادی به کشور وارد کرده است.
در همین راستا علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در پاسخ سوال خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون کاشت درختان مثمر اظهار داشت: ما در برنامه توسعه برون شهری که داریم، ۲ هزار هکتار طرح توسعه کمربند سبز پیرامون شهر تهران را تکمیل خواهیم کرد. البته سال گذشته نیز ۱۵۰۰ هکتار انجام شد.
وی افزود: مساحت قابل توجهی از این ۲ هزار هکتار مثمر است؛ و در ۱۵ اسفند مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
مختاری در رابطه با بوستانهای داخل شهر اذعان داشت: در برخی از بوستانهای داخل شهر نیز، مانند بوستان بزرگ ولایت این کار انجام و توسعه داده شده است.
وی افزود: در طرح کمربند سبز بیش از ۵-۶ میلیون گردو و حدود ۶ میلیون زیتون کاشته شده است.
مختاری تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد طرح ۲ هزارهکتاری نیز به کاشت گیاهان مثمری که با شرایط اقلیمی شهر تهران سازگار هستند اختصاص داده شده است.