به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، ششمین جشنواره دوسالانه بينالمللي «كارتون كتاب» همزمان با بیستمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، آغاز میشود. محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی این نهاد، با اشاره به پیشینه جشنواره کارتون کتاب گفت: نهاد كتابخانههاي عمومي كشور از سال 1392، با دبیری آقای سید مسعود شجاعی طباطبایی، جشنواره دوسالانه بينالمللي كارتون كتاب را برگزار کرده است. این جشنواره براساس شاخصها و استانداردهای بینالمللی از جمله استمرار، نظم، حضور داوران برجسته، هنرمندان مطرح، کیفیت و ... موفق به کسب 5 ستاره از 5 ستاره ممکن شده است.
وی با بیان این که در این جشنواره، آثار هنری با موضوع کتاب و کتابخوانی خلق میشود تصریح کرد: تاکنون پنج دوره از اين دوسالانۀ بينالمللي با دريافت بيش از 6500 اثر از هنرمندان كشورهاي مختلف برگزار شده است.
هراتی درباره ادوار این جشنواره گفت: دورۀ اول اين دو سالانه با حضور هنرمندان 53 كشور، دورۀ دوم با حضور هنرمندان 64 كشور، دورۀ سوم با شرکت هنرمندان 74 كشور و دورۀ چهارم با شرکت هنرمندان 73 كشور برپا شده است. در پنجمین دورۀ این جشنواره هم آثاری از ۶۳۷ هنرمند و ۶۴ کشور دنیا به دبیرخانه رسید. آثار برتر این 5 دوره، در پنج مجلد منتشر شده است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره اهداف این جشنواره گفت: جشنواره دوسالانه بينالمللي كارتون كتاب بر آن است تا از طریق عملیسازی ماموریتهای کتابخانههای عمومی کشور نظیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطح جامعه، نگاه هنرمندان در گستره ملّی و بینالمللی را در حوزههای کتاب و کتابخوانی به مخاطب ارائه کند. دیده و شنیده شدن پیام ارزشمند کتابخوانی و خطرات دوری از کتاب از دریچه دید هنرمندان نیز در این جشنواره مورد توجه است.
وی با بیان این که ششمین دوره از این دو سالانه از تاریخ 17 اسفندماه سال جاری آغاز خواهد شد گفت: دوره جدید در دو بخش حرفهای و مبتدی و با موضوعات کتابخانه و کسب و کار، کتابخانه به مثابه پاتوق فرهنگی و اجتماعی، نقش كتاب و كتابخواني در پرورش فکر و اندیشه کودک و نیز خانواده، عصر دیجیتال و هوش مصنوعی و ... آثار هنرمندان را دریافت خواهد کرد.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد ادامه داد: موضوع جنبی این دوره از جشنواره دوسالانه بينالمللي كارتون كتاب نیز مسئله فلسطین است. موضوع کودکان مظلوم غزه، از مواردی است که در برنامههای فرهنگی و ترویجی نهاد به آن توجه میشود. با توجه به این که این موضوع یک مسئله جهانی است، باید در برنامههای بینالمللی این چنینی نیز مورد عنایت هنرمندان قرار گیرد.
هراتی تاکید کرد: این جشنواره، یک جشنواره بینالمللی است و به مانند ادوار قبل، هنرمندان از اقصا نقاط جهان میتوانند در این دوسالانه شرکت کنند.
وی گفت: مهلت ارسال آثار تا 31 خرداد 1403 (20 ژوئن 2024) خواهد بود. و هنرمندان گرامی میتوانند آثار خود را به نشانی www.booktoon.ir ارسال کنند.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره رويكرد این جشنواره گفت: در اين دوره تلاش بر اين خواهد بود تا حضور هنرمندان بومي بيشتر شده و هر استان در شناسايي و دعوت از هنرمندان اين عرصه به منظور شناسايي استعدادها كوشش کند.
وی درباره ضوابط آثار ارسالي گفت: آثار ارسالی نباید تكراري و برگزیده آثار جشنوارههای دیگر باشد. همچنین هرگونه استفاده از هوش مصنوعی برای خلق اثر، خلاف مقررات این جشنواره بوده و هر اثری به این نحو تولید شود، از چرخه رقابت با سایر آثار کنار گذاشته خواهد شد.
هراتی تصریح کرد: در پایان این جشنواره دوسالانه، به شركتكنندگانی كه آثار آنها به داوري مرحله اول راه پيدا كند، گواهي الكترونيكي حضور و به برگزیدگان نسخه چاپی كتاب تعلق خواهد گرفت.
گفتنی است امکان شرکت در ششمین جشنواره دوسالانه بينالمللي «كارتون كتاب» برای تمامی سنین و اقشار وجود دارد. همچنین به نفرات برتر جوایزی تعلق خواهد گرفت. براساس فراخوان این جشنواره، جوایز دوسالانه بينالمللي كارتون كتاب بر این قرار است: