به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، روز گذشته ۷ اسفند ماه در نشست نخبگانی کنشگران دانشجویی و فعالین حوزه بانوان، که به همت معاونت خواهران بسیج دانشجویی استان اصفهان برگزار شد، ۴ تن از کاندیداهای مجلس دوازدهم اعظم حیدری، مژگان ابراهیمی، نیره اخوان و زهرا بخشی جهت ارائه برنامههای آتی و پاسخ به پرسشهای جامعهی نخبگانی در جمع دانشجویان حاضر شدند.
در ابتدای این جلسه اعظم حیدری ضمن بیان علت ورود خود به عرصهی انتخابات، در خصوص کمیسیون انتخابی آینده خود در مجلس گفت: اولین کمیسیون، کمیسیون آموزش است که شامل، آموزش و پرورش و تحقیقات است و دیگری کمیسیون فرهنگی است که امور بانوان، رسانه، سازمان تبلیغات و ارشاد اسلامی را شامل میشود. اما اصلیترین تخصص بنده در خصوص رسانه است که در دنیای امروز گسترهی وسیعی را شامل میشود.
وی در پاسخ به این سوال که مهمترین مسائل امروز بانوان و خانواده در استان اصفهان را چه مواردی است، عنوان کرد: از مسائل مهم حوزه بانوان زنان سرپرست خانوار و مشکلات عدیدهای که مادرانی که میخواهند صاحب فرزند شوند با آن مواجهاند.
حیدری ادامه داد: ما همواره به رشد جمعیت اشاره میکنیم، اما در این راستا چه اقدامی انجام دادهایم؟ در این خصوص مهم است که کرامت بانوان ما حفظ شود و اگر در کنار کار منزل فعالیتی در خارج از منزل هم انجام میدهند، حقشان ضایع نشود.
این کاندیدای مجلس دوازدهم در پاسخ به سوالی در خصوص بستر و چگونگی شفاف نمودن اقداماتش در مجلس بیان کرد: مجلس هم مثل تمام سازمانها و ادارات حقوق مشخصی دارد و علاوه بر این میزان مشخص هم مورد دیگری باشد دلیلی بر عدم شفافیت نمیبینم. درباره مسئلهی شفافیت هم آقای رائفی پور سوگندنامهای تهیه کردند و در آن از نماینده تعهد به شفافیت در تمام موارد گرفته میشود که بنده هم جزء اسامی آن لیست خواهم بود.
حیدری با اشاره به مسئلهی عدالت آموزشی و موسسات کنکوری گفت: حق آموزش برای همهی مردم از اصول قانون اساسی ما است که در راستای تحقق این امر اگر وارد کمیسیون آموزش مجلس بشویم، نه با برداشتن کامل کنکور بلکه به قرار دادن فیلترهایی اهمیت استعداد هم به قوت خودش باقی باشد و همه چیز به حفظیات بستگی نداشته باشد. در این همین مسیر هم باید مافیای کنکور را شناسایی و آرام آرام دستشان را از این عرصه کوتاه کنیم و از جیب مردم که با مشکلات اقتصادی مواجهاند دربیاوریم.
در ادامه جلسه مژگان ابراهیمی درباره اهمیت همراهی مردم در کنار نمایندهی مجلس بیان کرد: نماینده دو وظیفهی عمده دارد، قانونگذاری و نظارت بر آن که در هر دو مورد مردم باید در کنار نماینده خود نقش ایفا کنند. این سخنی که همه ما شنیدهایم که با وجود قابلیتهای بسیار "اصفهان مظلوم است" بخشی از آن ناشی از عدم تعامل صحیح نماینده با مردم و بخش دیگر مربوط به ارتباطات و رایزنیهای نماینده در سطح ملی و منطقهای است که تاکنون انجام نشده است.
وی در خصوص عرصهی فعالیتهای آیندهی خود در مجلس گفت: کمیسیونهایی که با توجه به تخصص شخصی و تعاملات فرهنگی که میتواند پایهی بسیاری از اتفاقات باشد، قصد حضور در آن آن را دارم کمیسیون عمران و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی است.
ابراهیمی با اشاره به مسائل اولویتدار حوزهی بانوان استان اصفهان افزود: مبحث سرمایههای اجتماعی و گسستی که اتفاق افتاده است که من اسم آن را فرونشست اجتماعی و فرهنگی میگذارم، در حوزهی بانوان نمود و ظهور بیشتری دارد. به این معنا که بانوان از طیفهای مختلف فکری از یکدیگر فاصله گرفتهاند و اتحادی که باید بین افکار و سلایق مختلف وجود داشته باشد، وجود ندارد.
وی ادامه داد: مسئلهی بعدی نشاط بانوان است. آنچه که باعث میشود خانم نیرویی بگیرد و بتواند به سایر وظایفش بپردازد همین برنامههای نشاطانگیزی است که بتواند در روحیهی بانوان تاثیر مثبتی بگذارد.
این نامزد انتخابات مجلس در ارتباط با ساخت مسکن جهت رفع مشکلات جمعیتی بیان کرد: ما ریشه مشکل جمعیت را که سالها پیش مقام معظم رهبری چندین بار به آن تاکید کردند، تغییر سبک زندگی میدانیم. البته برای من و همکارانم مطلوب است که تعداد زیادی مسکن ساخته شود و در اختیار همه افراد جامعه قرار داده شود، اما این فقط یک مسکن است و ما باید ریشهای این مسئله را بررسی و برای آن برنامهریزی کنیم. در همین راستا تغییر نگاه و فرهنگ مردم که در نتیجه آن تغییر سیک زندگی را خواهیم داشت بسیار مهم است. درمورد مسکن نیز مشورت با افراد متخصص این حوزه که در حال حاضر هم فعالیت میکنند و رایزنیهای بین وزارتخانهای اهمیت ویژهای دارد.
ابراهیمی ضمن اشاره به اهمیت الگوی سوم زن خاطر نشان کرد: الگوی سوم زن نه زن گذشته است و نه آنچه دنیای مدرن، بلکه بانویی است که هم اهل درس و بحث و تکاپو است و هم در کنار خانه و خانواده است. عرصه نشاط و سرگرمی این بانو کجاست؟ آیا تعریف و مدیریت شده است؟ آیا قانون بسترهایی را برای تعامل بین بخشهای مختلف در نظر گرفته است، که بتواند برای زن که قرار است محور جامعه باشد نشاط کافی را فراهم کند؟
در ادامه جلسه نیره اخوان که سابقهی نمایندگی مجلس را در دورههای پیشین در کارنامهی خود دارد نیز با اشاره به روند قانونگذاری از تصویب تا نظارت عنوان کرد: علاوه بر این دو قسمت، قسمت سومی هم در حد فاصل آنها وجود دارد که تخصیص بودجه است. یعنی اجرای هر قانون تصویب شدهای جز با اختصاص بودجه آن میسر نخواهد شد. مواردی که باید به آنها در آینده پرداخته شود، بیمه بانوان خانهدار و اشتغال جوانان است که نیازمند توجه ویژه است.
وی دربارهی سن بازنشستگی بیان کرد: سن بازنشستگی تا کنکون ۶۰ سال بود و در مجلس فعلی به ۶۵ سال رسید و مالیات هم افزایش یافت. ما الان کسر جمعیت داریم و اگر هم بخواهیم جمعیت افزایش پیدا کند، علاوه بر تسهیلاتی که میگویند در حال حاضر به افراد تعلق پیدا میکند باید حداقلها را فراهم کنیم، چون ممکن است تسهیلات به دلیل روند طولانی دریافت به سرانجام نرسد.
وی افزود: پایین بودن سن بازنشتگی کمک میکند که جوانان سریعتر جایگزین شوند و این یکی از درخواستها و دغدغههایی است که نمایندگان در حوزههای انتخابیه خودشان با آن مواجه هستند.
در پایان جلسه زهرا شیخی نمایده دورهی یازدهم مجلس در جمع دانشجویان حاضر شد و پس از بیان اقدامات خود در حوزه سلامت در مجلس یازدهم از جمله تشکیل شبکه ملی پیشگیری از سرطان پیگیری و تصویب صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در لایحه بودجه، درخصوص اولویتهای مسائل بانوان استان اصفهان گفت: مسائل حوزه زنان بسیار گسترده است، اما اگر بخواهیم جزئیتر به این مسئله نگاه کنیم، برای مثال زن به عنوان مادر خانواده سلامت، امنیت و آینده خانواده و فرزندانش حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن سبک زندگی سالم و تربیت و پرورش فرزندان نیز از موارد مهم به شمار میروند. در زمینه مسائل بانوان لایحه ارتقاء امنیت به بسیاری از دغدغهها در این حوزه پاسخ داده است. درباره جزئیات این لایحه ما با گروههای مختلف بانوان جلساتی داشتیم که نقد و انتقادات و اصلاحات خود را عنوان کردند.
شیخی با اشاره به اقدامات مجلس یازدهم عنوان کرد: تنها مجلسی که روز خاص برای نظارت تعیین کرده است، مجلس یازدهم است. یکی از اقدامات مجلس شامل ماده ۲۳۴ شدن قانون هوای پاک است که پس از جلسات جدی با فراکسیون محیط زیست در زمینه آلودگی هوا به قوه قضاییه رسیده و رسیدگی شده است.
وی افزود: در همین راستا ۵ نفر از مسئولین وزارتخانههایی که مسئول نحوه اجرای قانون هوای پاک هستند به علت ترک فعل حکم قطعی قضائی گرفتند و پرونده همچنان در شعبه ۳ کارکنان دولت باز است. در قانون هوای پاک کارمند محیط زیست بر اساس این قانون مانند ضابط عمل میکنند، یعنی اگر به کارخانه یا پتروشیمی مراجعه کنند که برای مثال فیلترهایش درست عمل نکند یا مازوت سوزی داشته باشد، میتواند مستقیما کارخانه را پلمپ کند که تا الان چنین عملکردی را شاهد نبودیم و به همین علت مجلس از جایگاه نظارتی خود وارد عمل شد.