کد خبر:۱۱۲۸۴۳۵
بر اساس دیدگاه وکلای اربیل؛

دادگاه‌های اقلیم شمال عراق تحت فشارهای سیاسی و امنیتی هستند

آنطور که وکلای اقلیم شمال عراق می‌گویند، دستگاه قضایی در منطقه مزبور تحت تأثیر فشارهای سیاسی و شخصی قرار دارد که این مهم بر عادلانه بودن تصمیمات قانونی در آن سیستم قضایی، تأثیر منفی می­‌‌گذارد.

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ کارشناسان حقوقی در اربیل عراق نگران استقلال دادگاه­‌های اقلیم شمال آن کشور هستند که نشان می­‌دهد تصمیمات و احکام قضایی تحت تأثیر فشارهای خارجی از سوی نهادها و افراد سیاسی اتخاذ می‌­شود.

 این موضوع به عنوان یک مانع حیاتی در روند قضایی و رعایت موازین قانونی در منطقه کُردنشین عراق تلقی می­‌شود.

 این امر در حالی صورت گرفته که اقلیم شمال عراق مدعی است با دموکراسی و حکومت قانون اداره می‌شود و خود را منطقه‌ای نمونه از نظر استقلال دستگاه قضایی و شفافیت توصیف می‌کند.

گفتنی است منطقه اقلیم کردستان عراق، توسط دو خاندان بارزانی و طالبانی در اربیل و سلیمانیه اداره می‌شود و مشکلات مختلفی مانند فساد مالی و اداری، عدم پرداخت به موقع حقوق کارکنان، اختلافات نفتی و مالی با بغداد دارد.

در سال‌های اخیر نیز چندین نفر از شخصیت‌های سیاسی، وکلا، روزنامه‌نگاران، روشنفکران و شهروندان بدون توجیه قانونی بازداشت، ربوده یا حبس شده‌­اند که مواردی از جمله مربوط به زندانیان و خبرنگاران بهدینان (Behdinan) به‌ویژه مؤید وجود این روند است.

همچنین نفوذ احزاب سیاسی، مقامات و قدرت­‌های حاکم بر رویه‌­های قضایی و احکام صادره، اعتبار دادگاه‌­ها را در اقلیم شمال عراق از بین برده است.

در همین راستا، گوران دی‌بیگی، یک وکیل مستقر در اربیل اینطور گفته که دادگاه‌­های اقلیم کردستان به دلیل دخالت برخی جناح­‌ها و پرسنل قضایی قادر به تصمیم‌گیری مستقل نیستند. دادگاه­‌ها زیر نظر این گروه­‌ها هستند که از حل و فصل قانونی پرونده‌­ها جلوگیری می­‌کنند. نحوه رسیدگی به پرونده‌­های زندانیان بهدینان بر خلاف موازین قانونی، گواه بر تضعیف حاکمیت قانون است.

دی‌بیگی در ادامه بر اهمیت اجرای وظایف قانونی مقامات قضایی و دادگاه­‌ها برای جلوگیری از این گونه مداخلات در امور قضایی تاکید کرد.

علاوه بر این، رابین صباح، دیگر وکیل دادگستری، با انتقاد از مداخلات در احکام دادگاه‌­ها نیز گفت که دادگاه­‌های منطقه اقلیم استقلال خود را نقض می‌­کنند که منجر می­شود احکام بی‌‌طرفانه صادر نشود؛ زیرا یک قدرت بالاتر مسیر دادگاه‌ها را هدایت می‌کند. در اقلیم، قدرت و ثروت احزاب و قدرتمندان، قانون را نقض می‌کند که منجر به نقض اساسنامه‌­های قانونی توسط پرسنل قضایی و دادگاه­‌ها می­‌شود.

صباح در انتهای صحبت خود بر لزوم پایبندی ضابطان قضایی و دادگاه­‌ها به اصول حقوقی برای امکان اجرای بی‌طرفانه و عادلانه قانون تاکید کرد.

این قبیل انتقادات به دستگاه قضایی اقلیم در حالی مطرح است که مجموعه تحولات مدیریتی و سیاسی در اقلیم شمال عراق، نشان از فساد عمیق در سطوح مختلف این منطقه در عراق است.

شاید بتوان گفت که تلاش در جهت استقلال منطقه اقلیم علیرغم مخالفت‌های بغداد و سایر بازیگران بین‌المللی، اصرار بر فروش نفت به طور مستقل، میزبانی از پایگاه‌های نظامی امنیتی وابسته به بازیگران خارجی و آزاد گذاشتن گروه‌های مسلح برای ایجاد ناامنی، از جمله موارد وجود فساد در اقلیم شمال عراق به حساب می‌آیند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار