آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۵۴۴۹
رئیس زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی مطرح کرد

لزوم تدبیر برای رفع «فرونشست اصفهان» / ۲۲ طرح به وزیر کشور ارائه شده است

رئیس زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: به منظور رفع فرونشست زمین در اصفهان و شهر‌های اطراف آن ۲۲ طرح به وزارت کشور ارائه شده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علی بیت الهی رئیس زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع نشست زمین در شهر‌های پر مخاطره، گفت: متاسفانه پدیده فرونشست زمین در سرزمین ایران در گستره‌هایی رخ می‌دهد که تمرکز جمعیتی بالا است. نمونه این گستره‌ها را می‌توان در حاشیه‌های جنوب تهران، کلان‌شهر‌های تهران، مشهد، اصفهان و بسیاری از شهر دیگر مشاهده کرد.

وی ادامه داد: این امر به دلیل تامین مواد غذایی، آب و موارد دیگر مورد نیاز که اجتناب ناپذیر بوده و روی همدیگر جمع شده که فشار به آب خوان‌ها موجب افت آب‌های زیر زمینی و نشست زمین شده است. طی تجربه ۵۰ساله سکونتگاه‌هایی به نام شهر‌های جدید داریم و در حال توسعه هستند. به عنوان نمونه شهر‌هایی مانند پردیس و اندیشه شکل گرفتند که توسعه زیادی پیدا کرده است.

رئیس زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: با این هدف که در آتیه با گسترش این سکونتگاه‌ها این مخاطره گریبان مردم و توسعه شهر‌ها نشود، مطالعات در ۱۷ شهر جدید با حمایت شرکت مادرتخصصی شهر‌های جدید وزارت راه و شهرسازی انجام شده؛ همچنین مطالعاتی درباره فرونشست زمین، سیل و زلزله در این شهر‌های جدید صورت گرفت.

بیت الهی بیان کرد: شهر پردیس به عنوان شهر نزدیک به تهران که دارای حائز اهمیت بوده که برای فاز دوم این اقدام انتخاب شده و دلیل این انتخاب جمعیت‌پذیری بالای شهر جدید پردیس است که استقبال مردم از خرید واحد مسکن، نوع مخاطرات بوده که به طور بالقوه شهر تهران تهدید می‌کند.

وی تصریح کرد: این موارد باعث شد تا پردیس به عنوان یکی از ۵ شهر جدید که توسعه یافته و دارای ساختمان‌های مرتفع است، روی این گستره به عنوان اولویت نخست تمرکز ویژه‌ای داشته باشیم.

رئیس زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مهار فرونشست در شهر اصفهان، یادآور شد: در مورد این استان مطالعه ویژه‌ای انجام و گزارش آن به مسوولان ارائه شده که حاوی ۸۸ نقشه فرونشستی به تفکیک مناطق شهری است. جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در این گستره زندگی می‌کنند.

بیت الهی خاطرنشان کرد: ۲۲ طرح برای کاهش اثرات، خطرات و فرونشست در اصفهان طراحی و طی جدولی به وزارت کشور ارائه شده است تا برای رفع برخی از مخاطرات، ترمیم و اقدامات لازم برای جلوگیری فرونشست زمین در شهر اصفهان به عنوان پایلوت انجام شود.

بیشتر بخوانید:

بررسی حکمرانی آب در حوضه آبریز زاینده رود / پدیده «فرونشست زمین» در اصفهان یک خطر جدی است +فیلم

انتشاری: تونل کوهرنگ ۳ تا سه ماه دیگر به بهره برداری می‌رسد / حق‌آبه زاینده‌رود در تصمیم‌گیری‌های دولت باید در نظر گرفته شود

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار