آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۵۰۹۷۳

بهره‌برداری ۲۸ پروژه آب و برق سیستان‌و‌بلوچستان‌

۲۸ پروژه آب و برق سیستان و بلوچستان به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان با حضور وزیر نیرو ‌با گرامیداشت یاد شهدای خدمت به صورت رسمی افتتاح شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، با حضور "علی‌اکبر محرابیان" وزیر نیرو در استان سیستان و بلوچستان پروژه بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن فراساحلی در سیستان و بلوچستان افتتاح و تامین آب شرب پایدار برای مردم منطقه سیستان و شهر زاهدان محقق شد.

بر این اساس چهار پروژه طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب شرب این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵ روستا با جمعیت ۳۳ هزار نفر در قالب جهاد آبرسانی و تصفیه‌خانه مجتمع ۳۱۵ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش جمعیت ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش ۵ هزار نفر به بهره‌برداری رسید.

طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک با بهره‌برداری از بزرگترین آب شیرین کن فرا‌ساحلی به ظرفیت ۱۰۰ هزار متر‌مکعب در شبانه‌روز و بهره برداری از ۷۳ حلقه چاه، ۹۵ کیلومتر خطوط انتقال آب، ۱۱۰ کیلومتر خط برق بابت رفع مشکل کمبود آب زاهدان و سیستان با اعتبار ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از جمله طرح‌های افتتاحی است.

از دیگر پروژه‌های صنعت آب و برق استان سیستان و بلوچستان سد مخزنی «شهری‌کور» است که امروز با اعتبار ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جهت مصارف کشاورزی آبگیری شد.

طرح آبرسانی از سد کهیر به ۴۰ روستای پایین دست با اجرای حدود ۱۰ کیلومتر خط لوله به همراه ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه فیلترشنی ازدیگر طرح‌های افتتاحی است.

همچنین طرح آبرسانی به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا نیز به طول ۲۲ کیلومتر شامل اجرای خط لوله و ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه فیلترشنی از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای به همراه اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب شیرین‌کن هامون هیرمند به منطقه سیستان در دولت سیزدهم امروز افتتاح شد.

علاوه بر افتتاح پروژ‌ه‌های بزرگ و مهم صنعت آب، نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر شامل ۲۰ توربین بادی ۲.۵ مگاواتی با اعتبار ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان (واحد‌های گازی زاهدان ۱ الی ۳) به ظرفیت ۴۲ مگاوات و در مجموع ۱۲۶ مگاوات تولید نیروی برق به بهره‌برداری رسید.

در این سفر وزیر نیرو همچنین ۱۵ پروژه مربوط به شرکت برق منطقه‌ای استان شامل احداث خطوط اسپکه- نیکشهر (قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، خط ارتباطی پست سردرگان و احداث پست ۲۰.۶۳.۲۳۰ کیلو ولت پست سردرگان، احداث خط فنوج- کتیچ و پست سیار ۲۰.۱۳۲ کیلو ولت کتیچ، توسعه پست گلمورتی، خط ۲۳۰ کیلوولت تنگه سرحه- فنوج و پست ۱۳۲.۲۳۰ کیلو‌ولت فنوج، خط ۲۳۰ کیلوولت تغذیه پست پارود و پست دائم ۲۰.۲۳۰ کیلوولت پارود، احداث خط ۲۳۰ دشتک و احداث پست ۲۰.۶۳.۲۳۰ دشتک مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

توسعه پست زرآباد، احداث پست سیار ۲۰.۲۳۰ کیلوولت میرجاوه، احداث پست سیار و توسعه فیدر پست ۲۰.۱۳۲ کیلوولت پیشین، توسعه فیدر ۲۰ کیلو‌ولت (در پست‌های لاشار، سیرکان و محمدآباد)، توسعه فیدر انتقال و فوق توزیع (در پست‌های سراوان، بهره، خاش و چاهان)، افزایش ظرفیت پست‌های چاه کیچی، سراوان، دامن، سرباز، جالق، چابهار ۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر، نیروگاه گازی زاهدان و نصب بانک‌های خازنی در سطح پست‌های فوق توزیع استان (۷۶ مگاوات) و توسعه فیبر نوری خطوط استان از دیگر پروژه‌های آماده شرکت برق منطقه‌ای استان سیستان و بلوچستان است.

در سفر علی‌اکبر محرابیان به همراه هیئت دولت به استان سیستان و بلوچستان در کنار افتتاح پروژ‌ه‌های بزرگ و مهم صنعت آب و برق منطقه‌ای، طرح‌ها و پروژه‌های توزیع برق شامل برق‌رسانی و توسعه شبکه برق روستایی با بهره‌مندی ۵۴۹۲ خانوار، اصلاح و بهینه‌سازی و رفع افت ولتاژ و برق‌رسانی به چاه‌های آب طرح جامع آبرسانی (چاه‌های آبخوان‌های شرقی، بندان و دشتک) جمعاً با اعتبار ۲۹۲ میلیارد تومان به صورت رسمی افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار