محمد میرزابیگی، معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری پیرامون حق پرستاری خانواده شهدا اظهار داشت: ما وظیفه خودمان میدانیم که به والدین شهدا با نهایت تکریم و احترام خدمت رسانی کنیم. از همین رو خواهش من از خبرنگاران و رسانهها این است که اگر به موردی برخوردند حتما به بنیاد منعکس کنند.
وی در ادامه گفت: ما موارد زیادی داریم که یکی از والدین شهدا فوت کرده اند و فرزندان امکان نگهداری از مادر و یا پدر شهید را ندارند. قاعده بر این است که اگر سن این عزیزان بیش از ۷۰-۷۵ سال باشد (بدون هیچ بیماری) از ۰/۷ k تا ۱ k حق همیاری و یا پرستاری به وی تعلق میگیرد که عدد آن بیش از ۵ میلیون تومان است.
وی افزود: علت تعلق گرفتن این مبلغ این است که اگر فرد نیاز به این پیدا کرد که کسی به او سر بزند و یا از او مراقبت بکند، بتواند حق الزحمه را پرداخت کند.
میرزابیگی تصریح کرد: اگر فرد بیماری داشته باشد و این بیماری به تایید کمیسیون برسد مبلغ حق پرستاری و یا همیاری خانواده شهدا و یا جانباز تا ۲ الی ۳ k افزایش پیدا میکند.
وی افزود: ما در سطح بندی نظام سلامت سراغ والدین و جانبازان ۷۰ درصد زمینگیر میرویم، و آنها از نزدیکترین مراکز مراقبت در منزل که فعال است استفاده میکنند. به این صورت که بسته به شرایط فرد در بازههای زمانی مختلف مراجعه میکنند.
معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با نحوه مراجعات بیان داشت: اولین مراجعه به منظور پایش است و در آن جلسه مخاطب را ارزیابی میکنند. در صورت وجود بیماری در برنامه پایش تخصصی قرار میگیرد و تعداد بازدیدهاو پروتکلهای درمانی و مراقبتی بیشتر میشود. اگر برای فرد شرایط نگهداری در منزل نباشد، به نقاهتگاه منتقلش میکنند و از وی در نقاهتگاه نگهداری میکنند.
وی افزود: حتی ما در برخی از مراکز استانی مثل مشهد، کرمان آسایشگاههایی را داریم که مراکز نگهداری سالمندان است. ما این را به تمام استانها ابلاغ کرده ایم که برای نگهداری از اینجور والدین مرکزی را تعبیه کنند که حتی اگر مشکل والدین شهدا به صورت نقاهتگاهی نیز حل شد، ولی در منزل کسی را نداشتند و یا قصد بازگشت به منزل را نداشتند از آنها نگهداری کنیم. این موضوع در برخی از استانهای کشور شروع شده است و به تهران و سراسر کشور نیز تسری پیدا خواهد کرد.