کد خبر:۱۱۲۹۴۳۷
مدیر آب منطقه‌ای گلستان خبرداد

کاهش ۳۱ درصدی منابع آب سطحی و زیرزمینی گلستان/ سد‌ها ۵۱میلیون مترمکعب آب دارند

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: منابع آب سطحی و زیرزمینی این استان از ۲ هزار و ۴۸۵ میلیون مترمکعب در شرایط نرمال به یک هزار و ۷۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت.



به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، ایرج حیدریان مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: منابع آب سطحی و زیرزمینی گلستان از دو هزار و ۴۸۵ میلیون مترمکعب در شرایط نرمال حدود ۳۱ درصد کاهش یافته است و به یک هزار و ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسید.

وی به بارش‌های ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: هم اکنون در ۱۴ سد گلستان ۵۱ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده که ۲۱ درصد حجم کل آن‌ها را شامل می‌شود.


حیدریان افزود: این در حالی است که سال گذشته میزان آب ذخیره در سد‌های استان فقط حدود ۹ درصد بود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان ادامه داد: هم اکنون سد‌های بوستان و گلستان در شرق استان بیشترین حجم آبگیری را دارد و امیدواریم با تداوم بارش‌ها، وضعیت سد‌های استان و منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی بهتر شود.


وی افزود: میزان بارندگی در گلستان از ابتدای سال جاری آبی تا پایان آذر ۳۵ درصد افزایش و نسبت به دراز مدت سی و نه درصد افزایش دارد.

حیدریان گفت:گلستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی مناسب، رودخانه‌های پرآب و مهمی، چون گرگان رود، قره سو، اترک سفلی، شرق خلیج گرگان و نکارود به طول ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر دارد که تاکنون ۱۴ سد در مناطق مختلف استان برای مهار سیلاب، تامین آب زمین‌های زراعی پایین دست سد‌ها و حتی صنعت با ظرفیت ذخیره سازی سالانه حدود ۲۹۰ میلیون مترمکعب آب ساخته یا در حال بهره برداری است.

گفتنی است؛ همچنین در این استان شمالی از ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب در دسترس شامل یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب زیرزمینی و ۸۸۸ میلیون متر مکعب آب سطحی، ۸۴ درصد آن به بخش کشاورزی، ۱۰ درصد برای آشامیدنی و سه درصد هم برای هریک از حوزه‌های صنعت و محیط زیست در نظر گرفته می‌شود.

گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در ۳۳ شهر و حدود هزار و ۷۵ روستا دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار