به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، امید انصافی؛ سایت زباله سراوان رشت یکی از مهمترین مراکز دفن زباله در استان گیلان و شمال ایران است، این سایت با مساحت بزرگی که دارد به عنوان محل دفن زبالههای پهنه مرکزی استان گیلان استفاده میشود.
با وجود تلاشهای صورت گرفته در سالهای گذشته سطح آلودگی زمین در اطراف سایت زباله سراوان و تولید روزانه شیرابه رشت نادیده گرفتۀ شده است؛ همچنین به وجود آمدن گازهای خطرناک نظیر گاز متان در فضای اطراف سایت نشان داده عدم رعایت استانداردهای لازم در پروسه دفن زباله چالش این سایت زباله را بیشتر کرده است.
بنابراین با توجه به مطالبه و پیگیری استانی و کشوری مردم اقدامات خوبی، همچون کنترل خروج گاز متان و ساماندهی پهنه اصلی صورت گرفته و رحیم شوقی شهردار رشت در آخرین گفتگوی خود با خبرگزاری دانشجو از پیشرفت ۸۴ درصدی این سایت زباله نیز خبرداد.
بیشتر بخوانید:
احداث پروژههای تقاطعهای غیرهمسطح شهر رشت ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
سال ۱۳۶۳ انتخاب مکانی در دل جنگل هیرکانی که تامین کننده اکسیژن است به عنوان سایت تخلیه زباله بدون تفکیک، اشتباه بود، بدترین شکل پسماند در دنیا دپوی زباله بدون تفکیک است، زبالهها در منطقه سراوان در مساحت ۲۵ هکتاری به ارتفاع ۱۱۰ متر دپو شدند که متوسط تولید شیرآبه سراوان ۱۰ لیتر در ثانیهای بسیار مخرب و نگرانکننده است، این امر در روزهای رطوبتی و بارانی تا ۲۵ لیتر در ثانیه هم میرسد و خطر نابودی کشاورزی، طبیعت و محیط زیست گیلان را در پی دارد.
عملیات بهسازی این سایت به عنوان یکی از پیشنهادات برای حل شدن این چالش به این صورت است که بین زبالهها، لایه به لایه شن و ماسه و آهک میریزند تا به مرور باعث شود زباله از بین برود؛ بهسازی پسماند به معنی نقل و انتقال زباله یا پسماند نیست، زیرا با کوچکترین جابه جایی این حجم پسماند سبب بیشتر شدن حیوانات و حشرات خطرناک میشود که زندگی عادی را مختل میکند لذا باید در محل سایت، زبالهها پوشش داده شوند.
نظر پیمانکار برای اینکه دیوارههای سایت پسماند رانشی نداشته باشد این بود که باید بهسازی انجام میگرفت و به دلیل گرانی مصالح باید بهسازی دیوارهها توسط زباله ریجکتی (بی خطر سازی و تفکیک زباله) انجام شود.
یکی دیگر از چالشها که به این مشکلات دامن میزند و یا به عبارتی از اشتباهات مسئولین در استان گیلان جمع آوری سطلهای زباله در روستاها با هدف تفکیک از مبدا بود؛ الان بارها شاهد هستیم که ساکنین شاید در منازل خود اقدام به تفکیک میکنند، اما مسافرین و گردشگران بین راهی باید زباله را چه کنند؟! قبل از اینکه فرهنگ سازی کنیم اقدام به جمع آوری سطلهای زباله کردیم که مورد اعتراض شوراها و دهیاران قرار گرفت و به مشکل پسماند در استان گیلان اضافه کرد.