حامد یزدیان عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره مسئله آب استان اصفهان گفت: در نتیجه عدم تامین منابع آب سطحی، حجم برداشت از آبهای زیر زمینی به شدت بالا رفته و این تاثیرات خود را بر محیط زیست اصفهان گذاشته است.
وی افزود: ما برای مسئله آب دو محور را به صورت جدی پیگیری میکنیم. محور اول موضوع مدیریت مصارف است. در این حوزه بینظمیهای جدی وجود دارد و برداشتهای بی رویه در بالادست حوزه آبریز انجام میشود که پیگیریها و نامهنگاریهایی برای آن انجام شده است.
نماینده اصفهان گفت: محور دیگری که پیگیری میشود، موضوع تامین آب استان اصفهان است که چالشهایی در این خصوص وجود دارد. تامین آب از طریق پروژههای ماندگان، کوهرنگ و انتقال آب دریا در حال انجام است.
یزدیان درباره فرونشست اصفهان بیان کرد: موضوع اضافه برداشتها نیز یکی از معضلاتی است که گریبان گیر آن هستیم و تاثیر آن را در فرونشست اصفهان میتوانیم لمس کنیم.
وی درباره آخرین پیگیریها در خصوص فرونشست در کشور و مسئله آب مطرح کرد: در خصوص موضوعات مربوط به فرونشست و کمبود آب در کشور هفته گذشته مسئولین مربوطه به کمیسیون آمدند و تذکراتی به آنها داده شده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از اولویتهای ما در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست برای این موضوع تدوین قانون فرونشست است. مشکل ما این است که مسئول پاسخگویی نسبت به وضعیت فرونشست در کشور وجود ندارد؛ لذا در آینده نزدیک با تدوین این قانون امیدواریم به صورت جامع برنامهریزیهایی انجام شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای حل معضل آلودگی هوا اصفهان گفت: برای مسئله آلودگی هوای اصفهان نیز قانون هوای پاک را محور قرار دادهایم و پیگیریهایی را انجام میدهیم.
به گزارش دانشجو، بحران آب و فرونشست زمین در استان اصفهان بهعنوان چالشهای جدی زیستمحیطی، نیازمند مدیریت دقیق منابع و همکاری همهجانبه است. در همین راستا، تدوین قوانین جدید و اجرای پروژههای تامین آب میتواند گامی موثر برای حل این معضلات باشد. اجرای دقیق قانون هوای پاک نیز نقش کلیدی در بهبود وضعیت آلودگی هوای اصفهان خواهد داشت.