آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۳۴۸۰۲
کارشناس کتاب کودک:

کتاب درمانی موجب تسهیل‌گری می‌شود/ رشد کودک و نوجوان با کتاب‌درمانی+ فیلم

کارشناس کتاب کودک گفت: نکته خیلی مهم در کتاب درمانی تسهیل‌گری است و شخص تسهیل‌گرمی‌تواند پدر و مادر آگاه، معلم، مشاور، مربی و هر بزرگ‌تردیگری باشد.

نگین صدری زاده کارشناس کتاب کودک در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در خصوص کتاب درمانی اظهار کرد: تصورات مختلفی در رابطه با کتاب درمانی وجود دارد، برخی فکر می‌کنند به دلیل اینکه در این روش کلمه کتاب و درمان با یک دیگر تلفظ می‌شود صرفاً یک روش درمانی است و برای موارد ویژه استفاده می‌شود؛ در صورتی که کتاب درمانی برای کسانی که دچار مسئله و مشکل نیستند هم کمک کننده است و هم برای کسانی که دچار بحران شده‌است می‌تواند راهکار باشد.


وی ادامه داد: کتاب درمانی در دو رویکرد رشدی و درمانی می‌تواند به کودکان و نوجوانان کمک کند.


کارشناس کتاب کودک افزود: مواجهه کودک و نوجوان با کتاب می‌تواند چند مرحله داشته باشد که مرحله اول مرحله هم سویی است یعنی در کتاب‌ها همزاد پنداری رخ دهد. کودک احساس می‌کند در این جهان تنها نیست. همزاد پنداری سبب بروزمرحله دوم که پالایش روانی و رهایی از احساسات است می‌شود.


صدری در پاسخ به این سوال که آیا کتاب درمانی فقط برای کودک ونوجوانی مناسب است که دچار مشکل‌هایی مانند طلاق، جنگ، مهاجرت و ... است؟ گفت: خیر اگر کودکی با این مشکلات مواجه نباشد هم با خواندن کتاب می‌تواند به رشد خود کمک کند. مهارت‌هایی که در کتاب درمانی رشد داده می‌شود، همدلی، ارتباط، بینش، جهان بینی و سرگرمی است.


وی بیان کرد: نکته خیلی مهم در کتاب درمانی تسهیل‌گری است و شخص تسهیل‌گرمی‌تواند پدر و مادر آگاه، معلم، مشاور، مربی و هر بزرگ‌تردیگری باشد که آموش دهد در مواجهه با کتاب‌هایی با موضعات سوگ و ... باید چگونه برخورد کرد.


این کارشناس کتاب کودک در رابطه با عدم تمرکز کودک در خواندن کتاب گفت: عنوان‌هایی مانند ADHD  یک برچسب هستند و بچه‌ها در فضای مجازی با دیدن این عنوان‌ها فکر می‌کنند که دچار هستند در صورتی که اگر کمی بیندیشیم متوجه می‌شویم همه ما میزانی از نقص توجه را داشته و نباید به خود و فرزندمان برچسب بزنیم.


صدری در پایان با اشاره به علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب خوانی خاطرنشان کرد: برای کودکان گروه هم سن و سالان مهم است دوست دارند اگر می‌خواهند کتاب بخوانند در یک گروهی قرار بگیرند که همه مشتاق کتاب خوانی هستند. اگر کودکان و نوجوانان در یک حلقه‌ای قرار بگیرند که الگوهایشان معلم محبوب، دوستان و هم‌سن و سالهایشان باشد بیشتر به کتابخوانی علاقه‌مند می‌شوند.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار