آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۴۳۴۵۳
گزارش|

کیت نانویی تشخیص سرطان روده؛ امیدی نو برای نجات جان انسان‌ها/ قیمت تمام شده یک‌پنجم مشابه خارجی +فیلم

محققان ایرانی گامی بلند در جهت مبارزه با بیماری سرطان روده برداشته‌اند. آن‌ها با بهره‌گیری از قدرت نانو، ابزاری نوین خلق کرده‌اند که می‌تواند این قاتل خاموش را در مراحل اولیه شناسایی کند و جان انسان‌ها را نجات دهد.

کیت نانویی تشخیص سرطان روده؛ امیدی نو برای نجات جان انسان‌ها/ قیمت تمام شده یک‌پنجم مشابه خارجی +فیلم

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کتابی، در اعماق تاریکی، جایی که سلول‌ها به طور بی‌رحمانه‌ای علیه بدن خود شمشیر می‌کشند، نوری روشن در حال طلوع است. این نور، نویدبخش امیدی تازه برای نجات جان انسان‌ها از چنگال سرطان روده، سومین قاتل شایع در جهان است.

محققان ایرانی با اراده و ذهنی خلاق، گامی بلند در جهت مبارزه با این بیماری هولناک برداشته‌اند. آن‌ها با بهره‌گیری از قدرت نانو، ابزاری نوین خلق کرده‌اند که می‌تواند این قاتل خاموش را در مراحل اولیه شناسایی کند و جان انسان‌ها را نجات دهد.

سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان است. در ایران نیز این بیماری سالانه جان افراد زیادی را می‌گیرد. تشخیص زودهنگام این بیماری، نقش کلیدی در افزایش شانس درمان و نجات جان بیماران دارد.

یکی از روش‌های رایج غربالگری سرطان روده، استفاده از تست FOB (خون مخفی در مدفوع) است. با این حال، این روش معایبی مانند کم‌دقتی و نیاز به نمونه‌گیری مجدد در صورت مثبت بودن آزمایش دارد.

کیت نانویی تشخیص سرطان روده

خوشبختانه، محققان ایرانی با استفاده از فناوری نانو، موفق به تولید کیت تشخیص سرطان روده با دقت و حساسیت بالا شده‌اند. این کیت با استفاده از نانوذرات طلا، می‌تواند مولکول‌های نشانگر سرطان را در نمونه مدفوع به طور دقیق شناسایی کند.

مزایای کیت نانویی

دقت و حساسیت بالا، سرعت بالا، غیرتهاجمی بودن و قیمت مناسب از مزایای کیت‌ تشخیص سرطان نانویی است.

 این کیت قادر است با دقت بیش از ۹۰ درصد، سرطان روده را در مراحل اولیه تشخیص دهد و نتایج تست آن در کمتر از ۳۰ دقیقه قابل دسترس است. این کیت به نمونه‌گیری ساده از مدفوع نیاز دارد و نیازی به انجام روش‌های تهاجمی مانند کولونوسکوپی نیست همچنین به دلیل اینکه در داخل کشور تولید می‌شود قیمت مناسب‌تری نسبت به نمونه‌های خارجی دارد.

تاثیر کیت نانویی بر سلامت جامعه

استفاده از کیت نانویی تشخیص سرطان روده می‌تواند مزایای قابل توجهی برای سلامت جامعه داشته باشد. با تشخیص زودهنگام این بیماری، می‌توان جان افراد زیادی را نجات داد و همچنین از هزینه‌های سنگین درمان در مراحل پیشرفته بیماری جلوگیری کرد.

هادی باقری مدیر‌عامل شرکت دانش بنیان سنجه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نیاز بازار در زمینه کیت تشخیص سرطان گفت: از ۳ میلیون کیت مورد نیاز کشور، یک میلیون را تامین کرده‌ایم و امیدواریم با همکاری مجموعه وزارت بهداشت بیشتر از نسل جدید روش تشخیص سرطان روده استفاده کنیم.

وی با اشاره به تفاوت قیمت محصول داخلی در مقایسه با مشابه خارجی افزود: قیمت محصول آلمانی حدود ۱۵ یورو است، اما قیمت تمام شده محصول تولید شده ما حدودا ۲ تا ۳ یورو هست که اختلاف قیمت دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان از صادرات کیت تشخیص سرطان روده در شش ماه دوم سال خبر داد و گفت: فرصت صادراتی بسیاری برای این محصول فراهم است که پس از کارآزمایی بالینی از شش ماه دوم سال روانه بازار خواهد شد.

باقری اشنایی با این محصول را از عوامل گستردگی ببشتر آن دانست و گفت: در حوزه سلامت با سلامت جامعه طرف هستیم پس به دنبال کاهش استاندارد‌ها نیستم. باید دستورالعمل‌ها مطابق استاندار‌های جهانی به روز شود و روش‌های جدید جایگزین تکنولوزی قدیمی شود.

گفتنی است پیش از ایران یک شرکت آلمانی توانایی ساخت کیت تشخیص سرطان روده را داشته و کشور ما دومین تولید کننده این محصول در دنیا است.

 

کد ویدیو


چالش‌ها و چشم‌انداز‌ها

با وجود مزایای قابل توجه کیت نانویی تشخیص سرطان روده، هنوز چالش‌هایی برای استفاده گسترده از این کیت وجود دارد. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، کمبود آگاهی و اطلاعات در مورد این کیت در بین مردم و جامعه پزشکی است. همچنین، لازم است که زیرساخت‌های لازم برای توزیع و استفاده از این کیت در سراسر کشور فراهم شود.

با وجود این چالش‌ها، چشم‌انداز پیش روی استفاده از کیت نانویی تشخیص سرطان روده بسیار روشن است. با افزایش آگاهی و اطلاعات در مورد این کیت و همچنین حمایت مسئولان و ذی‌نفعان، می‌توان انتظار داشت که این کیت در آینده به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی غربالگری سرطان روده در ایران مورد استفاده قرار گیرد و نقشی اساسی در نجات جان انسان‌ها ایفا کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار